Wybieram się na kilka dni do Japonii (Tokio). Jadę do kolebki gdzie powstawały zegarki, które stały się moją pasją. Do tej pory stołuję się na portalach aukcyjnych, gdzie znajduję interesujące mnie sztuki na całym świecie. Chciałbym skorzystać z okazji będąc w Japonii i przywieźć sobie coś stamtąd. Zależy mi na starych zegarkach, 40 - 50 letnich w bdb stanie japońskich marek. Czy znacie może miejsca w Tokio gdzie można znaleźć takie antykwariaty z zegarkami? Tak jak w każdym polskim mieście są bazary staroci etc. W Tokio zakładam, że też są miejsca gdzie można zaopatrzyć się w coś autentycznego niekoniecznie najnowszej produkcji. Może jakiś rejon w tym mieście, dzielnica, albo konkretne adresy moglibyście mi podpowiedzieć? Każda informacja będzie dla mnie cenna.
- Unique Straps
dziś, 00:00 - Warsztaty zegarmistrzowskie - Glashütte
gru 05 2019 00:00 - Aurochronos cz. 4 - FineWatchesBerlin, Dumet Watches, HavaanTuvali, Filipe Silva, G.Gerlach
gru 03 2019 00:00 - Czas na głębokości – Historia zegarków do nurkowania. II wydanie książki.
lis 21 2019 10:02 - Aurochronos cz. 3 - Squale , Vintage VDB , Ocean Crawler , Aevig , Maison D’Longueville , Kneijnsberg & van Eijk , Crafter Blue , Dijkman Watches , SGS Watches
paź 31 2019 12:01
- Time to Meet TAG Heuer (3)
dziś, 11:59 - SHOP.CH24.PL – otwieramy e-sklep z akcesoriami dla miłośników zegarków
gru 06 2019 14:01 - Greubel Forsey GMT Sport – DWW 2019 [zdjęcia live, dostępność, cena]
gru 05 2019 17:15 - Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition – oficjalny zegarek Jamesa Bonda w filmie No Time To Die [dostępność, cena]
gru 04 2019 21:14 - MB&F Legacy Machine Thunderdome [zdjęcia live, dostępność, cena]
gru 03 2019 14:30
Najnowsze tematy
-
Witam Wszystkich
akaen - dziś, 15:11
-
Zrodzeni do szabli.
renqien - dziś, 14:50
-
Czy autentyczny? I czy coś wart?
Piotr901004 - dziś, 12:48
-
Omega Geneve z polskim datownikiem
karina_boheme - dziś, 12:05
-
Cześć!
karina_boheme - dziś, 12:01
Popularne tagi
- automatic
- pomoc
- bransoleta
- DOXA
- Podróbka
- gshock
- Rakieta
- vostok
- błonie
- allegro
- Timex
- chrono
- Powitanie
- oryginał
- KIESZONKOWY
- seamaster
- Lorus
- zegar
- Swiss made
- tag heuer
- zegarki
- mechanizm
- Amfibia
- zenith
- iwc
- prim
- swiss
- adriatica
- ussr
- oris
- naprawa
- zegarek
- seiko
- Casio
- omega
- orient
- pasek
- tissot
- diver
- citizen
- vintage
- automat
- G-shock
- cccp
- Atlantic
- wostok
- poljot
- Rolex
- Certina
- longines

Zakup Seiko, Casio, Orient, Citizen w Japonii - modele z lat 70-80 XXw.
Niedługo wybieram się do Tokio i chciałbym sobie coś przywieźć oryginalnego made in Japan z epoki, najlepiej w bdb stanie, NOS
Napisano 15 wrzesień 2019 - 21:18
Napisano 15 wrzesień 2019 - 21:33
Niestety. W Japonii nie ma rozwiniętej kultury "secondhand" (nie dotyczy kimon - jak potrzebujesz, to mam kilka adresów).
O ile da się znaleźć ciekawostki typu nowe, krótkie serie tylko na lokalny rynek (patrz w Yodobashi Camera, Bic Camera i ogólnie na Electric Town w Akihabara) lub używane zegarki z wysokiej półki cenowej (tutaj szukaj sklepów z markowymi torebkami. Poważnie) to z "normalnymi" zegarkami jest problem.
Moja sugestia: zajrzyj na Rakuten (https://www.rakuten.co.jp/) i szukaj zegarków. Czasami uda się znaleźć dobre okazje, których (przy odbiorze osobistym) nie zabija wysyłka do PL.
Napisano 15 wrzesień 2019 - 22:07
Niestety. W Japonii nie ma rozwiniętej kultury "secondhand" (nie dotyczy kimon - jak potrzebujesz, to mam kilka adresów).
O ile da się znaleźć ciekawostki typu nowe, krótkie serie tylko na lokalny rynek (patrz w Yodobashi Camera, Bic Camera i ogólnie na Electric Town w Akihabara) lub używane zegarki z wysokiej półki cenowej (tutaj szukaj sklepów z markowymi torebkami. Poważnie) to z "normalnymi" zegarkami jest problem.
Moja sugestia: zajrzyj na Rakuten (https://www.rakuten.co.jp/) i szukaj zegarków. Czasami uda się znaleźć dobre okazje, których (przy odbiorze osobistym) nie zabija wysyłka do PL.
Dzięki za odpowiedź. Wolałbym kupić coś bezpośrednio. Zakupy w sieci robię od lat. Czasami trafiają się na eBay ciekawe rzeczy bezpośrednio z Japonii, ale w tym przypadku chcę wrócić z czymś na ręku.
Napisano 16 wrzesień 2019 - 05:23
Właśnie dlatego zasugerowałem Rakuten (ale ten japoński). Możesz się zorientować kto akurat ma w okolicy interesujący Cię zegarek i się tam osobiście pojawić (może ma coś jeszcze).
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: Japonia, bazar, vintage, casio, seiko, orient, citizen
FORA TEMATYCZNE →
VINTAGE →
Pytania o stary zegarek →
Malutki damski zegarek STOWANapisany przez Dani , 01 gru 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
FORA TEMATYCZNE →
ZEGARKI JAPOŃSKIE →
Citizen →
Citizen - kwadratowy srebrny zegarek | prośba o pomoc w ustaleniu modeluProśba o pomoc w ustaleniu modelu damskiego zegarka marki Citizen Napisany przez Bartekkk , 30 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
→
Poszukuję →
Orient PreidentPoszukuję w ludzkich pieniądzach ;) Napisany przez gunit82 , 28 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
→
Poszukuję →
Casio G-shock Rangeman GPR B1000GPR-B1000 Napisany przez siweq , 26 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
||
FORA TEMATYCZNE →
VINTAGE →
Pytania o stary zegarek →
Citizen - kwadratowy srebrny zegarek | prośba o pomoc w ustaleniu modeluProśba o pomoc w ustaleniu modelu damskiego zegarka marki Citizen Napisany przez Bartekkk , 22 lis 2019 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych