Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

Godzinę temu, tbn napisał(-a):

Niesamowite, możesz zepsuć ten ponadczasowy look faux patina. Biorą hurtem jak już jest klient, bo zamówienie trochę pasków to zbyt duże ryzyko biznesowe dla tej firmy.

Do niedawna brali zaliczki po kilka tysięcy które trzymali po kilka lat, ale kupić po kilka pasków z każdego koloru żeby dostarczyć w jeden dzień, albo, o zgrozo, mieć na stanie skoro i tak sprzedaje się Tudory, to już się nie opłaca. Śmierdzi cebulą, czuć że Polska sieć xD.

1dFQTya.png

nie wierze xD to jest z tymi paskami na serio? normalnie zimbabwe

Edited by Funky_Koval

quartz bandit

55 minut temu, Jan napisał(-a):

@Miłośnik_Piękna Galeria Krakowska. Wszystko tak jak napisałeś, wg mnie fajniejszy niż wersja dla Marine Nationale

A to jakiś model komunikowany wcześniej? Sorry ale nie wpadł mi w oko.

55 minut temu, Jan napisał(-a):

@Miłośnik_Piękna Galeria Krakowska. Wszystko tak jak napisałeś, wg mnie fajniejszy niż wersja dla Marine Nationale

A to jakiś model komunikowany wcześniej? Sorry ale nie wpadł mi w oko.

Instagram.com/horlobby.watches

@eye_lip jakos prawie rok temu

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Ciekawy fxd

Mierzyłem niedawno. Bardzo fajny, jest wygodny i dobrze leży.
Toolwatch pełną gębą.

9b8eb5b3ae49911b2a19a53ca94931de.jpg&key=185a1f10fb5673b52355ea9619c712f1ff2a1012f02c00d3593326ee6628b0ac

658b626a882767a4d31c9fa35e6f123a.jpg&key=6069f6f25315795e5a155c714cb69565d7c0ac268e692438808331a105a841d8

On 8/15/2024 at 5:48 AM, rafi said:

Mierzyłem niedawno. Bardzo fajny, jest wygodny i dobrze leży.
Toolwatch pełną gębą.

Pełna zgoda. Przesiadłem sie z BB58 i nie żałuję. 

BB58 to dla mnie  bardziej biżuteryjny nurek, a FXD to tak jak napisałeś toolwatch pełną gębą.

Mam Marine Nationale, gdzie bezel jest dwukierunkowy tzw. "count down" bezel. 

@Sisqo to prawda BB58 i FXD to zupełnie inne zegarki. Nie wiem co prawda czy użył bym określenia biżuteryjny wobec 58 (biżuteryjny dla mnie to jest np santos carree) bo to jednak zegarek inspirowany toolwatchem z innej ery zegarków. Tak mówiąc wszystkie "skin diver'y" można zmarginalizować.

Natomiast zdecydowanie Pelagosy niezależnie od wersji to toolwatche pełną gębą i na miarę naszych czasów.

BB58 nie jest biżuteryjny , bardziej “modowy” nurek. Pelagos to chyba jedyna linia z własnym charakterem, moim zdaniem najlepsza u Tudora.

59 minut temu, tbn napisał(-a):

bardziej “modowy” nurek

W znaczeniu mody na retro vibe owszem. Ale to wciąż pełnoprawny nurek - tak samo jak inne współczesne iteracje zegarków inspirowane wczesnymi modelami diverów. Co do zasady (mimo swojej lekkiej stylistyki) mógłby być tak samo ciorany jak oryginał. 

Współczesne divery/toolwatche przyzwyczaiły nas do masywniejszych kopert i prostszej stylistyki która bardziej pasuje do twardego użytkowania i daje większą pewność niz "delikatniejsze" zegarki z przeszłości.

59 minut temu, tbn napisał(-a):

Edited by Jan

59 minutes ago, Jan said:

@Sisqo to prawda BB58 i FXD to zupełnie inne zegarki. Nie wiem co prawda czy użył bym określenia biżuteryjny wobec 58 (biżuteryjny dla mnie to jest np santos carree) bo to jednak zegarek inspirowany toolwatchem z innej ery zegarków. Tak mówiąc wszystkie "skin diver'y" można zmarginalizować.

Natomiast zdecydowanie Pelagosy niezależnie od wersji to toolwatche pełną gębą i na miarę naszych czasów.

@Jan nosząc BB58  na bransie jubilee miałem takie odczucia. Jestem daleki od tego aby wszystkie "skin diver'y" marginalizowąc i wrzucać do jednego wora. Dla mnie na drugim biegunie do BB58 jest Longines Skin Diver Heritage, który jest estetycznie inspirowanym tool watchem. 

NIe miałem Santos'a na ręku i nie bede sie odnosił. 

59 minut temu, Jan napisał(-a):

W znaczeniu mody na retro vibe owszem. Ale to wciąż pełnoprawny nurek - tak samo jak inne współczesne iteracje zegarków inspirowane wczesnymi modelami diverów. Co do zasady (mimo swojej lekkiej stylistyki) mógłby być tak samo ciorany jak oryginał. 

Współczesne divery/toolwatche przyzwyczaiły nas do masywniejszych kopert i prostszej stylistyki która bardziej pasuje do twardego użytkowania i daje większą pewność niz "delikatniejsze" zegarki z przeszłości.

Technicznie BB58 nic nie brakuje. W sumie to wszystkie luksusowe zegarki to moda dzisiaj, Pelagos też. Tylko ma target miłośników toolwatchy a nie vintage. ;)

Po wielu tygodniach na bransolecie. powrót do paska.
IMG_2119.thumb.jpeg.f68eb26781fd975f472d7ae14c88dab9.jpeg

Dla mnie jednak bransoleta górą (albo nato).

...

Do wzięcia. 

Do mnie pisali 13, że jest do odbioru. Do 20 czekają.
Ciekawe czy jest jeden czy więcej

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Weekendu z Tudorem ciąg dalszy
f78fcf627991f0cd21f54da81e226d20.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Ciekawostka ze świata kolarstwa. Teraz Tudor będzie dużo częściej widoczny na wyścigach ekstraklasy kolarstwa. Cancelara i Alaphilippeto gwarantują.

https://naszosie.pl/2024/08/19/julian-alaphilippe-oficjalnie-zmienia-barwy-3-letni-kontrakt-w-nowym-zespole/

Jakże ciekawie wygląda ten RM na zdjęciu do tego artykułu. 😁

12 godzin temu, bibbi napisał(-a):

E1D5BA5B-6795-4034-BDEB-09ABF945441D.jpeg

AFB96B4E-B5E4-4D2C-BC3D-982B605B05DA.jpeg

Mega. Jeden z lepszych zegarków ever. Bb58 za mały dla mnie, czekam na 41mm czarno białego. 

On 8/19/2024 at 7:16 PM, Jan said:

Kolejna ciekawa przymiarka

1000031954_edited.jpeg

1000031952_edited.jpeg

Jak z grubością tego modelu? Widze, że z koszula mierzony, więc zapytam trochę przewotnie - czy showął sie pod mankiet? ;) 

55 minut temu, Sisqo napisał(-a):

więc zapytam trochę przewotnie - czy showął sie pod mankiet?

Akurat ta koszula ma szeroki mankiet (spinki) więc nie jest reprezentatywna. Nie sprawdzałem ale obstawiam że mimo nato podnoszącego dodatkowo kopertę i tak by się zmieścił. W innych koszulach mogło by być gorzej, ale nie jest to jakiś grubas . Zresztą raczej nie jest to model do noszenia z koszulą :) 

ps; sprawdziłem i koperta ma 13.2mm grubości dla porównania zwykły FXD ma 12.8mm a fxd chrono RB Alinghi ma 13,6mm

Edited by Jan