Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

W Lublinie przy Uniwerku było i chyba jest nadal wege żarcie. Już 15lat działa.
Kebab wege to falafel. Zamiast mięsa jakieś kulki z ciecierzycy czy czegoś tam. Jestem mięsożerny, ale to mi MEGA smakowało. Zapamiętałem to bo ten wege kebab w wege barze podawali owinięty w papier z nadrukiem "hamburger" :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Śniadanie po 22:00? ;)

A gdzie mięso? Bez tego jestem głodny już po godzinie.


To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To ja pokażę kawałek mięska, ale to było dobre f85ccf965238057093de5d87ce625fb8.jpg1c207bb9d5a371cb8f892843ae5a2b80.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
To ja pokażę kawałek mięska, ale to było dobre f85ccf965238057093de5d87ce625fb8.jpg&key=60853b0482eded04a60e11dc454f452d3facd5141f73d5d049b71f38cbdf7a5b1c207bb9d5a371cb8f892843ae5a2b80.jpg&key=0fbc005575c4ae5a29e8fd8ebbdb0803a43835a0faeb036d89ae6725b94c186a

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


Nieźle wygląda. A posypales solą jak Nusret?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.6b0556cd333c997a663ad7201a8c58cc.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I co dalej z tym boczkiem, bo świetnie wygląda... 


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
I co dalej z tym boczkiem, bo świetnie wygląda... 
Na razie na tydzień w lodówce, będę sukcesywnie zbierał powstający płyn.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Potem wieszasz w suchym i przewiewnym miejscu na dwa tygodnie?


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W teorii tak, ale będzie coraz cieplej i boję się o muchy. Chyba cały proces przeprowadzę w lodówce.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

czy mozecie polecic wytworce lub sprzedawce dobrej wedzonej sloniny?

temat dostawy do niderlandow zalatwie

wyszukiwarka w tym temacie nie reaguje na haslo 'slonina' czy 'wedzona slonina' napisane z polskimi znakami

dzieki

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepyszną w czerwonej papryce i naprawdę wedzoną kupowałem od Pani Eulali Paszkiewicz - kiedyś wystawiała na allegro - bardzo czysto pakowane i tak samo robione

Teraz kontaktu nie mam do niej ale jak się wpisze jej imię i nazwisko to wyskakują linki i telefony do jej gospodarstwa agroturystycznego

Ja kupowałem nawet po 2kg i wszystko wrąbałem - z magi, z ogórkiem, do wódki, piwa .........ech......

Dobrze że mi przypomniałeś muszę nawiązać ponownie kontakt

Godzinę temu, Czujnik napisał(-a):

czy mozecie polecic wytworce lub sprzedawce dobrej wedzonej sloniny?

temat dostawy do niderlandow zalatwie

wyszukiwarka w tym temacie nie reaguje na haslo 'slonina' czy 'wedzona slonina' napisane z polskimi znakami

dzieki

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

bardzo dziekuje za namiar

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zakwas buraczany czas start 51f132f8f649522b907f881c276967ef.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Boczek dojrzewający po pierwszym tygodniu.71073280bdfe64017aca093bfdf1ba1c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To jest  boczek "odkostniony", tak?

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, przy zakupie była tylko jedna kość którą wyciąłem.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 18.03.2021 o 23:41, Astarloa12 napisał(-a):

Zakwas buraczany czas start

Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy. 👍

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy.
Całe, potem trę je na bigos, tak mi wygodniej

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy.
Całe, potem trę je na bigos, tak mi wygodniej

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Po dłuższej przerwie powrót do białego chleba na zakwasie. Jeden się trochę przyjarał :DBrak opisu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, Exuberant napisał(-a):

Po dłuższej przerwie powrót do białego chleba na zakwasie.

Normalnie aż mi zapachniał 😄👍

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja piekę regularnie od roku, ale na drożdżach, pszenno-żytni. 

Tu ostatni 90 - ty wypiek... 

IMG_20210321_212400.thumb.jpg.7b2146517db1514dd5f70ba2c4c32d25.jpg

Pozdrawiam Jacek 


"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jasi dawaj przepis bo się przymierzam do chleba już jakiś czas. Bułki robię różne.

Tu z brzoskwiniami 

 

ZMu9tzC.jpg

 

 


Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 
 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.