Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Recommended Posts

Nowa propaganda od/dla PANERAI wjechała.

Perezcope już na Insta wrzuca jego pokasowane komentarze spod filmu.

Co ciekawe autor filmu w komentarzach pisze o rzekomych zaproszeniach ze strony Panerai aby skonfrontować się z Perezcope (który to zaproszenia niby nie przyjmuje).

Czy ktoś z Was jest bardziej na bieżąco w temacie? Mnie to nawet zaciekawiło jako, że polubiłem te nokautujące artykuły od Perezcope.

(158) PANERAI Manufacture Tour in Neuchâtel. EPISODE 1: Production of cases and movements. - YouTube

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

20221002-134106.jpg 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

57 minut temu, pablo122 napisał(-a):

Russian diver watch 😁

:DDokładnie.  

Edited by Dorian06

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

512
T1e2DCD.jpg&key=e15f95fdba7970f1ea610908c50b7a0ab9641229029fc700b639bbdfe957f506

vfFhlqc.jpg&key=cf5d9cf9bcea33d60f33b0160706176974b80b0cb051894e1ea6d2209c41042f

oj żeś teraz no.. no dłuuugo się zastanawiałem czy jej, tej pięćset dwunastki nie wziąć, a jednym z głównych powodów był właśnie ten widok i to jakim w sumie jednorożcem jest ten mechanizm w przypadku Panerai. (może przesadzam) Powiedzmy szczerze, że nie jest to ich inwencja, bo jest to Piaget, ale podoba mi się on okrutnie, i jak już zrealizuję 425, to następny będzie Radek z tym właśnie werkiem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

3 godziny temu, truesoul napisał(-a):

056512DB-DE93-44AF-8363-C15491674CDC.thumb.jpeg.621e725193de354329cf8232db3f7a76.jpeg

O skurwesyn ale fota 😵

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Pełna zgoda, ma facet gust do laptopów😅

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

….koszula- pięknie ujęta 👍 😁😁😁

W dniu 6.10.2022 o 17:34, Nuter napisał(-a):

ten widok i to jakim w sumie jednorożcem jest ten mechanizm w przypadku Panerai. (może przesadzam) Powiedzmy szczerze, że nie jest to ich inwencja, bo jest to Piaget, 

u Panerai tych jednorozcow tyle, ze trudno je zliczyc a co jeden to ciekawsze dzielo sztuki zegarmistrzowskiej:

OP IV Zenith El Primero

OP XIV Jaeger-LeCoultre

OP XVI Lemania 1872

OP XXV Minerva Hand-Wind etc., etc.

moim niekwestionowanym jednorozcem pozostaje OP XXIX z Pam'a 318 Brooklyn Bridge ; )

spacer.png

Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Od dłuższego czasu oczy mi się świeciły do tej białej tarczy i lubię takie ustawienie totalizatorów w chrono… Dzisiaj wreszcie była okazja przymierzyć w centrum Belfastu. Wybór niewiarygodny, wszystkie nowości na wyciągnięcie ręki, do tego częstują prosecco lub kawą😀

81EDA4A9-14EE-489C-A29E-9EE3B80E203E.thumb.jpeg.db4809ea863635fa6f967fac23bcf7c9.jpeg

Edited by ledr

Za dobrą kawę oddałbym czasem dobry zegarek😊

A serio, trochę mnie to zaskoczyło, bo wszedłem ubrany raczej turystycznie, natomiast obsługa świetna, chętna do pokazywania każdego modelu i rozmowy, do tego ceny przyzwoite jak na sklep stacjonarny. Mieszkałem kilka lat temu w Belfaście i przed brexitem wybór był tam mniejszy (innych marek i modeli), a Panerai w ogóle nie mieli w całej Irlandii Północnej.