Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here

Rekomendowane odpowiedzi

Kuchenniak do krojenia warzyw?


To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
13 minut temu, mario1971 napisał:

Kuchenniak do krojenia warzyw?

Raczej uniwersalny. Do warzyw używa się Nakiri.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, loco50 napisał:
Kolejny do kompletu 
 
 
DSC_0857.thumb.JPG.0092b503966e7962e11e4d27f91ef3f7.JPG

Fajny, lubie taki kształt. Wygodnie się takim operuje w kuchni. Ja już nie kupuje produkcyjniaków.

Raptorartur i Kaminari oba z M390 bo jest kosmiczna do kuchni i nie tylko...



a3a1ec7bcf5d6b26cab85decaa45fec9.jpg

Edytowane przez mariaczi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
52 minuty temu, mario1971 napisał:

Kuchenniak do krojenia warzyw?

To bunka, teoretycznie do mięsa, ale w zasadzie z racji kształtu klingi jest dość uniwersalny. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zestaw małego Hanni Lectera 😁

 

 

DSC_0003.JPG

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja cię piernicze ale macie siekiery do kuchni.... dobrze ze kolejnej zajafki jeszcze nie złapałem i mi wystarczają Victorinoxy w kuchni (fibrox czy jakoś tak) lepsze od standardowych przeciętniaków i dają rade do krojenia , mięsa warzyw czy chleba

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja 90% w kuchni korzystam z takiego cuda.Ok.30 lat temu kupiłem taki zestaw 5 noży.Pod kopalnią stali w dzień wypłaty.I do tego jednego tak przywykłem że nawet jak próbowałem się przestawić na inny to nie dało rady.Ten pierwszy już mocno zużyty ale na giełdzie staroci znalazłem takie modele pojedyńczo i jest git.Mam trzy.Jakby kto miał takie cudo to biore.

IMG_20210108_180255.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, mariaczi napisał:

Miałem wiele auto w łapach i wg mnie Protechy mają najmocniejsze sprężyny. Co do Mikova faktycznie odczucie może być większe ze względu na kawał noża i masę klingi która wystrzeli. Kolega jako wielbiciel marki ma wszystkie modele. Jak pierwszy raz otwierałem jego Protecha Newport to prawie wypadł mi z łapy kurdupel.

Ja nie twierdzę, że Protech ma słabą sprężynę.

Chodziło mi tylko o osobiste subiektywne odczucie.

Może wynika to z tego,że mikov ma dość lekką rękojeść w stosunku do masy ostrza, a ostrze dość długie..

Sam nie wiem, ale takie miałem wrażenie porównując te noże.

Tak czy siak, Protech to właściwy wybór. 

Ja do mania wziąłbym Goodfatera a do używania lekką małą Benchmade na sprężynie  😊

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Też kupiłem taki zestaw. Innych noży nie pamiętam, ale ten tak. Niby badziewie za parę złotych, ale sprawdzał się idealnie do pieczywa i do pomidora.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
54 minuty temu, zadra napisał:

Ja nie twierdzę, że Protech ma słabą sprężynę.

Chodziło mi tylko o osobiste subiektywne odczucie.

Może wynika to z tego,że mikov ma dość lekką rękojeść w stosunku do masy ostrza, a ostrze dość długie..

Sam nie wiem, ale takie miałem wrażenie porównując te noże.

Tak czy siak, Protech to właściwy wybór. 

Ja do mania wziąłbym Goodfatera a do używania lekką małą Benchmade na sprężynie  😊

Noże Pro-Tech maja średniego kopa ale za to działają najbardziej „miękko” a co za tym idzie bardzo przyjemnie. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jaki tu ruch ostatnio, chyba mam za mało noży 😜, dobrze że postanowiłem nic nie kupować w 2021, poza tymi, które zamówiłem jeszcze w 2020  😜

Takie tam z lata, czyli może połowa:

IMG_20200923_100136.jpg

 

@Kosma, a Ty ten nóż przez te 6 lat w ogóle już chociaż raz ostrzyłeś ?

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
10 godzin temu, Burns napisał:

Jaki tu ruch ostatnio, chyba mam za mało noży 😜, dobrze że postanowiłem nic nie kupować w 2021, poza tymi, które zamówiłem jeszcze w 2020  😜

Takie tam z lata, czyli może połowa:

IMG_20200923_100136.jpg

 

@Kosma, a Ty ten nóż przez te 6 lat w ogóle już chociaż raz ostrzyłeś ?

Gratuluje świetnego zestawu💪

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Pamiko napisał:

Gratuluje świetnego zestawu💪

Dzięki, Ja Tobie też pozytywnie zazdroszczę M. T. 

 

9 godzin temu, zadra napisał:

ech.. tyle zdjęć a żadnego awtomata.. 

Mam dwa BM (nie ma ich na tym zdjęciu) 5700 i pół - a. 810 Barrage. 

Te cholerstwa mają na tyle mocne sprężyny, że są w stanie wytrącić caly nóż z ręki. Szczegolnie pół automat gdzie trzeba wzbudzić ostrze palcem. Nie bardzo do mnie trafia ta idea plus mniejsza odporność na zapiaszczenie, więc raczej nie bede szedł ta drogą. Wszystkiego trzeba w życiu spróbować, ale dwa wystarczą przynajmniej ze sprężyną skrętna. Inaczej ma się wspomaganie sprężyną piórową w ZT czy Kershaw - to nawet przyjemne. 

A skoro jesteśmy przy Kershaw i Ali. Jeżeli w tym przedziale cenowym ktoś chce być nadal fanem niskich cen i iść w produkty z Chin na ich portalu z dopiskiem OEM to zakup takich produktów przy pozornej oszczędność na flaszkę z reguły zakończy się kupnem podróby. W Chinach kupuje się chińskie marki. Jak widać mam ich kilkanaście, ale skończyłem z ich kupowaniem. Są fajne, bardzo poprawne ( czasem nóż za 100 ma większą dokładność niż ZT za 1000), ale na dłuższą metę są strasznie nudne bo chyba korzystają ze stockowych / katalogowych części. Inny kształt klingi i rękojeści ale piny, łożyska, śruby, nacięcia ostrza na blokadę wszędzie to samo itd. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jak w Psach- bracia Słaby😁. Wielki i mały. 

 

 

DSC_0006.JPG

DSC_0007.JPG

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Powitoł
 
 
Chłooopie, na drugi dzień po przeszlifowaniu noża na taśmie zobaczyłem poniższe, nawet ostrze jeszcze nie było oprawione. Wydaje się małe, ale tylko dlatego, że nóż duży Dodatkowo krawędź tnąca zafalowana na boki. Nie chciało mi się nawet dochodzić, kto i po co Przy używaniu zniknie:
0dDNefz.jpeg&key=1b02d21c167f9ed247af48386c3817651afec3844b1d2f20a5cba312fe37a8de
 
Środek w twoim może być przez całą szerokość klingi. Na grzbiecie nie ma żadnych śladów po trawieniu?
Sorki ze tak pozno, ale w pracy juz jestem i czasu ni mo :) Na grzbiecie widac wyraznie warstwy damastu na pewno ale czy miedzy nimi poseosku cos sie wyroznia, to nie pamietam. Nóż w domu, a ja na statku. Sprawdze z ciekawosci po powrocie.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Jaki tu ruch ostatnio, chyba mam za mało noży , dobrze że postanowiłem nic nie kupować w 2021, poza tymi, które zamówiłem jeszcze w 2020  
Takie tam z lata, czyli może połowa:
IMG_20200923_100136.thumb.jpg.f7ced8965d50c1854d85a886d0215d4c.jpg
 
@Kosma, a Ty ten nóż przez te 6 lat w ogóle już chociaż raz ostrzyłeś ?
Ostrze co 8-12 tyg.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 8.01.2021 o 21:04, Burns napisał:

Jaki tu ruch ostatnio, chyba mam za mało noży 😜, dobrze że postanowiłem nic nie kupować w 2021, poza tymi, które zamówiłem jeszcze w 2020  😜

Takie tam z lata, czyli może połowa:

 

 

@Kosma, a Ty ten nóż przez te 6 lat w ogóle już chociaż raz ostrzyłeś ?

 

No toś mi teraz zaimponował 👍

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Normalny i karzełek 

 

 

DSC_0038.JPG

DSC_0039.JPG

DSC_0041.JPG

DSC_0040.JPG

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja mam takiego karzełka.Wprawdzie zdjęcie z interneta wrzuciłem.Ale to ten który kupiłem😀

Noz-SOG-Bluto-Red-Handle-BL-02-Seki-VG-10-Limitka.jpg

Edytowane przez mirek 1969

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 8.01.2021 o 18:08, mirek 1969 napisał:

Ja 90% w kuchni korzystam z takiego cuda.Ok.30 lat temu kupiłem taki zestaw 5 noży.Pod kopalnią stali w dzień wypłaty.I do tego jednego tak przywykłem że nawet jak próbowałem się przestawić na inny to nie dało rady.Ten pierwszy już mocno zużyty ale na giełdzie staroci znalazłem takie modele pojedyńczo i jest git.Mam trzy.Jakby kto miał takie cudo to biore.

IMG_20210108_180255.jpg

 

kuchnia.jpg

W dniu 8.01.2021 o 18:08, mirek 1969 napisał:

J

 

 

 

Edytowane przez goral_

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

chcesz oba? Napisz adres na priv

 

Edytowane przez goral_

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.