Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
carlito1

Klub Miłośników Zegarków Officine Panerai

Recommended Posts

chyba podróba..

odległść pomiędzy literami R i A za duża a pomiędzy A i I za mała. Chyba że taki kąt Pan złapał przy nagraniu....

Też przez moment myślałem, że to może kąt nie taki, wina dystorsji itd., ale obraca zegarek na wszystkie strony i daje zbliżenia przy dokręcaniu (podniecając się przy tym), a napis cały czas wygląda na rozjechany :)

ng6mnrm.png

Oba fejki. PAM 236 jest z Noob factory a PAM 380 z H-factory. Potwierdzone info :)

Edited by eye_lip

Instagram.com/horlobby.watches

Jeżeli to prawda, to wtopa roku. Pan Federico najpierw przyznaje się, że to jego PAMy (pierwsze luksusowe zegarki, które kupił), a później dodaje, że będąc osobą o włoskich korzeniach, zegarki Panerai są dla niego niczym skarb narodowy...

ng6mnrm.png

Koledzy ma ktoś może z tu obecnych PAM00127 lub 00233..... 233 bodajże gdzieś rzucił mi się w oczy w wątku nadgarstkowym, ale 127 niestety nie widziałem.....wiem, że jest limitowany, ale może ktoś coś.....

Zawsze uważałem Paneraie za brzydkie zegarki.....a teraz ciągle myślę o takim z wypukłym szafirem....nie wiem o co chodzi w tej zegarkowej pasji, ale trochę w nią za bardzo wsiąkam ;)

W sumie ideałem byłby dla mnie taki 127 ze złotymi wskazówkami w kopercie 1950 ale w rozmiarze 44mm max..... znowu w 233 trochę za dużo dzieje się na tej tarczy....niby fajny 8 dniowy mechanizm, ale po co GMT....?!?!

No i jest tak jak zawsze.....wszystko blisko ideału.....ale tylko blisko :/

No i pytanie czy taki pam 47mm na mój wątły 18,5cm nadgarstek będzie ok.....44mm wydaje mi się  już mocno na styk.....ale może kształt koperty jest trochę inny i będzie dobrze...

Hmm...trzeba mierzyć - mam ten sam obwód nadgarstka i Luminor dla mnie to max 44 mm...ale może masz bardziej płaski nadgarstek ;-)

Ja mam 233 i nadgarstek ok 18 cm i absolutnie nie czuje dyskomfortu związanego z rozmiarem koperty nawet jak przesiadam się z Rolka.

Jeśli przeszkadza Ci GMT to żaden problem w tym modelu, bo wskazówkę drugiej strefy można "schować" pod godzinową ;)

Mariusz

44mm jest ok......233 ma 44mm, ja bardziej pytam o 127 czyli o 47mm....bo te 3mm chyba robią różnicę ;)

Pamy 47, bardzo dobrze leza na 18,5 nadgarstku. Jezeli cena Fiddiego, czyli kilkanascie tys $ jest dla Ciebie akceptowalna to bedziesz zadowolony na 1000% :).

P.S. jest 127 na forum, musisz przewinac ten watek, a znajdziesz

Piotrek, dokładnie tak jest, ale jest też dodatkowy wskaźnik pory dnia/ nocy, więc nie ma problemu ;).

@nickt parę razy mierzyłem 372 i na moim nadgarstku wydawał się jednak za duży. Może gdybym ponosił nieco dłużej niż te parę minut w salonie to odczucie byłoby inne, ale to tylko gdybanie.

Mariusz

Aa, dzięki za wyjaśnienie. Burak ze mnie.

Nickt, miałem podobne odczucia ale na szczęście sobie przypomniałem, że ideały nie istnieją :)

Celowałem w Luminora na Unitasie i koniecznie z metalicznymi wskazówkami. I traf chciał, że wszedł do sprzedaży 631

Pal licho, że nie kanapka tylko malowanka - ponoć lepiej świeci. Teleskopy zamiast zakręcanych trzpieni - przynajmniej szybko zmienisz pasek gdy się śpieszysz a do butów nie pasuje, no i uszu na zewnętrznej stronie nie porysujesz. WR100 - podobnie jak 127 - w praktyce wystarczy. Stalowy a więc cienki dekiel - koperta leży jak przyklejona. Choć odczuwalną różnicę na minus zrobiłby pewnie dopiero automatyczny, gruby mechanizm a nie sam szklany dekiel.

Z Bydgoszczy masz niedaleko na ewentualną przymiarkę, do tego każdego tygodnia bywam w Gnieźnie.

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Guest Passero

44mm jest ok......233 ma 44mm, ja bardziej pytam o 127 czyli o 47mm....bo te 3mm chyba robią różnicę ;)

Jeśli rzeczywiście chodzi Ci o Fiddiego(PAM127), to kolega o nicku @DiegoArmando powinien jeszcze mieć.

Spróbuj może przymierzyć PAM'a 372, który spełnia Twoje kryteria i dobrze leży na moim 18,5 cm nadgarstku. Zegarek ma ręczny naciąg, przez co jest płaski i bardzo wygodny…a wypukłe pleksi robi niesamowitą robotę. Miałem wcześniej 312 i porównując wygodę użytkowania 372 bije ją na głowę ;)

Wracając do tematu pasków, stonowany brąz w moim guście,

Pasek fajny, ale bardziej do Luminora i nie do białej koszuli.

Guest Passero

Pasek fajny, ale bardziej do Luminora i nie do białej koszuli.

Kolega dobrze prawi ;)

Ciekawa sprawa - pan Tristano chyba przypadkiem zrobił recenzję podróbki PAMa 380 nie zdając sobie z tego sprawy. Zwróćcie uwagę na napis PANER AI. Czy tylko mi się wydaje?

Oba fejki. PAM 236 jest z Noob factory a PAM 380 z H-factory. Potwierdzone info :)

Jest jakiś komentarz Federico do tego? Sprawdziłem przed momentem jego Instagram i jest tam dobre zdjęcie tego Panerai'a - faktycznie wygląda na lipnego  :blink:  <_< .

Szukałem w komentarzach pod filmami, w dyskusjach na różnych forach. Oprócz tematu na "forum dla miłośników podróbek", gdzie zwracają uwagę właśnie na PAMa 380 jako twór H-Factory, wszędzie indziej cisza :P

ng6mnrm.png