Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Recommended Posts

Gratulacje, fajny jest ten Snoop tzn snoopy 😉

ja sam mam love&hate uczucia bo jak mi sie podoba tak trzeba miec nadgarstek Mario zeby naprawdę fajnie leżał 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Godzinę temu, Jan napisał(-a):

ja sam mam love&hate uczucia bo jak mi sie podoba tak trzeba miec nadgarstek Mario zeby naprawdę fajnie leżał 

No więc właśnie.. podchodzę do tematu z dystansem, aczkolwiek duży nadgarstek milej przyjmuje tego angry doga 🤗

20 godzin temu, Jan napisał(-a):

Snoopy ma chyba kopertę jak zwykły Moon, to zegarek co nosi się jak 40mm. Gdzie tu duży ?

Ja tam się nie znam, miałem go w ręku (a zwykłego moona nigdy) i wydał mi się dość duży i mega grubaśny.

Gruby może być, bo ma ten mechanizm na deklu. Ale jeśli wymiary koperty są jak w nowym Moonie to nosi się mniejszy niż np. nowy Sub. Jeszcze jak miałem 16570 to wizualnie na nadgarstku specjalnie się nie różnił od Speedmastera 3861, poza większæ tarcza u tego ostatniego. 

2 godziny temu, tbn napisał(-a):

ma chyba kopertę jak zwykły Moon

Nie wiem, nie sprawdzałem ale:

IMG_20240817_175904.jpg

IMG_20221227_114809.jpg

Gratulacje, Panowie! Świetne zakupy.

A propos koperty Snoppyego - za Fratello:
„The thickness of the case
A lot of the comments and questions we received yesterday, were about the thickness of the case. Will the animation on the case back add too much thickness? I did a quick measurement of the Speedmasters I have here right now, and my Speedmaster Apollo XI 50th anniversary measures 13.2mm, the Ultraman (ST2) 14.3mm, Speedmaster Calibre 321 13.8mm, and the Silver Snoopy Award 45th anniversary 14.8mm. The new Speedmaster Silver Snoopy Award 50th anniversary measures 14.47mm. Only slightly thicker than a normal Speedmaster (14.26mm) and thinner than its predecessor. It is, in my opinion, a very wearable thickness (diameter remains to be 42mm, of course).”

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Normalny Speedmaster z szafirem ma niewiele ponad 13mm, nie wiem skąd dane w tym cytacie wyżej, ale są błędne. Sprawdziłem te limitke i rzeczywiście jest wyraźnie grubsza. 

@Jan Ciężko porównać oba zdjęcia, bo różny kat. 

Obstawiam, że to percepcja białej tarczy. Speedmaster ma duża tarczę przy lunecie 40mm. Świetnie dzięki temu elementy są rozłożone, wszystko jest czytelne. W kontraście do np. Daytony, gdzie projekt tarczy dla mnie to koszmarek. Gruby bezel, mała tarcza, wszystko ściśnięte i nasrane tekstu jeszcze. 

Edited by tbn

Artykuł na fratello jest z 2020 r., więc pewnie porównywali do Moona na 1861, który miał chyba 14,3mm.
Nowe są cieńsze.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Ciężko porównać oba zdjęcia, bo różny kat

Jasne nie mniej na reku robił takie wrażenie jak wypaczone zdjęcie a klasyczny speedy lezy super

3 godziny temu, Jan napisał(-a):

Jasne nie mniej na reku robił takie wrażenie jak wypaczone zdjęcie a klasyczny speedy lezy super

Miałem Moonwatcha 3861, Snoopyego i Ed White'a. Snoopy leży zdecydowanie najgorzej - raczej większy nadgarstek niż 17cm  jest potrzebny.

Jako ciekawostkę dodam, że Broad Arrow (ten z okolic początku XXI wieku) , który ma też 42mm leżał świetnie.

3 minuty temu, pdb napisał(-a):

Miałem Moonwatcha 3861, Snoopyego i Ed White'a. Snoopy leży zdecydowanie najgorzej - raczej większy nadgarstek niż 17cm  jest potrzebny.

Jako ciekawostkę dodam, że Broad Arrow (ten z okolic początku XXI wieku) , który ma też 42mm leżał świetnie.

Trzy kultowe Omegi. Która zagościła najdłużej, i czemu tak krótko? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Snoopy dog
IMG_6648.thumb.jpeg.bf5cddf19adde0059b2e416a619013cb.jpeg
IMG_6651.thumb.jpeg.4fa7ab8c20fefd0923885c5952eab97f.jpeg

Gratulacje! Piękny!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Nie wiem, nie sprawdzałem ale:

IMG_20240817_175904.thumb.jpg.108dec054f8d86c2e3aa99e45252e0d2.jpg
IMG_20221227_114809.thumb.jpg.6f123e1afec71d3fc04aa704ac922bc9.jpg

Różnica jest duża.

...

8 godzin temu, mirfak napisał(-a):

Różnica jest duża.

To różnica odległości z jakich wykonane były zdjęcia (pierwsze z daleka, drugie z bliska), dlatego Snoopy wydaje się większy. Rozmiar koperty jest ten sam.

Snoppy jest jednak trochę grubszy. Mimo wszystko dobrze go wspominam. 

20230312_104829-01.jpeg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

6 godzin temu, cubix napisał(-a):

To różnica odległości z jakich wykonane były zdjęcia (pierwsze z daleka, drugie z bliska), dlatego Snoopy wydaje się większy. Rozmiar koperty jest ten sam.

A pykłem tak niechcący Traserka na bateryjkę. Zachęcił mnie Naval jako ambasador ( ale to zabrzmiało 😁) marki. Tu jeszcze w prezerwatywie

20240820_203855.JPG

44 minuty temu, SPS napisał(-a):

Z okazji kolejnej wyprawy a raczej powrotu z wyprawy, zafundowałem sobie klasycznego Perreleta :D 

Zapowiedź nowości trochę temu w temacie kawowym była, wreszcie jest i oficjalna prezentacja. Gratulacje! 

Małżeństwo i zegarki.

No, Janowi Ryszardowi bliżej do magicznej liczby 1666, ale 1777 też pięknie wygląda 😇😀 

Poza tym Perrelet u nas mocno niedoceniany, a szkoda.

Gratulacje @SPS