Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Coś pięknego. Ale sos pomidorowy do tego??

Edytowane przez gustaw6666

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niby pomidorowy cocktail sauce specjalny do shrimp o lekko pikantnym smaku. Bardzo zresztą dobry

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Marek

Nr 3 to żołądki drobiowe są ? Wygląda bardzo apetycznie i te ogórki...widać zdolności kulinarneFajny pomysł

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piotrek, to jest taki gotowiec paczkowany nie ?

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Marek

Nr 3 to żołądki drobiowe są ? Wygląda bardzo apetycznie i te ogórki...widać zdolności kulinarneFajny pomysł

 

Indyk :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Piotrek, to jest taki gotowiec paczkowany nie ?

 

(0).(0)

Tak schrimpy podgotowane i sos gotowy całoś mrożona

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kilka razy piekłam chleb. Ale nigdy mi nie wychodził. NIe wiem co robiłam źle.

 

Jesli macie ochotę na przygotowanie jakiegoś smacznego szybkiego obiadku to polecam:

http://przepisy.pl/przepis/golabki-bez-zawijania

 

Są to gołabki bez zawijania. Tak samo smaczne jak tradycyjne gołąbki. Jednak zdecydowanie prostsze do zrobienia 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chleb jest b.prosty do zrobienia 

jak sie nie chcesz bawić w zakwasy 

to masz prosty przepis

1. 500 gr mąki pszennej klasy 750

2 250gr mąki żytniej

3 400 ml letniej wody

4 sól 2 łyżeczki

5 cukier lub miód 1 łyżka

6.łyzka stołowa oleju

7.drożdże  35gr /mozna użyć suchych piekarniczych 8gr/

ocjonalnie kminek , ziarna słonecznika, czarnuszke itp

Z 400 ml wody odlewasz ok 100ml dodajesz ze dwie łyżeczki mąki i drożdże mieszasz o odstawiasz do wyrośniecia

jak drożdże wyrosną wszystkie składniki mieszasz i wyrabiasz ok 5 min ja to robie w robocie planetarnym

następnie wyrobione ciasto odstawiam na ok 1.5-2h do wyrosniecia / ja mam w piekarniku funkcje wyrastania ale mozna nastawic zwykły na ok 30 st /

potem przekładam ciasto do  naczynia żaroopornego wysmarowanego olejem li posypane mąką ale moze być gar żeliwny czy klasyczna gęślarka  i nacinam ciasto na górze ,

nagrzewasz piekarnik do 200 st i tak pieczesz góra dół przez ok 30-35min pod przykryciem po tym czasie zdejmujesz pokrywke i pieczesz jeszcze 20 min na nawiewie i grilu lub nawiew i górna grzałka , po tym czasie chleb jest gotowy , wyjmujesz i odkładasz na kratke aby od spodu nie zaparował

tak wyglada mój z wczoraj - praktycznie jest 100% powtarzalność b.podobny do tego z przed tygodnia

post-3361-0-81447800-1487068887_thumb.jpg

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak schrimpy podgotowane i sos gotowy całoś mrożona

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 A widziałeś datę przydatności do spożycia? :P  Kiedyś kupiłem coś takiego i miało toto ważność dwa lata... dwa lata... :blink: Sama natura Panie...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

W Polsce jest to możliwe

A po dwóch latach kąpiel w Ludwiku i na kolejne dwa lata

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edytowane przez piotrek39

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ktoś kiedyś w  tym temacie polecał,że dobre.,Rzeczywiście bardzo dobre, za $3 i 7 minut gotowania tuzin pierogów tak smacznych ,że rozpi******ją system.,

post-67292-0-53152300-1487210604_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Fotorelacje z procesu twórczego prosimy

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ktoś kiedyś w  tym temacie polecał,że dobre.,Rzeczywiście bardzo dobre, za $3 i 7 minut gotowania tuzin pierogów tak smacznych ,że rozpi******ją system.,

Ja polecałem.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

4kg szczęścia Ale będą sosy, farsze i przekąski.bada1685375d1bf09789725188cf3622.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeszcze.mam jedną siate. dla koleszki z Torunia, GLSem poleci jak wrócę do domu. Codziennie 6.30 rano pisze i pyta czy pamiętam, uwielbia chłop. Sprzedawca jak usłyszał, ze do Kołobrzegu wieziemy, to mi po słoiku żurawiny kopsnął :)

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

:)

 

post-3361-0-84586600-1487263862_thumb.jpg

post-3361-0-45300800-1487263869_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Konfit ?

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Chleb jest b.prosty do zrobienia 

jak sie nie chcesz bawić w zakwasy 

to masz prosty przepis

wyglada apetycznie, zanotowalem przepis : )

 

4kg szczęścia Ale będą sosy, farsze i przekąski.

a co to jest? bo jesli 'oscypki' to na pewno nie z owczego mleka


Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Konfit ?

 

(0).(0)

Nie , zagotowujesz potem trzymasz na małym ogniu ok 20-25 min i zostawiasz do wystygnięcia /najlepiej na noc/ rano powtarzasz operację

po wystygnięciu zostawiasz do wyschniecia i gotowe

post-3361-0-89085500-1487264924_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Myślałem po foto, ze to czysty tłuszcz

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moskole :D Pobyt w Zakopanem zainspirował Ugotowane ziemniaki, maślanka, żółtka, mąka, sól, pieprz, rozmaryn. Usmażone na suchej patelni, zostaną posypane startym oscypkiem i na chwile do piekarnika. 94d3e9bc7a2c5d487cf2538e84acb045.jpg

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

4kg szczęścia Ale będą sosy, farsze i przekąski.

 

(0).(0)

Ale Ci paznokcie z tego szczęścia sczerniały :P

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

(0).(0)


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jako, że po poprzednim tygodniu przepełnionym baraniną, jagnięciną i drobiem w górskich karczmach, mam chwilowo przesyt mięsa, miałem ochotę na wege obiad. Niestety, jak to u typowego miesozercy, słabo u mnie z wege produktami. W zamrażarce wygrzebałem torebkę bobu (ok 500g), w lodowce był twaróg (akurat tłusty 250g), a w szafce bulka tarta i przyprawy :) Bób gotujesz i siekasz bez skórek, do twarogu 2 jaja i zagniatasz. Łączysz twaróg z bobem + 2 łyżki tartej bułki + pęczek kopru i szczypioru posiekane, soli, piperzu i co tam kto lubi :) Z masy kotleciki jak mielone formuj, w bułkę tartą i na patelnie. Sos - majonez + jogurt naturalny 50/50 (mialem tylko activie :P), ząbek czosnku z praski, szczypta papryki słodkiej, sik soku z cytryny. Wyszło naprawdę zajebyste !!

1827bcdea37abc0849a8d8747b689721.jpg

 

A tak w środku wygląda.

 

7da3fd90f51f48ff3fc7a14d6a613bcd.jpg

 

(0).(0)

 

EDYTA : No i oczywiscie do masy został starty oscypek :)

Edytowane przez Kosma

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.