Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Recommended Posts

Gratulacje. Obydwa fajne a Omegę chętnie też bym przytulił :) 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

10 godzin temu, piotr76 napisał(-a):

dwa nowe zakupy  z tego miesiaca.

Tag bo kolor mi przypasowal, omega bo kocham omegi :D

tag1.jpg

omega1.jpg

Oba fajne. 

16 minut temu, abir napisał(-a):

VDB C21 historical bronze pasuje tu bez luzu

1729268587157.thumb.jpeg.a9efa8ee0cd1a9c713098157ea74cafc.jpeg

1729268587149.thumb.jpeg.b2874af5117ffb33297f255e03428f61.jpeg

Podoba mi się.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

58 minut temu, abir napisał(-a):

VDB C21 historical bronze pasuje tu bez luzu

1729268587157.thumb.jpeg.a9efa8ee0cd1a9c713098157ea74cafc.jpeg

1729268587149.thumb.jpeg.b2874af5117ffb33297f255e03428f61.jpeg

Rafał fajny. Gratulacje. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

O fajnie, jest temat Ralph Lauren ( w galeriii chyba niestety) I są tam foty i opis moich Ralphów, może też tam coś wrzucisz (a mod przeniesie do szwajcarskich). Design Twojego kontrowersyjny ale na pewno dobrze wykonany jak wszystkie Ralphy.

Instagram.com/horlobby.watches

7 godzin temu, eye_lip napisał(-a):

O fajnie, jest temat Ralph Lauren ( w galeriii chyba niestety) I są tam foty i opis moich Ralphów, może też tam coś wrzucisz (a mod przeniesie do szwajcarskich). Design Twojego kontrowersyjny ale na pewno dobrze wykonany jak wszystkie Ralphy.

Doloze jutro. Co do wykonania całkowicie się zgadzam. I to byl glowny powod zakupu. A na desing nie narzekam. To tylko zegarek na wakacje a nie do biura

Laco Leipzig Erbstuck
c1e4cee6a576d7b23fe8e12604919b06.jpg&key=4b94e2d93bd869f289f474812c098a0c3d4932afd9dcdf34905308473c11529e

a7b3d834101ba73504a05aabacfc1359.jpg&key=c73eea2dbd7b9aa5d2df07c4019c22e3152459b5bcfad22669b2bcde8e15fd3d
No tym modelem, to całkowicie podbiłeś moje serce.
(Jak wpadniesz na szaleńczy pomysł, żeby go sprzedać, to ja jestem pierwszy w kolejce. 🫣)
Szczerze gratuluję i pozytywnie zazdraszczam.

23 minuty temu, alpaczino napisał(-a):

No tym modelem, to całkowicie podbiłeś moje serce. emoji7.pngemoji1305.pngemoji3059.png
(Jak wpadniesz na szaleńczy pomysł, żeby go sprzedać, to ja jestem pierwszy w kolejce. 🫣emoji85.pngemoji6.png)
Szczerze gratuluję i pozytywnie zazdraszczam. emoji1320.pngemoji1303.pngemoji1320.png

Dzięki :)

Dodam jeszcze, że mechanizm w wersji top bardzo ładnie chodzi.

8 godzin temu, Funky_Koval napisał(-a):

Very nice! Jaki to rozmiar i który stopień demolki? 2?

42mm, manual w wersji top, jak na razie robi +1 do +2s/dobę. Zamawiałem level 1, po wyjęciu z pudełka wyglądał jak level 2, ale przywróciłem go do level 1 ;)

Więcej w wątku Laco.

W dniu 21.10.2024 o 00:34, agremi napisał(-a):

Gratuluję. Ja od kilku lat noszę discovery 1911 diver i jestem bardzo zadowolony. Mają te starsze zegarki Ebel w sobie „to coś”. Mój jest na Lemanii - 8810 (cal. Ebel 080). 🙂

Dla mnie Ebel to lata 80, „policjanci z Miami”, Sonny Crockett i białe Ferrari. Genialne zegarki, super charakterystyczna bransoleta, mają w sobie to coś. Szkoda, że Marka popłynęła w stronę niebytu… niby próbują wracać ale ceny jakie sobie życzą dla mnie słabo im rokują.

Gratulacje, kolejny nieoczywisty i oryginalny zegarek w twojej kolekcji 👍

Pokazuj go czasem!

Edited by cordi7

Godzinę temu, Jan napisał(-a):

widziałeś ?

Tak, oprocz tego wyszly takie modele:

https://www.ebel.com/us/de/shop-watches/ebel-sport-classic-1216658.html

Ebel-Limited-Edition-Uhr-Sport-Classic-Open-Heart-Skeleton-Automatik-Herren-42mm-1216658.jpg

https://www.ebel.com/us/de/shop-watches/ebel-1911-1216666.html

1216665_EBEL1911.jpg

Widze tez niestety ceny - i jak na marke, ktorej klienci zmarli albo sa na emeryturze a nowych dopiero musza pozyskac to bardzo sie wydaja cenic. 🤨

13 minut temu, cordi7 napisał(-a):

oprocz tego wyszly takie modele

celowo niektóre pominąłem 😅

13 minut temu, cordi7 napisał(-a):

jak na marke, ktorej klienci zmarli albo sa na emeryturze a nowych dopiero musza pozyskac to bardzo sie wydaja cenic. 🤨

z jednej strony tak a z drugiej nie wiem czy dało by się wycenić model sport classic na poziomie np prx'a. Taka cena pewnie pozwala na negocjacje i urwanie kilkunastu (jak nie więcej) procent z ceny bazowej.

Edited by Jan

1 godzinę temu, Jan napisał(-a):

celowo niektóre pominąłem 😅

z jednej strony tak a z drugiej nie wiem czy dało by się wycenić model sport classic na poziomie np prx'a. Taka cena pewnie pozwala na negocjacje i urwanie kilkunastu (jak nie więcej) procent z ceny bazowej.

Czy ja wiem, czy te ceny są takie wysokie? Pułap cenowy typu Baume & Mercier np. Riviera, Eterna KonTiki, czy Eberhard, lub Rado. Czego oczekiwać…
Dla mnie jednak jest to marka z tradycjami, nie coś nowego znikąd. Owszem muszą się ponownie przebić, ale historię i podbudowę marketingową mają. 
Wiem z doświadczenia, że dobrze się nosi te zegarki nawet na moim niedużym i nietypowym w kształcie nadgarstku.
Nie widziałem na żywo tych nowych, ale jeśli detale i wszystko inne jest wykonane jak w moim to na pewno na żywo wyglądają świetnie.

Z przyjemnością pooglądam i poprzymierzam, jak będzie okazja. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

@dudak Ebel bomba, nosiłbym 👍

@agremi popatrz na szlify, specyfikacje i cenę Serica i na Ebela. Popatrz na Hanharta i porównaj z Ebelem. Popatrz na Furlan Marri i na Ebela. Może to moje zboczenie ale za „luksus” nie będę płacił, nie tyle :)