Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Nie za bardzo podchodzi mi kaczka zrobiona na pół surowo bo podchodzi smakiem do wątróbki i jak ktoś nie wstrzeli się z czasem smażenia to żuje się ją jak gumę a odrobinę dłużej smażona robi się twarda.Często chodzimy z żoną do Chińskiej knajpy gdzie gotują Chińczycy - robią kaczkę w kilku wersjach  i zawsze wygląda jak pocięte paski ułożone na warzywach - nigdy nie widać tam tych pół surowych fragmentów za to na wierzchu jest chrupiącarzy - przepyszna 

Chyba jutro pójdziemy na obiad to pstryknę fotkę jak to wygląda - pod warunkiem że nikt nie będzie patrzył  :D

Slowo w slowo moglbym o kaczce napisac to samo, tyle ze nie pojde jutro na kaczke i nie pstrykne fotki :)

Mieso z kaczki bylo dla mnie niejadalne, dopoki nie zjadlem jej w chinskiej restauracji, od tamtej pory bardzo mi smakuje, ale tylko i wylacznie tak przyzadzona i podana jak opisal to Pawel. Niestety mieso kaczki i gesi ma dla mnie specyficzny zapach i tylko chinczycy robia ja w taki sposob, ze tego nie czuje.


Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mangan lubię kaczuszkę. Pewnie dlatego, żeubię każde jadalne mięso :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Małżonka miała zachciankę :) Kolacyje zarządziła, a ze mnie do pichcenia nie trzeba namawiac...

 

Nn6eNYF.jpg

DBjvo9U.jpg

G4kZD8O.jpg

o4vMwoG.jpg

0sKTgnz.jpg

QCWciez.jpg

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj na śniadanie była absolutna klasyka. Jajka po benedyktyńsku :)6189788e50c8b71fc43dd3c7522ca258.jpg

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z czego mieso pawel??

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No domyslam sie ze nie tofu Ale co z krowy ? Ja robilem kiedys z ligawy ale cos mi nie gralo, za chude deko pewnie, moglem boczku domielic.

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No a z czego jak nie z krowy :)

Wołowina kark , wieprzowina łopatka .

Ligawa jest za "sucha "


Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jutro do pracy, dzis ostatnie pichcenie :)

 

2QI6XKd.jpg

kbJQf4v.jpg

FS5eVjI.jpg

aA3XoFQ.jpg

XXilqIS.jpg

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Schab w skarpecie

 

Wygląda świetnie. Napisz o tym coś więcej. Podrzuć przepis :)

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

1. Weź duuużo wolnego czasu... :)



Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

1. Weź duuużo wolnego czasu... :)

No to niestety nie przepis dla mnie w takim razie Czasu wolnego nieustannie brak.

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To przepis dla mnie

 

G6


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

A ja dawno szakszuki nie robiłem

 

Uwielbiam :)

 

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

O, jakie pycha, zastanawiam się co z tym zrobić? Firmie z Warszawy pewnie zależy na dobrej opinii...hmm...

 

post-27317-0-20266300-1522696011_thumb.jpg

post-27317-0-89991700-1522696012_thumb.jpg

 

 

 

 

 

 


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Aktualnie jestem jak: nienawidzę was wszystkich którzy mogą jeść. A tak na serio to czy zna ktoś z was dobrą stronę albo książkę kucharską dla low fodmap? Może być też po angielsku albo włosku, nie musi być po polsku ;)

 

I niestety dieta to nie mój wymysł, a przymus ze strony kochanego ciałka ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Paweł, ja dzisiaj jestem po takiej samej konsumpcji :D Tylko wykonanie własnoręczne ;) Peklowana, z kością, z wody. Podanie iście męskie - z musztardą i górą chlebka ;)

Ale ja mam przemianę materii jak sikorka - dziennie jem ile ważę :D


TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.