Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
wocio19

Nowe nabytki szwajcarskie i niemieckie

Recommended Posts

Kupiony jakiś czas temu, przeszedł małe picowanko.

gratulacje, czy koperta była polerowana?

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Pochwaliłem się już w dziale "ZEGARKI Z DALEKIEGO ORIENTU i pochwalę się tutaj. Dostałem od dziadka zakupionego w 1951 roku  Pallasa  za 2000 zł na tamte czasy (zarobki dziadka około 400 zł). Mam nadzieję, że da się go odrestaurować i pozostawię go jako pamiątka rodzinna.

Pallas1_zpsae3b2d80.jpg

Pallas3_zps100a0a4e.jpg

Pallas4_zps38542705.jpg

Zegarek w ładnym stanie ! umyć ,przekonserwować ,zmienic koronkę i będzie pikny! A czemu chwaliłeś się  w Zegarkach z dalekiego Orientu?

Zegarek w ładnym stanie ! umyć ,przekonserwować ,zmienic koronkę i będzie pikny! A czemu chwaliłeś się  w Zegarkach z dalekiego Orientu?

Bo tak się złożyło, że zakupiłem Seiko i jednocześnie dziadek mi podarował Pallasa i stąd pochwaliłem się i w dalekim Oriencie i tutaj

Tylko pierwszy. Reszta szajs.

Piszesz w złym dziale. O Wostoka zapytaj w podforum dot. czasomierzy radzieckich.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Poljot, to chyba nie w tym wątku :). Chyba, że pisząc o wymianie tarczy miałeś na myśli tarcze od jakiegoś "niemca lub szwajcara" :D. Później jeszcze tylko mechanizm i koperta i mamy już składaka, którego spokojnie można umieścić w tym wątku ;)  ;)  ;).      

Poljot, to chyba nie w tym wątku :). Chyba, że pisząc o wymianie tarczy miałeś na myśli tarcze od jakiegoś "niemca lub szwajcara" :D. Później jeszcze tylko mechanizm i koperta i mamy już składaka, którego spokojnie można umieścić w tym wątku ;)  ;)  ;).      

Panowie a co powiecie na temat tych zegareczków?  Longinesa miałem wcześniej nie wiem co to za model, a teraz nabyłem tego atlantica

http://img198.imageshack.us/img198/7559/xf7l.jpg

http://img5.imageshack.us/img5/3055/d8s9.jpg

http://img853.imageshack.us/img853/3043/k206.jpg

http://img33.imageshack.us/img33/1368/s3jq.jpg

Worldmaster w przyzwoitym stanie. Ładnie zachowana, ciekawa tarcza ze śladami "czasu". Koperta do lekkiego ręcznego doczyszczenia a mechanizm - przydałoby się zobaczyć i mechanizm.Wskazówki Ok, koronka  chyba też (zdjęcie od czoła). Może jakieś fotki mechanizmu Atlantica i Lonżina. IMHO atlantic bardzo fajny, a lonżin - nie znam tego modelu, może coś więcej po obejrzeniu mechanizmu.

Świeżo upolowana na wakacjach, nimfa wodna, miała być blond Rosjanka ale trafiła się Szwajcarka :D 

Posiada oczywiście tytanową sukienkę (bransoleta), ale na plaży nie wypadało zakładać więc wystąpiła w silikonowym kostiumie kąpielowym   B)

post-60538-0-54854800-1375274052_thumb.jpg

post-60538-0-15628000-1375274064_thumb.jpg

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Worldmaster w przyzwoitym stanie. Ładnie zachowana, ciekawa tarcza ze śladami "czasu". Koperta do lekkiego ręcznego doczyszczenia a mechanizm - przydałoby się zobaczyć i mechanizm.Wskazówki Ok, koronka  chyba też (zdjęcie od czoła). Może jakieś fotki mechanizmu Atlantica i Lonżina. IMHO atlantic bardzo fajny, a lonżin - nie znam tego modelu, może coś więcej po obejrzeniu mechanizmu.

atlantic w środku wygląda tak:

http://img849.imageshack.us/img849/7064/j0b1.jpg

Longinesa niestety nie umiem otwirzyć :(

Gratuluję Panowie,obie Omegi są zaj...ste ze wskazaniem na tą bez chrono

zasadas tak wiem ze to nie ten watek ale czy moj poljot nie wyglada smiesznie w tym watku pomiedzy omegami itd ? pozdrawiam

Guest Jersey_Girl

Ładne te omegi, nie powiem, swojemu konkubentowi bym zakupiła na urodziny któryś z nich, choć ten z wakacji chyba bardziej mi się podoba. Fajne wakacje, skoro można takie cudo upolować :-) to nad polskim morzem rozdają takie omegi ? :-)

Nad polskim morzem to można przeziębienie upolować  B)

"Czas jest zbyt cenny żeby go odmierzać byle czym"

Omega Speedmaster Co-Axial

Guest Jersey_Girl

Nad polskim morzem to można przeziębienie upolować  B)

Myślałam, że podczas urlopu nad Bałtykiem zarzucę wędkę :-)

A oto mój najnowszy nabytek.

Gratulacje Szlamfajer, świetny zegar.

Rekiniasty, również gratki.

Edited by rafi