rk7000 3396 #1 Posted August 24, 2014 (edited) Cześć. Wątek powstał spontanicznie pod wpływem rozważań w innym wątku. Jak się przyjmie to ok a jak nie to wiadomo jaki będzie jego los Propozycja to zegarki nieradzieckie i zdjęcia nadgarstkowe. Na początek mój dzisiejszy wybór Edited December 6, 2016 by rk7000 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 7892 #2 Posted August 24, 2014 (edited) Ja noszę do prac, w których obawiam się o zdrowie moich rusków Casio . Zdjęcie nie nadgarstkowe bo mój już kompletnie na kopercie stracił pseudo chrom i przerzucilem go na czarny parciak.Mój obdartusek, naprawiania dziś swą kosiarkę do trawy. Radzieckiego szkoda było Edited August 25, 2014 by Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
Treevill 28 #3 Posted August 24, 2014 U mnie na co dzień taki Seiko na nadgarstku siedzi . Z racji delikatnej powłoki nie przekracza progu pracy jaki i bardziej ekstremalnych wypraw. Dlatego do trudniejszych zadań zamierzam kupić sobie na święta Casio dw-m5610-1er 0 Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i Rakieta 24h Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 744 #4 Posted August 24, 2014 Junkers na co dzień... jak to powiedział jeden z kolegów "jak odciągniesz koronkę to kopie cię iskra" 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3396 #5 Posted August 25, 2014 Treevill - bardzo fajne to Seiko. Klasyka. Ja dziś też założyłem Seiko tylko takie w letnio-wakacyjnym wydaniu Inni Forumowicze chyba noszą tylko radzieckie 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4732 #6 Posted August 25, 2014 Treevill - bardzo fajne to Seiko. Klasyka. Ja dziś też założyłem Seiko tylko takie w letnio-wakacyjnym wydaniu Inni Forumowicze chyba noszą tylko radzieckie Ooooooo taki jak mój tylko ja mam z bransą Pokażę jak będę mógł zrobić zdjęcia przy świetle 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Jaroslaw Jerry Esowy 1756 #7 Posted August 26, 2014 A ja takie cos 0 Share this post Link to post Share on other sites
w2k2 123 #8 Posted August 26, 2014 A ja mam takie stalowe Casio: 0 Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę. Share this post Link to post Share on other sites
TabaQ 53 #9 Posted August 26, 2014 Ja poświęciłem jakiś czas temu kilka radzieckich, aby kupić tego oto stalowego Aviatora: Przybrudzeń na kopercie oczywiście już nie ma 0 "**wno chłopu nie zegarek..." Share this post Link to post Share on other sites
Pavlitto84 38 #10 Posted August 26, 2014 Ja noszę min. takiego Pulsara. Lubię radzieckie i lubię japońskie 0 Share this post Link to post Share on other sites
seba1001 5 #11 Posted August 26, 2014 Ja takiego Timexa 0 Share this post Link to post Share on other sites
gregch 282 #12 Posted August 26, 2014 Ja na codzień noszę kwarca - Wenger Commando dual time. Jest to prezent od mojej ukochanej żony. Zdecydowanie rzadziej trafia na ręke automatyczna Sicura - nie mam rotomatu i wkurza mnie przestawianie daty. 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3396 #13 Posted August 26, 2014 Grzesiek ja mam rotomat - dawaj go do mnie Świetna Sicura Świeci jeszcze? 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
gregch 282 #14 Posted August 26, 2014 Bez rewelacji ale świeci... 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Share this post Link to post Share on other sites
mst 466 #15 Posted August 26, 2014 Do trudnych warunków taki plastikowy Casio, styrany, ale nie trzeba zmieniac baterii, lekki, ręka nie marznie od bransolety itp...... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Rekiniasty 25 #16 Posted August 26, 2014 Wersja co by nie pomylić dnia z nocą 0 "Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym" Omega Speedmaster Co-Axial Share this post Link to post Share on other sites
etz 37 #17 Posted August 27, 2014 Ja na codzień noszę kwarca - Wenger Commando dual time. Jest to prezent od mojej ukochanej żony. Zdecydowanie rzadziej trafia na ręke automatyczna Sicura - nie mam rotomatu i wkurza mnie przestawianie daty.Do czego służy druga koronka w tym zegarku?? 0 Share this post Link to post Share on other sites
gregch 282 #18 Posted August 27, 2014 (edited) Do czego służy druga koronka w tym zegarku??Jeśli chodzi o Wengera to po jej przyciśnięciu przestawia sie godzina na małej tarczy zegarka.A w Sicurze druga koronka obraca bezel. Edited August 27, 2014 by gregch 0 Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło... Share this post Link to post Share on other sites
Zdzisiek 117 #19 Posted August 27, 2014 Ja nie przywiązuje się do jednego zegarka ... kilka z nich... T12 - ciężki PR516 - fajny ( uratowany od rozebrania , kupiony w stanie tragicznym ) Oriosa - urzekająca tarcza ( w środku AS ) leżała parę lat gdyż poprzedni właściciel nie mógł zdobyć części ... generalnie wół roboczy. Koperty nie polerowałem bo do "kościoła" mam inne Omax spaceman ( wersja wcześniejsza) - nietypowy , kupiony za grosze - wyzwaniem było zdobycie do niego szkiełka ale ... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Kwiatek #20 Posted August 27, 2014 Zdzisiek jestem pełen podziwu Pięknie sztuki! 0 Share this post Link to post Share on other sites
etz 37 #21 Posted August 27, 2014 gregch - chodziło mi oczywiscie o Sicurę Zdzisiek - Omax mocna pozycja. Niezła futurystyka 0 Share this post Link to post Share on other sites
ziggistardust 3 #22 Posted August 27, 2014 Zdzisiek jestem pełen podziwu Pięknie sztuki!zgadza się, zegarki godne pozazdroszczenia, gratuluję 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3396 #24 Posted August 27, 2014 (edited) Omax pierwsza klasa, powiedz, tylko jaki to dzień tygodnia? Edited August 27, 2014 by rk7000 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Zdzisiek 117 #25 Posted August 27, 2014 Omax pierwsza klasa, powiedz, tylko jaki to dzień tygodnia? sam nie wiem , ale fajnie wygląda. 0 Share this post Link to post Share on other sites