Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

bama

Zenith class elite

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić Zenitha class elite , mam problem czy wybrać mechanizm manualny 650 , czy automat 680 , chodzi mi głównie o jakość tych dwóch mechanizmów . Wiem że wielu z Was posiada rzeczone czasomierze . Bardzo jestem ciekawy opinii kolegów w tej sprawie . Pozdrawiam i z góry dziękuje za ustosunkowanie do przedstawionego problemu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem oba i oba werki są godne uwagi, to dopracowane mechanizmy i naprawdę nie można tu mówić o niczym innym iż osobiste preferencje.

Ja z czasem mam przytłaczającą większość zegarków z naciągiem manualnym, ale po prostu to lubię, chociaż zaczynałem od automatów.

Jako jedyny zegarek, automat chyba lepiej się sprawdzi. Ale z drugiej strony - przyjemny jest codzienny rytuał nakręcania.

Werk automatyczny jest grubszy - a za tym również cały zegarek, jednak Zenit i tak robi zegarki bardzo cienkie - w linii Elite.

Polecam osobiście rozważyć ciemnoszary kolor tarczy - jest powalający.

Powodzenia - naprawdę wyśmienity wybór.

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem automata elite i był świetny, bardzo płaski i wyśmienicie się prezentował. Oba mechanizmy bardzo dobre, aktualnie mam prostokąta na tym werku i robi +1s - sprawdzany na komparatorze.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście polecam wersję manualną, tym bardziej że mamy do czynienia z linią class (w zegarkach sportowych raczej naciąg automatyczny). W chwili obecnej jest zalew automatów więc będziesz miał w pewien sposób zegarek bardziej rzadki i oryginalny, plus przyjemność obsługi. Werki Elite są naprawdę świetne i jakiego wyboru nie dokonasz, będzie to trafny wybór.

Tak jak wspomniał Klaudiusz w zależności od okoliczności: codzienne użytkowanie - automat, od święta - manual.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.