Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Kanapka z powidłami z krowy.

post-6254-0-52393300-1533067107_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Nam dziś zrobił załogowy na statku dżemik ze świnki, zbyt łapczywie i zbyt dużo zjadłem. Uwielbiam przetwory ze zwierzątek :D


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Mógłbym Cię polubič w realu :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kanapka z powidłami z krowy.

 

U mnie dzisiaj to samo, wieczorem, na deser. Tylko córce powiedziałem, że robię różową czekoladę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kanapka z powidłami z krowy.

A ciabata, to pewnie z Lidla na Podzamczu?  ;)

Edytowane przez jaszczur11

"Poprawna polszczyzna źródłem sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym!"

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No pewnie. Zawsze ciepła ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Już Was lubię, mięsożercy

 

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Perfect Burger.

post-1617-0-17332100-1533120707_thumb.jpg


Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Krowa zawinieta w swinke mmmmmm

 

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z polędwicy :)

Bo chce zrobić, a spotkałem się z tatarem z ligawy i sam nie wiem :D

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wersja budżetowa, czemu nie

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bo chce zrobić, a spotkałem się z tatarem z ligawy i sam nie wiem :D

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Dla mnie osobiście tylko polędwica.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wersja budżetowa, czemu nie

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Cena nie gra roli, ma być smacznie, a mi smakowało

 

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z ligawy też gładko wchodzi :) Masz przygotowane ostrze ?


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zamiast ligawy moim zdaniem lepiej sprawdza się mięso z udźca.

A najlepiej polędwica.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zamiast ligawy moim zdaniem lepiej sprawdza się mięso z udźca.

A najlepiej polędwica.

Ligawa to część udźca z tego co wiem :) Najlepszą częścią udźca na tatar jest tzw. zrazowa wewnętrzna. Jest najbardziej delikatna, gdyż ten fragment najmniej pracuje podczas "życia" mięska

Można eksperymentować. Na pewno na tatar nie nadają się policzki. To ciężko przekroić jak jest surowe, ale polecam do długo duszonych gulaszy. Po dobrej obróbce cieplnej można kroić łyżką.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak, oczywiście to część udźca, ale ma własną kategorię i sprzedawana jest jako ligawa, a udziec to osobna kategoria. I moim zdaniem mięso z udźca wołowego jest lepszą opcją na tatar. Mi bardziej smakuje. Opisał bym to w takiej kolejności: polędwica, udziec, ligawa.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ooo, serio ligawa nie jest delikatniejsza, czy coś?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

suchsza, chudsza......... 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ooo, serio ligawa nie jest delikatniejsza, czy coś?

 

 

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Łagodniejsza w smaku na pewno od innych elementów udźca, ale czy smaczniejsza? Na pewno nie najdelikatniejsza jeśli chodzi o strukturę miesa.

 

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

A ja przedwczoraj zaszedlem do baru z kuchnia domowa na Gdanskiej w Lodzi i zjadlem dobry obiadek za 14,50. W tym na pierwsze doskonaly chlodnik na bazie maslanki ze swiezym ogorkiem i koperkiem. Cos a la tzatziki, ale w slowianskim wykonaniu. Mam zamiar odtworzyc przy najblizszej okazji. :)

 

PS: przepraszam za brak polskich czcionek, ale chwilowo nie posiadam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Będąc w Łodzi w zeszłym tygodniu, odkryłem chińską knajpę "Kucak", którą polecam... :)


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.