pisar 4378 #12501 Posted December 6, 2020 4 godziny temu, rafio77 napisał: Mam pytanie do oblatanych w tej szacownej marce: które modele nadają się na mniejszy nadgarstek 16,5-17? Chciałbym zawęzić od razu poszukiwania do tych właściwych modeli Mam podobny nadgarstek i miałem ten sam "problem". Nie słuchaj ich, że każdy bo to nie prawda 😝 chyba, że lubisz nosić nieproporcjonalne i duże cebulo-busole na ręku to zgoda Pytasz w miejscu gdzie są sami zboczeńcy PAMowi więc nie spodziewałem się innej porady niż otrzymałeś Ewentualnie może masz jakąś anomalie anatomiczną i bardzo płaski nadgarstek to wtedy może te 44mm będzie jeszcze do przejścia (ale zakładam, że nie masz). Polecam podjechać do Warszawy na wycieczkę i sobie pomierzyć bo masz PAMy w 3 miejscach i znajdziesz w nich przynajmniej jednego przedstawiciela z każdej opisanej przez machu grupy. Bardzo dokładne poniższe badanie rynku zrobił już machlo i w zasadzie to wszystko co znajdziesz w temacie. 32 minuty temu, machlo napisał: 42 mm każdy (radiomir, luminor, submersible) będzie leżał bardzo komfortowo i powinien chować się w miarę ok pod mankiet. Niby nie koszer i niezgodne z linią partii, ale ja osobiście wolę komfort niż zgodność z historią. 42 mm radiomir (512, 574, 655) - mega wygodne, cienkie, zgrabne. 42 mm luminor (2392/1392/1523) - nieco większe w odczuciu, ale nadal bez problemu można nosić. 42 mm submersible (959 i podobne) - wydał się równie wygodny co luminor. Mierzyłem też 754 i przytłoczył mnie rozmiarem. Przy okazji planuję sprawdzić jeszcze luminora 44mm z płaskim bokiem, czy jeszcze da radę to normalnie nosić. Mnie się marzy PAM 42mm w klasycznej kopercie a nie w 1950. Może kiedyś zrobią... 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Share this post Link to post Share on other sites
dodge66 16041 #12502 Posted December 6, 2020 21 godzin temu, nomysz4 napisał: Wygląda fantastycznie 0 Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8235 #12503 Posted December 6, 2020 Myśle że to byłaby dobra decyzja ! Jak będziesz na Podkarpaciu to daj znać , umówimy się z Maćkiem, wtedy bedziesz miał możliwość przymierzenia wszystkich najfajniejszych Pamow przed zakupem Dzięki! Na pewno dam znać. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
deepex 384 #12504 Posted December 6, 2020 Nad morzem wiało, a u Was? 5 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #12505 Posted December 6, 2020 Dzięki za pomoc i sugestie „nicon” Ty to potrafisz zdołować 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81479 #12506 Posted December 6, 2020 12 minut temu, rafio77 napisał: Dzięki za pomoc i sugestie „nicon” Ty to potrafisz zdołować Rozmiar zegarka trzeba samemu przepracować, najlepiej w trakcje przymiarek. Najwięksi Paneristi twierdzą, że PAM może być tylko za mały 😜 1 Share this post Link to post Share on other sites
Apa13 60 #12507 Posted December 6, 2020 1 minutę temu, sanik napisał: Najwięksi Paneristi twierdzą, że PAM może być tylko za mały 😜 cos w tym jest... Ci mniejsi musza bardziej uwazac z rozmiarami;p 0 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 42340 #12508 Posted December 6, 2020 8 godzin temu, rafio77 napisał: Mam pytanie do oblatanych w tej szacownej marce: które modele nadają się na mniejszy nadgarstek 16,5-17? Chciałbym zawęzić od razu poszukiwania do tych właściwych modeli Nie daj się namówić na cos mniejszego od 44mm. To jest minimalne minimum. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3940 #12509 Posted December 6, 2020 Dobre rady to w tej kwestii ewentualnie od bliźniaka jednojajowego bym przyjmował. W pozostałych przypadkach trzeba mierzyć. Zmiennych jest tak wiele że trudno o jedną złotą radę ( poza tą z poprzedniego zdania ) . Tu z przymrużeniem oka o daleko poważniejszych, niż wybór zegarka, implikacjach rozmiarów nadgarstków 😉 https://timeandtidewatches.com/sex-power-wrist-size-affects-life/ 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafio77 66 #12510 Posted December 7, 2020 12 godzin temu, Dorian06 napisał: Nie daj się namówić na cos mniejszego od 44mm. To jest minimalne minimum. 11 godzin temu, desmo napisał: Dobre rady to w tej kwestii ewentualnie od bliźniaka jednojajowego bym przyjmował. W pozostałych przypadkach trzeba mierzyć. Zmiennych jest tak wiele że trudno o jedną złotą radę ( poza tą z poprzedniego zdania ) . Tu z przymrużeniem oka o daleko poważniejszych, niż wybór zegarka, implikacjach rozmiarów nadgarstków 😉 https://timeandtidewatches.com/sex-power-wrist-size-affects-life/ dzięki fajne opracowanie 0 Share this post Link to post Share on other sites
Santino 917 #12511 Posted December 7, 2020 15 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Share this post Link to post Share on other sites
just_nobody07 6289 #12513 Posted December 8, 2020 Ooo widzisz! I bettarini leży dobrze 1 Share this post Link to post Share on other sites
pepepatryk 12076 #12514 Posted December 8, 2020 Ten „Porsz” baaaaardzo mi się podoba 1 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81479 #12516 Posted December 8, 2020 FXR sweden ammo 👍 9 Share this post Link to post Share on other sites
wieloryb 3736 #12517 Posted December 8, 2020 11 godzin temu, nomysz4 napisał: No dobra. Brzydki nie jest... 0 Share this post Link to post Share on other sites
rafiros 586 #12518 Posted December 8, 2020 Przyjmiecie nowego do klubu ? Ręce się trzęsą z emocji to zdjęcie słabe ale zegarek super - długo się wahałem ale niepotrzebnie. 19 Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4593 #12519 Posted December 8, 2020 A tam świni dawno nie bylo 7 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 68098 #12520 Posted December 8, 2020 Godzinę temu, rafiros napisał: Przyjmiecie nowego do klubu ? Ręce się trzęsą z emocji to zdjęcie słabe ale zegarek super - długo się wahałem ale niepotrzebnie. Oooo, 915-tka. Extra! 👍 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
sanik 81479 #12521 Posted December 8, 2020 Godzinę temu, rafiros napisał: Przyjmiecie nowego do klubu ? Ręce się trzęsą z emocji to zdjęcie słabe ale zegarek super - długo się wahałem ale niepotrzebnie. Witaj w klubie. Dobry wybór 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
Santino 917 #12522 Posted December 8, 2020 A tam świni dawno nie bylo Kurde - cały czas mi się podoba 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Share this post Link to post Share on other sites
memento mori 2998 #12523 Posted December 8, 2020 2 godziny temu, rafiros napisał: Przyjmiecie nowego do klubu ? Ręce się trzęsą z emocji to zdjęcie słabe ale zegarek super - długo się wahałem ale niepotrzebnie. No i super! Pytania > odpowiedzi > tydzień lub dwa > zakup. Jak z kobietami, krótko i na temat, akcja-reakcja, a nie za rogiem czaić się z kwiatami 😜 Jak już wypijesz na drugą nóżkę i ręce przestaną się telepać to zrób mu proszę więcej fotek i opisz, gdzie kupiłeś, czy był na półce czy sprowadzali, jak przebiegła obsługa etc. Jeśli spotkasz się kiedyś na żywo z właścicielem/ką 560/510 to zróbcie sesje porównawczą. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Santino 917 #12524 Posted December 8, 2020 Przyjmiecie nowego do klubu ? Ręce się trzęsą z emocji to zdjęcie słabe ale zegarek super - długo się wahałem ale niepotrzebnie. Ładna rzecz - gratulacje! 0 Tarant napisał: Albowiem w polskim piekle nie ma diabłów do pilnowania. Którykolwiek z kotła się zbytnio wynurzy zaraz jest przez rodaków z powrotem w smołę wciągany. Share this post Link to post Share on other sites
pawel007 4593 #12525 Posted December 8, 2020 51 minut temu, Santino napisał: Kurde - cały czas mi się podoba To za lewusa 😆 0 Share this post Link to post Share on other sites