Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

“Zagranico”?

bibbi
Tak, nie tak daleko -> Finlandia

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
W dniu 1.06.2024 o 18:26, Teufel26 napisał(-a):

IMG_1500.jpeg

Zegarek jak zegarek, ale jak tatuaż z tłem się fajnie komponuje. 😀

Edited by memento mori

19 godzin temu, bibbi napisał(-a):

“Zagranico”?

bibbi

W Galerii Bałtyckiej też BB 58 GMT jest dostępny od ręki

21 godzin temu, lort napisał(-a):

Oba dostępne od ręki

ten 54 całkiem fajnie wygląda , masz więcej zdjęć ? 

To jest świetny zegar. U mnie na 17-17,5 cm

374c693c9886e748aee9a6020e4839d0.jpg

W Galerii Bałtyckiej też BB 58 GMT jest dostępny od ręki

Sorry, ze powatpiewam. BB58 GMT lezy do wziecia w GB? Tydzien temu nie bylo nic sensownego. Tego jeszcze nie grali.

bibbi

Sorry, ze powatpiewam. BB58 GMT lezy do wziecia w GB? Tydzien temu nie bylo nic sensownego. Tego jeszcze nie grali.

bibbi

Tydzień temu byłem przy okazji zapytać się w GB o BB54 na którego zapisałem się po premierze. Jeszcze na oczy nie widzieli.
O BB58 GMT to nawet nie warto marzyć o dostępności na ten czas w kruku. Pewnie chodziło o GMT 41.
Zwykle BB58 były w każdej „starej” wersji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

15 godzin temu, bibbi napisał(-a):

bibbi

Nic nie poradzę,  właśnie tam go mierzyłem. Był też BB41 monochrome.

13 godzin temu, dudak napisał(-a):

Tydzień temu byłem przy okazji zapytać się w GB o BB54 na którego zapisałem się po premierze. Jeszcze na oczy nie widzieli.
O BB58 GMT to nawet nie warto marzyć o dostępności na ten czas w kruku. Pewnie chodziło o GMT 41.
Zwykle BB58 były w każdej „starej” wersji.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tak - nie wiem co mierzyłem i pomyliłem nowe BB58 GMT ze starym BB41 GMT - dokładnie tak było.

Posted (edited)

Takie przymiarki:

IMG_2345.JPG

IMG_2346.JPG

W Polsce jestem zapisany na takiego ale na razie nawet jednej sztuki nie mieli.

W Niemczech (salon Rolex - Tudor) i Szwajcarii (Bucherer) do kupienia od ręki.

Zegar fajny, naprawdę mi się podobał. Może specjalnie się wybiorę do Niemiec po zakup? Bo czekanie w Kruku to sztuka dla sztuki zdaje się.

@ledrnie pokazywałeś takiego? Nabyłeś?

Edited by fanfar19

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

5 minut temu, fanfar19 napisał(-a):

Zegar fajny, naprawdę mi się podobał. Może specjalnie się wybiorę do Niemiec po zakup? Bo czekanie w Kruku to sztuka dla sztuki zdaje się.

@ledrnie pokazywałeś takiego? Nabyłeś?

Nie, tego akurat nie mam, tylko przymierzałem, też za granicą.

Mój to poprzedni model BBR, mam od pół roku i nie czuję ciśnienia, żeby brać ten najnowszy, trochę niższy. Ale jak Ci zależy na jubilee i wygodniejszym rozmiarze (wysokości) koperty, to na pewno ten nowy jest lepszym wyborem.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Takie przymiarki:

IMG_2345.thumb.JPG.dd641da4f7178c715b4f3de2836be30a.JPG

IMG_2346.thumb.JPG.b066f7806d5959ca52360ec1e8550f79.JPG

[mention=66359]ledr[/mention]nie pokazywałeś takiego? Nabyłeś?

Jak nie mieli? ;-) mieli, bo sam kupiłem ;-)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

9 minut temu, lukebor napisał(-a):

Jak nie mieli? 😉 mieli, bo sam kupiłem 😉

Nową referencję mieli? Tę z 2023 roku? Mi mówili, że jeszcze żaden nie przyjechał do Polski. Ale może tylko tak mówili, nie wiem.

17 minut temu, ledr napisał(-a):

Nie, tego akurat nie mam, tylko przymierzałem, też za granicą.

Mój to poprzedni model BBR, mam od pół roku i nie czuję ciśnienia, żeby brać ten najnowszy, trochę niższy. Ale jak Ci zależy na jubilee i wygodniejszym rozmiarze (wysokości) koperty, to na pewno ten nowy jest lepszym wyborem.

Poprzedniej referencji nie mierzyłem, to nie wiem jak wypada. Ale ta nowa jest świetna w mojej opinii. 

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

3 godziny temu, Smycel napisał(-a):

Nic nie poradzę,  właśnie tam go mierzyłem. Był też BB41 monochrome.

Tak - nie wiem co mierzyłem i pomyliłem nowe BB58 GMT ze starym BB41 GMT - dokładnie tak było.

Znakomity jest ten W. Kruk. Ja byłem na Mokotowie w Warszawie równo tydzień temu to BB58 (nie GMT, klasyczny BB58) pani mega zdziwiona, że chciałbym go na żywo zobaczyć, a okres oczekiwania według niej na teraz to około 2 (słownie: dwa) lata.

Przed wypadem napisałem do nich email na adres podany na stronie i jakoś w środę miły pan poinformował mnie, że nie ma możliwości zmierzenia w jednym salonie BB58, BB GMT i BB Chrono. Nigdzie. :D 

Poprzedniej referencji nie mierzyłem, to nie wiem jak wypada. Ale ta nowa jest świetna w mojej opinii. 

Oczywiście że nową, przecież ją mam :)
Jak się cofniesz kilka stron poczytasz o różnicach vs starsza wersja.

Takie przymiarki:

IMG_2345.thumb.JPG.dd641da4f7178c715b4f3de2836be30a.JPG

IMG_2346.thumb.JPG.b066f7806d5959ca52360ec1e8550f79.JPG

[mention=66359]ledr[/mention]nie pokazywałeś takiego? Nabyłeś?
No jak to nie mieli? Przecież kupiłem w Kruku, nie chce Cie denerwować, ale kupiłem bez zapisu. Ktoś zrezygnował, a ja byłem w odpowiednim salonie w odpowiednim czasie luty 24.

Od paru tygodni leży w pudełku, bo wrócił ym z komisu, a dziś przyszedł 111 po serwisie i pewnie przez miesiąc będzie rządził.

170dbb9260f0e682eaa502f5b2f80034.jpg

A wiecie może jak to jest z gwarancją Tudora kupionego za granicą np. w Niemczech, czyli w UE albo w Szwajcarii, czyli poza UE?

Kruk respektuje, czy trzeba na własną rękę potencjalnie sobie coś organizować w przypadku problemów?

A wiecie może jak to jest z gwarancją Tudora kupionego za granicą np. w Niemczech, czyli w UE albo w Szwajcarii, czyli poza UE?
Kruk respektuje, czy trzeba na własną rękę potencjalnie sobie coś organizować w przypadku problemów?

Bez problemu respektuje, a nawet jeśli miałby jakieś fochy, to Pieskiewicz bez problemu uznaje.

Ale nie szukaj za granicą, tylko pisz do Karola (@Ulotny), bo chyba ma jeszcze na stanie. Może się dogadacie.

Sorry, cyknąłem tylko dwa zdjęcia. Natomiast odbiór i wygoda nieporównywalna z 58 - na moim nadgarstku.

Posted (edited)

W chwilach "słabości" myśle o 54 ale prawdziwy cel to ex36  😉 i chyba dobrze że ten Tudor jest w PL trudno dostępny bo jeszcze bym zdecydował 😁

Edited by gszydlowsky

22 godziny temu, lukebor napisał(-a):

Bez problemu respektuje, a nawet jeśli miałby jakieś fochy, to Pieskiewicz bez problemu uznaje.

Ale nie szukaj za granicą, tylko pisz do Karola (@Ulotny), bo chyba ma jeszcze na stanie. Może się dogadacie.

Może głupie pytanie… ale ewentualnie każdy Kruk przyjmie Tudora na gwarancji, czy tylko te które je sprzedają 😅 ?

W chwilach "słabości" myśle o 54 ale prawdziwy cel to ex36   i chyba dobrze że ten Tudor jest w PL trudno dostępny bo jeszcze bym zdecydował

Myślę że byś się zdecydował:) bo to świetny model. Jednak jeżeli cel to ex36 to ja bym się go trzymał

Może głupie pytanie… ale ewentualnie każdy Kruk przyjmie Tudora na gwarancji, czy tylko te które je sprzedają ?

Każdy.

Usystematyzujmy kilka spraw .

BB58 w każdej konfiguracji oraz BB54 (na gumie) sa dostępne bez problemu również w PL. 
w mojej ocenie każdy z nich stworzy świetne killer kombo z explorerem. 

do BB41 jest sceptycznie nastawiony pomimo że go poprawili . Rozumiem ludzi z dużym nadgarstkiem- być może nowa wersja 41 będzie lepsza niż 58.

Poprzednia wersja BB41 była nieakceptowalna i niedorobiona.

zachowalbym dystans do historii o niedostępności Tudorow w PL. Niektórzy sprzedawcy może się nie orientują za bardzo (bo akurat w ich butiku nie widzieli ) ale generalnie to są opowiadane bajki wiadomo w jakim celu .