Skocz do zawartości



MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ

Aktualizacje statusu

  • Zdjęcie
    [email protected]

    ...jak się nazywa drużyna Anglii po wypadzie z EURO2016? - BRexit Boys ;-)

    Pokaż komentarze (2)
  • Zdjęcie
    Piotr Ratyński

    "W tej pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by poznać prawdę i dostrzec korzenie zła" — Friedrich Nietzsche:

    Pokaż komentarze (1)
Wyświetl wszystkie aktualizacje

Najnowsze tematy


Zdjęcie

Jacques Lemans F-5007C INSTRUKCJA OBSŁUGI PL


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 17:42

Witam po pierwsze przepraszam, że pierwszy post i już czegoś chcę od Was, ale nie umiem sam sobie poradzić...
Poszukuję POLSKIEJ instrukcji obsługi do zegarka Jacques Lemans F-5007C. Sam posiadam instrukcję ale w kilku innych językach, a z powodu mojej miernej znajomości angielskiego poszukuję instrukcji w języku polskim. Gdzieś znalazłem informację, że istnieje polska wersja, wiec jakby ktoś posiadał to proszę o podzielenie się nią :) z góry dzięki.
  • 0

#2 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 15 maj 2011 - 18:41

czego nie wiesz?
  • 0

#3 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 18:45

Z większością już sobie poradziłem, ale mam w sumie najważniejsze pytanie: Jak go w ogóle włączyć? wszystko już sobie ponastawiałem, ale nie umiem "wprawić go w ruch"... :)

Użytkownik Mathus Levi edytował ten post 15 maj 2011 - 18:46

  • 0

#4 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 15 maj 2011 - 18:52

zegarek czy stoper?
  • 0

#5 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 18:53

Zegarek, stoper i inne pierdółki umiem już obsłużyć.
  • 0

#6 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 15 maj 2011 - 18:55

to czego nie wiesz?
  • 0

#7 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 18:56

nie umiem uruchomić samego zegarka, żeby zaczął odmierzać czas
  • 0

#8 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 15 maj 2011 - 19:10

Wciśnij koronkę
  • 0

#9 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 19:40

Tylko koronka właśnie jest wciśnięta...
  • 0

#10 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 15 maj 2011 - 19:55

Zmień baterie
  • 0

#11 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 15 maj 2011 - 23:11

Zegarek jest nowy, a stoper i inne funkcje działają, więc myślę że bateria jest dobra, tylko nie mam pojęcia jak go się uruchamia :)
  • 0

#12 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 16 maj 2011 - 08:13

Nie rozumiem w dalszym ciągu.
Skąd wiesz, że nie działa?
Wskazówka na żadnej subtarczy nie rusza się?
Odciągasz koronkę, ustawiasz aktualną godzinę wciskasz koronkę i zegarek nie chodzi?
  • 0

#13 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 maj 2011 - 12:52

Tak, ustawiam godzine, date, wciskam koronke, lecz zadna wskazowka sie nie rusza. Jednak stoper dziala normalnie, wiec bateria jest dobra.
  • 0

#14 Calisia1

Calisia1
  • Użytkownik
  • 473 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków

Napisano 16 maj 2011 - 13:17

A czy nie jest tak , że pomyliłeś wskazówkę sekundową , która cały czas pracuje, ze stoperem?
Sekundowa cały czas idzie, prawda?
  • 0

#15 Mathus Levi

Mathus Levi
  • Nowy Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 maj 2011 - 13:53

Nie pomylilem, nawet sprawdzalem w instrukcji. Stoper dziala normalnie i z niczym go nie myle. Zadna wskazowka, ani sekundowa, ani minutowa, godzinna nie dziala (no tylko jak nastawiam konkretna godzine). Wiem, ze po nastawieniu godziny i wcisnieciu koronki powinien normalnie chodzic, a tu nic, wiec sadze, ze trzeba wcisnac albo pare gzikow na raz albo cos innego zrobic, tylko nie wiem co...
  • 0

#16 Lawnowerman

Lawnowerman

    Mo®derator®

  • Moderator
  • 6065 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Gdańsk

Napisano 16 maj 2011 - 15:36

oddaj do naprawy
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych