Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Recommended Posts

@Perpetuum Mobile 

Gratuluję fajnego zegarka i Wszystkiego Najlepszego! Byle doczekać w zdrowiu do setki , a potem 5500 brutto comiesięcznego dodatku dla stulatków! Będzie na nowe zegarki ;)😇

Ja jeszcze dwa lata z niewielkim okładem do 50, więc powoli zaczynam myśleć o jakimś fajnym zegarku z tej okazji 😎😀 

Edited by piku

W dniu 19.09.2023 o 09:08, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Te tabelki i piramidy prestiżu są super. Wspaniale nakręcają dyskusje. 👍

Wystarczy wrzucić kolejną wersję i gorąca dyskusja gotowa. Choćby o postawieniu zegarków Daniel Wellington w tym samym rzędzie co Tissot 😜

A swoją drogą, to pochwalę się nowym nabytkiem. W ogóle w piramidzie prestiżu nieobecny, ale mnie się podoba i dla mnie wystarczająco „prestiżowy” emoji6.png

Taki prezent dla siebie na okrągłe urodziny.

Wszystkiego najlepszego i gratuluje - swietny model. Dwa razy podchodzilem, jakby byl w 40 mm to juz bym go pewnie mial :)

1 godzinę temu, piku napisał(-a):

@Perpetuum Mobile 

Gratuluję fajnego zegarka i Wszystkiego Najlepszego! Byle doczekać w zdrowiu do setki , a potem 5500 brutto comiesięcznego dodatku dla stulatków! Będzie na nowe zegarki ;)😇

Ja jeszcze dwa lata z niewielkim okładem do 50, więc powoli zaczynam myśleć o jakimś fajnym zegarku z tej okazji 😎😀 

7 minut temu, cordi7 napisał(-a):

Wszystkiego najlepszego i gratuluje - swietny model. Dwa razy podchodzilem, jakby byl w 40 mm to juz bym go pewnie mial :)

Serdeczne dzięki. 😁

Pro 300 na pasku w tym rozmiarze daje radę. Ucha schodzą ładnie w dół, więc siedzi na ręce wygodnie. A że jest to w końcu nurek i do tego w brązie, to te nadwymiarowe milimetry łatwo mu się wybacza. Choć z pewnością w rozmiarze 40mm leżałby na moim nadgarstku jeszcze lepiej.

Natomiast planując zakup stalowego Tridenta Pro 300 nie spieszyłbym się z wyborem rozmiaru 38mm, który jest w stali dostępny. To już chyba trochę za mało na nurka i do tego proporcje średnica/grubość mogłyby być troszkę zachwiane.

4 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Natomiast planując zakup stalowego Tridenta Pro 300 nie spieszyłbym się z wyborem rozmiaru 38mm, który jest w stali dostępny. To już chyba trochę za mało na nurka i do tego proporcje średnica/grubość mogłyby być troszkę zachwiane.

Na male nadgarstki to moze nie byc najgorsza opcja - mowie o takich na poziomie mojej zony (16 - 16,5 cm).

I niby nurek wiec mozna mu wybaczyc wiecej ale ja po latach doceniam komfort i wygode mniejszych zegarkow.

Natomiast wizualnie ten model to petarda, jest po prostu fantastyczny.

Z innej beczki - ktos mial w rece C65 Dune w brazie? Na wszystkich zdjeciach Trident w brazie jest pieknie brazowy natomiast Dune ma taki niespecjalny dla mnie pomaranczowy kolor. Inny stop brazu?

image.png.bf9fb6c9ea97910dd6c5cd850198f454.png

image.png.504f085ba25d025003ac3fad32944287.png

3 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

Z innej beczki - ktos mial w rece C65 Dune w brazie? Na wszystkich zdjeciach Trident w brazie jest pieknie brazowy natomiast Dune ma taki niespecjalny dla mnie pomaranczowy kolor. Inny stop brazu?

Raczej ten sam stop. To chyba tylko sprawa kolorów i cieni na renderach.

Zresztą po kilku tygodniach i tak już nie będą tak wyglądać.

5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Serdeczne dzięki. 😁

Pro 300 na pasku w tym rozmiarze daje radę. Ucha schodzą ładnie w dół, więc siedzi na ręce wygodnie. A że jest to w końcu nurek i do tego w brązie, to te nadwymiarowe milimetry łatwo mu się wybacza. Choć z pewnością w rozmiarze 40mm leżałby na moim nadgarstku jeszcze lepiej.

Dobrze prawisz 😀

Te 42 mm to kapitalny rozmiar dzięki grubości czuje się bardzo kompaktowo tym bardziej, że masz go na pasku 😀

Połóż obok Glycine 44mm Zobaczysz różnice mimo tylko 2mm koperty. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Dobrze prawisz
Te 42 mm to kapitalny rozmiar dzięki grubości czuje się bardzo kompaktowo tym bardziej, że masz go na pasku
Połóż obok Glycine 44mm Zobaczysz różnice mimo tylko 2mm koperty. 

Poszedłem za Twoim głosem, i oto jak to wygląda na szybkich fotkach. Airman, oczywiście tak jak piszesz, wizualnie dużo większy i masywniejszy. Natomiast wcale nie jest grubszy. Na pierwszy rzut oka tak wygląda, ale to dlatego, że uch mu mocno schodzą w dół i położony płasko leży ni na deklu jak ChW, tyko stoi na uchach. Za to L2L nawet nie ma co porównywać. Suwmiarką wyszło mi 48mm vs 54mm .

29a71c74bb7059f84485a055447f7b36.jpg
994bbb9a36af2253aeccdafb5db5b757.jpg
1d0a09ba57e90583e06a0b03ab94ee04.jpg

10 godzin temu, AK&AK napisał(-a):

Chciałam jakiegoś nurka z czarną tarczą w stylu "bling bling" i od dziś mam :)

IMG_20230921_144732.jpg

IMG_20230921_144940.jpg

Czarny ze złotym fajnie gra. Gratuluję nowinki. :) 

5 godzin temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Poszedłem za Twoim głosem, i oto jak to wygląda na szybkich fotkach. Airman, oczywiście tak jak piszesz, wizualnie dużo większy i masywniejszy. Natomiast wcale nie jest grubszy. Na pierwszy rzut oka tak wygląda, ale to dlatego, że uch mu mocno schodzą w dół i położony płasko leży ni na deklu jak ChW, tyko stoi na uchach. Za to L2L nawet nie ma co porównywać. Suwmiarką wyszło mi 48mm vs 54mm emoji23.png.

29a71c74bb7059f84485a055447f7b36.jpg
994bbb9a36af2253aeccdafb5db5b757.jpg
1d0a09ba57e90583e06a0b03ab94ee04.jpg

Wiem, że jeśli chodzi o grubość to Airman jest ok. Tylko u mnie w pudełku leży koło Orisa i wygląda jakby był dużo większy. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

20 godzin temu, czuszka napisał(-a):

Gratulacje!

11 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Czarny ze złotym fajnie gra. Gratuluję nowinki. :) 

Dziękuję :).

Małżeństwo i zegarki.

Godzinę temu, sviety napisał(-a):

100 lat i gratulacje prezentu. Mnie ta liczba dopadnie w przyszłym roku ;)

Bardzo dziękuję.

Już zacznij się rozglądać za swoim prezentem 😉.

Moonwatch z przymiarki by pasował 🙂

3 minuty temu, Perpetuum Mobile napisał(-a):

Bardzo dziękuję.

Już zacznij się rozglądać za swoim prezentem 😉.

Moonwatch z przymiarki by pasował 🙂

Dobrze mówisz ...więc wziąłem go awansem 😁

Ja również coś nabyłem, a na razie dawkujemy napięcie. Tradycji musi stać się zadość. Fotka z drogi 245c4564ef07d5f462b0613f2948524e.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

3 minuty temu, tommly napisał(-a):

Ja również coś nabyłem, a na razie dawkujemy napięcie. Tradycji musi stać się zadość. Fotka z drogi emoji1787.png245c4564ef07d5f462b0613f2948524e.jpg

A jak znowu PKP zawiedzie? 😁

A jak znowu PKP zawiedzie? 

To relacja się „opóźni” i wjedzie jutro :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

11 minut temu, tommly napisał(-a):

Ja również coś nabyłem, a na razie dawkujemy napięcie. Tradycji musi stać się zadość. Fotka z drogi emoji1787.png

No nareszcie jakaś odmiana: ktoś pociągiem po zegarek jedzie.

25 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a):

To pewnie będzie Ball Railmaster.

Albo "trainmaster🤣

Edited by sviety