Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka marynata, jeśli to nie tajemnica...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lisć laurowy, pieprz, sol, rozmaryn swieży, ziarno jałowca, czerwone wino,oliwa z suszonych pomidorów :), czosnek.


Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sielsko ta krowa.wygląda. Będę w domu za tydzień to spróbuje. Marek, to na termoobiegu, góra/dół czy jak robiłeś ?


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sielsko ta krowa.wygląda. Będę w domu za tydzień to spróbuje. Marek, to na termoobiegu, góra/dół czy jak robiłeś ?

Na termoobiegu to by ja wysuszyło , góra/dół 

a mnie dziś rosół z gęsi i gąska pieczona  :P i  buraczki zasmażane i winciuncio itp itd :lol:

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak tez pomyślałem o chwili, że na cholere termoobieg jak to w środku ma być czerwoniutkie.


Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Czemu? :)

 

Bo mi smaka narobiłeś a nie mam ani kawałka krówki w lodówce........

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Lisć laurowy, pieprz, sol, rozmaryn swieży, ziarno jałowca, czerwone wino,oliwa z suszonych pomidorów :), czosnek.

I taka ładna, czerwona wyszła? Dzięki za przepis i natchnienie. Zgrzałem się na ten specjał jak pedofil w sierocińcu. Muszę niebawem zrobić.


Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

I taka ładna, czerwona wyszła? Dzięki za przepis i natchnienie. Zgrzałem się na ten specjał jak pedofil w sierocińcu. Muszę niebawem zrobić.

O, kur...a :wacko:


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niektórzy ludzie są jak gołębie - najpierw jedzą ci z ręki a potem srają na głowę 

 

 

Dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niektórzy ludzie są jak gołębie - najpierw jedzą ci z ręki a potem srają na głowę 

 

 

Dobre :)

Życie ...... samo życie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierś z kaczki jak zrobić pieczoną - każdy przepis mówi inaczej ile czasu piec - żonka kupiła i się głowimy żeby nie wyszła twarda 

Pomóżcie bo ona już ja ponacinała 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kładziesz na zimną patelnię !!! od strony skóry , nastepnie smażysz ok 3 min aby tłuszcz się wytopił i skóra zrobiła się chrupka

potem na drugą stronę tez ok 2-3  min , potem wykładasz najlepiej na kratkę w piekarniku nagrzanym do 120-150 stopni na ok 5-8 min aby doszła 

a robisz te czynnosci przy użyciu szczypiec !!! nigdy widelcem nie dziab bo sok wypłynie i bedzie podeszwa

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Własnie opiekamy na patelni - pryska k.....a że szok - moja potem do rękawa chce ja dać i do piekarnika 

Niech robi nie wpierniczam się dam znać co wyszło 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość

Pierś powinna być nieco krwista w środku. Ja np. robię tylko na patelni. Wcześniej nacinam skórę w kratkę i zaczynam smażyć tak, jak napisał seiken. Odwracam, jak tluszczyk ze skóry się wytopi. Wtedy odwracam. Nie opiekam.

 

Podaję np. z puree z białych ziemniaków i surówką z pora i żurawiny:

 

DSC_0430.jpg

 

Dodatkowo pozostały na patelni tłuszcz wykorzystałem do zrobienia sosiku na bazie pomarańczy. ;)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

ale ja amatorszczyznę domową uprawiam :P niech się lepiej Marek wypowie

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Moja nie na widzi krwistego mięsa 

Na razie tak to wygląda - żona powiedziała że jestem nie normalny fotografując to  :D

post-68206-0-70964100-1478965977_thumb.jpg

post-68206-0-76193900-1478965983_thumb.jpg

post-68206-0-40930400-1478965989_thumb.jpg

post-68206-0-24178800-1478965995_thumb.jpg

post-68206-0-37297700-1478966002_thumb.jpg

post-68206-0-47519500-1478966007_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

Dokladnie tak.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

5 min w piekarniku to nie jest opiekanie tylko odpoczynek aby stopniowo doszła - kaczka jak stek musi wypocząć inaczej straci soki i bedzie twarda

opiekanie na patelni  jest po to aby zamknąć pory

zostawiona na patelni zassie tłuszcz ,a w rekawie zrobi się twarda :lol:

ale ja amatorszczyznę domową uprawiam :P niech się lepiej Marek wypowie

Mięso się już robi zobaczymy najwyżej pies się nażre 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Eeee wyszło bardzo dobrze - nie było twarde

W rękawie piekło się 10min w 200C

Bury jest zadowolony ;)

post-68206-0-74156200-1478968462_thumb.jpg

post-68206-0-11501500-1478968476_thumb.jpg

post-68206-0-32714000-1478968500_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kaczka na "szaro" :D

a żurawina gdzie ?

Edytowane przez seiken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.