Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Ruskie pierogi z mięsem robione i spożywane na szybko. :) 

 

post-28411-0-73859900-1462896876.gif 


Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

jak ruskie to nie z mięsem....

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sądząc po rysach twarzy...

To raczej jakieś won-ton.


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Szymon.
Drugie śniadanie (było 2x tyle, ale wyszły dobre i zacząłem od razu szamać zanim postanowiłem fotę zrobić  :D)

 

20160515_112433.jpg

 

Przepis banalny (proporcje na porcję dla mnie)

 

2 jajka

owoc - ok 100g (dobrze sprawdza się rozgnieciony banan, ale dziś było jabłko potraktowane blenderem - jak zostaną małe kawałki to świetnie wychodzi to w plackach jak sie okazuje)

60g mąki (w moim przypaku żytnia typ 2000)

20g odżywki białkowej (można wymienić na 3 białka jaj, bo nie wszyscy mają w kuchni odżywkę)

przyprawy (cynamon był)

 

Wszystko wymieszać, można dodać wody jeśli wyjdzie za gęste (w przypadku wersji z białkami jajek zamiast odżywki na pewno nie będzie za gęste), można osłodzić lekko jak ktoś lubi. A potem smażymy jak normalne placki. 

 

polecam ;)

Edytowane przez Szymon.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Szybkie i proste danie, żonka sie ucieszy jak przyjdzie z pracy :D Tylko chilli zapomnialem swierze kupic, no ale nic damy proszek.

post-38299-1463572160,4513_thumb.jpg


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robaczki juz w łoku z czosnkiem, chilli i imbirem, za 3 minutki wrzucam cukiniepost-38299-1463573109,7471_thumb.jpg

W łoku ląduje cukinia i pietruszka, wcześniej troche soku z cytryny, nie za duzo do przeciez pomidorowy tez kwasny. :)post-38299-1463573448,9296_thumb.jpg

Cuknia lekko zmiękła, małże mięsiste, krewetka soczysta i taka pekata (nie wiem jak to opisać ) - czas na pomidory

post-38299-1463573952,158_thumb.jpg

Sosik sobie elegancko popierduje, jeszcze z 5 min max i ostatnie dotknięcie magicznej różdżki - meko kokosowe. Bedzie ostro, kwaśno, słodko - wszystko co żonka lubi. Na dekorke drugi pęczek pietruchy, no i makaron ugotować. Danie.gotowe :D żona zadowolona a Kosmuś wieczorem obejrzy z kumplami finał Ligi Europy :D

post-38299-1463574789,2771_thumb.jpg


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aj, mecze to skomplikowane przedsięwzięcie. Nie tylko dla organizatorów :D

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ważne, że starej smakuje :D tak to wyszło

 

8oFYXdi.jpg


Ja pier*** - foty robione tym samym urządzeniem. Te kilka wrzucone przez tapa, a ostatnie z imgur. Dramatycznie obcina TT.


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość fankaDaktarina

Truskawkowo mi...a612a467838abed3415d7a8f90616409.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ale jestem wk...

Miałem kawałek filetu z łososia.

Postanowłem poeksperymentować...

 

filet posoliłem i popierzyłem.

Przygotowałem coś ala pesto...

sok z cytryny, por, zielona cebulka, marchewka, troszke masła czosnkowego i odrobina bazylii.

umieściłem to na filecie i owinąłem wszystko plasterkami wędzonej szynki.

 

wlałem trochę wody do naczynia i umieściłem na dnie piekarnika.

Piekłem przez 30 min w 120 stopniach.

 

W czym problem?

Nie wiem, czy po prostu ryba nie była surowa... 

jaki powinna mieć kolor z zewnątrz i wewnątrz?

moja była taka sama (rózowa)...

 

spróbowałem i była dobra, soczysta ogólnie ok.

Przestraszyłem się, ze moze być surowa i wywaliłem wszystko do kosza. :angry:

 

Teraz nie mam ryby i cały czas jestem głodny, nie mówiąc juz o stracie czasu.

 

zdjęcie robione dosłownie komputerem. sorry.

 

ps. z czym podawać łososia, bo nie miałem pomysłu?

post-86437-0-50190700-1464454714_thumb.jpg

Edytowane przez Angelo

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Angelo,może barwiony ten łosoś. ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mozliwe...

To nie była typowa mrozonka. W Edece, jest dział ze ,, swierzymi,, rybami, ale wiadomo jak to jest...


Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Łososia surowego można spokojnie jeść tak jak pstrąga czy tuńczyka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zle to ujęłęm piszac ,,przestraszyłem,,

Chodziło mi raczej o to, ze nie byłem zadowolony ze stopnia wysmazenia ryby, bo ani nie była surowa, ani gotowa.

 

Na szybkiego zamarynowałem karkówkę w róznego rodzaju paprykach i pieprzu cayyen i przygotowałem na grillu i juz nie jestem wku.... ;)

Edytowane przez Angelo

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nie ma nic gorszego niż przesmażony łosoś :P

30 min w 120 stopniach to jest jak dla mnie za długo

smaże ok 1.5min na strone

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Seiken, Ty to jesteś taki żarłok że w ogóle dziwię się że wytrzymujesz te 1,5 minuty na stronę  :P :P

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kazdy lubi co innego ;)

 

Mogłem faktycznie usmazyć i byłoby ok, ale nie, chciałem być kratywny... :lol:  :lol:  :lol:

 

@Seiken, na czym smazysz tego łososia? na maśle?

Edytowane przez Angelo

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ją tam bez eksperymentów, surówka :D szkoda tylko że skończyła się siwa woda :(

:)

post-68064-0-26611700-1464460304_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Angelo z masłem to do piekarnisia najlepiej. Na wierzch ryby warstwa masła właśnie, sól, pieprz i kopru od serca świerzego daj, zielonym kocem go okryj :) W folie zawiń aluminiową i do pieca na 200 stopni, tak 20min go oprawiaj. Do tego ziemniak w mundurze młody ze słonej wody, warzywa wedele uznania i każda Twoja będzie łania :D Aaa i sokiem z cytryny przed podaniem zrosic wypada !


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

@Seiken, na czym smazysz tego łososia? na maśle?

Ta na klarowanym i duży ogień , olej by sie spalił

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Angelo z masłem to do piekarnisia najlepiej. Na wierzch ryby warstwa masła właśnie, sól, pieprz i kopru od serca świerzego daj, zielonym kocem go okryj  :) W folie zawiń aluminiową i do pieca na 200 stopni, tak 20min go oprawiaj. Do tego ziemniak w mundurze młody ze słonej wody, warzywa wedele uznania i każda Twoja będzie łania  :D Aaa i sokiem z cytryny przed podaniem zrosic wypada !

Dzięki, brzmi smacznie wypróbuje :)

 

 

Ta na klarowanym i duży ogień , olej by sie spalił

Dzięki, tak myślałem ze na maśle.

 

Edytowane przez Angelo

Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś więcej niż talent. Więcej niż władza. Prawie się równa rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wkladanie ryby do piekarnika w folii aluminiowej to pomylka, nie robisz nic innego jak ja dusisz. Rownie dobrze mozesz to zrobic w garnku. Ryba taka jak losos, najlepsza bedzie z grilla, ewentualnie z grillowej zebrowanej patelni, tudziez po prostu z patelni. I pamietac nalezy, ze rybe soli sie jak wolowine, oraz grzyby - PO PRZYGOTOWANIU, bo inaczej sie z niej kapec wydrenowany z wody zrobi, czytaj - SZAJS.


----------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Poważnie ?!?! Chyba oczywistym jest, że zamykam ją szczelnie w foli z masłem żeby ugotować/udusić, a żeby nie usmażyć czy grillować. Jak niby na grillu czy patelni ryba ma przejść aromatem tego świeżego kopru ?  Wiem jak przyrządzić rybę żeby mi smakowała, to nie jest pomyłka :)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.