Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest arek-legnica

Klub Miłośników Zegarków IWC Schaffhausen

Recommended Posts

Witam,

to i ja się oficjalnie "zapisuję" ze swoją drużyną Portugalczyków.

Pozdrawiam

Krzysiek

Witam, zgłaszam do klubu swojego IWC Spitfire chrono

pozdrawiam miłośników marki

mało piszę, sporo czytam... dużo się uczę

Panowi....ja pier***** - tyle fajnych IWC macie a zero fotek....

Powstawiajcie cos, dajcie sie poslinic troche :D

Panowi....ja pier***** - tyle fajnych IWC macie a zero fotek....

Powstawiajcie cos, dajcie sie poslinic troche :D

większość z tych zegarków jest do obejrzenia w Galerii lub w fotkach naręcznych :mrgreen:

fajnie by było zebrać je w jednym miejscu, ale odrobina wytrwałości w poszukiwaniach i też można pooglądać i się poślinić. Linkę do mojego znajdziesz parę postów wyżej.

Widzialem na naszej-klasie.pl też powstał taki club

Czas jest moim sprzymierzeńcem.

Guest McIntosh
Widzialem na naszej-klasie.pl też powstał taki club

Ten klub to jakaś ściema. Raczej mamy do czynienia z profilem jakiejś anonimowej osoby, która skopiowała informacje na temat IWC z artykułu napisanego dla magazynu Logo. Podaję link:

http://www.logo24.pl/Logo24/1,86375,582925...od_kwarcu_.html

Ciekawe czy człowiek z naszej klasy, miał zgodę autora publikacji na wykorzystanie tekstu z magazynu Logo :P.

Fakt ,sprawdziłem to skopiowane z Logo...A z drugiej strony dobra reklama dla firmy IWC ,chłopaki z Fan Clubu Omega też ich ciepło przyjęli. :P

Guest McIntosh
Fakt ,sprawdziłem to skopiowane z Logo...A z drugiej strony dobra reklama dla firmy IWC ,chłopaki z Fan Clubu Omega też ich ciepło przyjęli. :(

Za to kiepska reklama dla kogoś kto taki klub tworzy. Osobiście nie chciałbym być w klubie, którego założyciel ma w d...e prawo autorskie i robi kalkę czyichś opracowań. U mnie to wywołuje niesmak :P.

post-2536-0-98633200-1331075526.jpg

:(:P:(:D

"w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly"

fakt to dyplomatyczny surrealizm z małą nutką natchnienia,ale jak wyrzucony w profesjonalizmie ...

a wracając do tematu clubu IWC ,logo by sie przydało,kto ma plastyczne zdolności ? :P

Moja skromna propozycja :rolleyes:.

Uwazam, ze status i historii marki determinuje purystyczna prostote loga. Dodatko probowalem utzymac klimat oryginalu.

kmziziwcklub1.jpg

Ja również chcę należeć do tego klubu z moim aquatimerem . Pozdrawiam wszystkich miłośników IWC !!!!

To i ja się zapiszę: mark X,mark XI, Mark II, ingenieur automatic, ingenieur c. 853

Jako że zbieram same mechanizmy to raczej do takiego szacownego grona nie pasuje :P tym bardziej że nie znam kalibrów tych kieszonek, ale kilka sztuk werków mam. Tu może prośba do zaawansowanych o pomoc w "rozkalibrowaniu" tych werków, podajcie jakieś strony do pocket-ów IWC, może ktoś z Was ma jakieś namiary na ciekawe kolekcje prezentowane w necie itp. Myśle że mod będzie patrzył na to łaskawym okiem :P

Dzięki, fajna stronka na pewno do czegoś się przyda. Szkoda że te dane nie są kompletne, w niektorych firmach brakuje więcej niz połowe popularnej masowej produkcji, nie mówiąc o ciekawszych niepospolitych werkach. I tak z IWC rozpoznałem dwie sztuki, a jednej nie znalazłem.

Szkoda że te dane nie są kompletne, w niektorych firmach brakuje więcej niz połowe popularnej masowej produkcji, nie mówiąc o ciekawszych niepospolitych werkach

Hehehe... Nie ma tak dobrze, jeszcze nie znalazłem takiego kompletnego opracowania w sieci. Ale biorąc pod uwagę więcej takich opracowań i książki czy czasopisma, to przeważnie znajduję to co szukam, najważniejsze to wiedzieć gdzie i wśród jakich werków szukać, bo obszukanie wszystkiego z powodów czasochłonności nie wchodzi w rachubę. Sam też kompletuję swoje zestawienie, ale pewnie również nie do końca będzie kompletne. :P

I tak z IWC rozpoznałem dwie sztuki, a jednej nie znalazłem.

Daj zdjęcie na priv, to Ci podpowiem.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Koledzy,

Istnieje taki temat o Worldmasterach, Ruhlach, Glaushette i wielu innych. Więc mógłby powstać o IWC :)

To bardzo dobra marka, nie ukrywam, że czuję do niej sympatię (mam nadzieję, że nie jako jedyny).

W tym wątku chwalilibyśmy się naszymi zegarkach tej marki, wymienialibyśmy się sugestiami, uwagam, czy opiniami na temat naszych Schaffausenów.

Co o tym myślicie?

Edited by OmegaDeVille

a pewnie :) miałem już dużo IWC , jakoś irracjonalnie kojarzy mi się zawsze z taką esencją "szwajcarskości"

Od dłuższego czasu mam portugalczyka perpetuala i chyba jakoś z nim długo zostanę

Ideałem zegarka jest portugalczyk chrono w nowym wydaniu