Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
rproch

Czy ten zegarek jest w 100% oryginalny?

Recommended Posts

Wszystko z nim ok. Mam takiego i widziałem jeszcze kilka.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Czaję się na jakiś ruski zegarek do noszenia (nie leżenia na półce) i wpadł mi w oko taki ZIM. Może mi ktoś powiedzieć na ile jest on w ogóle wart swojej ceny i czy to oryginał? Wydaje się być w bdb stanie wizualnym, wiem jednak, że sam werk nie jest najwyższych lotów.

http://allegro.pl/zegarek-radziecki-zim-2602-15-kamienie-gwarancja-i5994226557.html

werk niezniszczalny pod warunkiem, ze niw updanie ;) 

Oryginal, wychodzily takie zimy, ale cena lekko ze 2 razy za duza, koperta ma przetarcia, ktore beda cie denerwowac.

Poczaj sie jeszcze troche, w tej cenie z tym werkiem mozna utrafic naprawde w fajnym stanie zegarki.

Zbieracze jakos ich unikaja na razie, co pozytywnie wplywa na cene ;) ale jek trend sie odwroci to sprzedasz i jeszcze zarobisz!

Ogólnie inwestycja w radzieckie zegarki okazuje się nie być taka głupia, bo ceny w zauważalny sposób poszły w przeciągu dziesięciu lat w górę. Niestety ZiM z późnego okresu produkcji wyróżniają się głównie ciekawym i różnorodnym wzornictwem. Jakością wykonania nie grzeszą. W cenach do 100zł da się póki co kupić zegarki w stanie idealnym. Kolekcjonersko celowałbym w coś takiego, a do noszenia jakiegoś woła roboczego można sobie kupić za 30zł. 

Wygląda na oryginał.....szkło tylko powinno posiadać lupkę. 

ps. fatalne zdjęcia.... :)

właśnie ten brak lupki mnie skłonił do zapytania. Nie ma, to i chyba nie warto.

Pytanie o zegarek z tej aukcji. 

http://allegro.pl/krab-automat-rodina-radina-zsrr-ussr-cccp-i6013589338.html#thumb/1

Czy ta tarcza jest oryginalna? Bo jak dla mnie to jest podejrzanie czysta jak na wiek tego zegarka :)

Bywają i takie. Piękna i oryginalna.

Edited by kchrapek

Bywają i takie. Piękna i oryginalna. Też go chcesz? :D

No to super się zachowała ;) 

Dałem do obserwowanych z ciekawości za ile pójdzie ;) no i poszedł za więcej niż myślałem :) 

No to super się zachowała ;)

Dałem do obserwowanych z ciekawości za ile pójdzie ;) no i poszedł za więcej niż myślałem :)

Ja też nie myślałem że aż tyle będzie choć spodziewałem się że sporo.. Ale ostatnio daje się zauważyć że zegarki w ładnych stanach idą bardzo drogo. I nie trzeba gorączki świąt :D

Ja też nie myślałem że aż tyle będzie choć spodziewałem się że sporo.. Ale ostatnio daje się zauważyć że zegarki w ładnych stanach idą bardzo drogo. I nie trzeba gorączki świąt :D

Ani syndromu niedzielnych aukcji :D

obstawiałem za niego max 180, ale to i tak było więcej niż chciałbym za niego dać ;) 

Ani syndromu niedzielnych aukcji :D

obstawiałem za niego max 180, ale to i tak było więcej niż chciałbym za niego dać ;)

Zawstydziłeś mnie tymi 180zł -_-  Jakiś rok temu od forumowego kolegi kupiłem po jego kosztach nabycia ( a raczej wie co kupuje) taki egzemplarz za 160zł ( wiem że koronka cenna bo od słynnej czapy :D )

Teraz musi być drożej :(

post-49869-0-14033600-1456961480_thumb.jpg

Edited by kchrapek

Zawstydziłeś mnie tymi 180zł -_-  Jakiś rok temu od forumowego kolegi kupiłem po jego kosztach nabycia ( a raczej wie co kupuje) taki egzemplarz za 160zł ( wiem że koronka cenna bo od słynnej czapy :D )

Teraz musi być drożej :(

Piękny stan! Sądząc po tym za ile poszła ta Rodina przed chwilą, to tylko wstawiać na alle w niedziele i łapać 400zł do kieszeni :) 

Koronka od czapy? To ja chyba od tej samej czapy też mam kilka koronek w swoich zegarkach :D

Guest arc76

Tydzień temu kupiłem kopertę złoconą bez przetarcia do takiej Rodiny za 15 zeta z wysyłką na olx . Początkowo myślałem że to do kirowskiego a tu taki numer. Teraz szukam kompletnego środka.

Edited by arc76

A te koperty się różnią????

Tydzień temu kupiłem kopertę złoconą bez przetarcia do takiej Rodiny za 15 zeta z wysyłką na olx . Początkowo myślałem że to do kirowskiego a tu taki numer. Teraz szukam kompletnego środka.

Mam możliwość kupna tego zegarka. Czy jest sens?

To nie do nas pytanie :) To nie unikat, jak tani a się podoba to czemu nie? Moja ocena? Pospolita Sława w średnim stanie ;)

Edited by kchrapek