Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

W Lublinie przy Uniwerku było i chyba jest nadal wege żarcie. Już 15lat działa.
Kebab wege to falafel. Zamiast mięsa jakieś kulki z ciecierzycy czy czegoś tam. Jestem mięsożerny, ale to mi MEGA smakowało. Zapamiętałem to bo ten wege kebab w wege barze podawali owinięty w papier z nadrukiem "hamburger" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Śniadanie po 22:00? ;)

A gdzie mięso? Bez tego jestem głodny już po godzinie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ja pokażę kawałek mięska, ale to było dobre f85ccf965238057093de5d87ce625fb8.jpg1c207bb9d5a371cb8f892843ae5a2b80.jpg

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.b08d4f07661db1f61f83f6f27301be8c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
To ja pokażę kawałek mięska, ale to było dobre f85ccf965238057093de5d87ce625fb8.jpg&key=60853b0482eded04a60e11dc454f452d3facd5141f73d5d049b71f38cbdf7a5b1c207bb9d5a371cb8f892843ae5a2b80.jpg&key=0fbc005575c4ae5a29e8fd8ebbdb0803a43835a0faeb036d89ae6725b94c186a

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka


Nieźle wygląda. A posypales solą jak Nusret?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boczek dojrzewający z czosnkiem czas start.6b0556cd333c997a663ad7201a8c58cc.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

I co dalej z tym boczkiem, bo świetnie wygląda... 


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites
I co dalej z tym boczkiem, bo świetnie wygląda... 
Na razie na tydzień w lodówce, będę sukcesywnie zbierał powstający płyn.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Potem wieszasz w suchym i przewiewnym miejscu na dwa tygodnie?


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

W teorii tak, ale będzie coraz cieplej i boję się o muchy. Chyba cały proces przeprowadzę w lodówce.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

czy mozecie polecic wytworce lub sprzedawce dobrej wedzonej sloniny?

temat dostawy do niderlandow zalatwie

wyszukiwarka w tym temacie nie reaguje na haslo 'slonina' czy 'wedzona slonina' napisane z polskimi znakami

dzieki

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Przepyszną w czerwonej papryce i naprawdę wedzoną kupowałem od Pani Eulali Paszkiewicz - kiedyś wystawiała na allegro - bardzo czysto pakowane i tak samo robione

Teraz kontaktu nie mam do niej ale jak się wpisze jej imię i nazwisko to wyskakują linki i telefony do jej gospodarstwa agroturystycznego

Ja kupowałem nawet po 2kg i wszystko wrąbałem - z magi, z ogórkiem, do wódki, piwa .........ech......

Dobrze że mi przypomniałeś muszę nawiązać ponownie kontakt

Godzinę temu, Czujnik napisał(-a):

czy mozecie polecic wytworce lub sprzedawce dobrej wedzonej sloniny?

temat dostawy do niderlandow zalatwie

wyszukiwarka w tym temacie nie reaguje na haslo 'slonina' czy 'wedzona slonina' napisane z polskimi znakami

dzieki

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

bardzo dziekuje za namiar

 

tapatalked

verstuurd vanaf mijn iphone

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boczek dojrzewający po pierwszym tygodniu.71073280bdfe64017aca093bfdf1ba1c.jpg

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

To jest  boczek "odkostniony", tak?

Edited by kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak, przy zakupie była tylko jedna kość którą wyciąłem.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 18.03.2021 o 23:41, Astarloa12 napisał(-a):

Zakwas buraczany czas start

Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy. 👍

Share this post


Link to post
Share on other sites
Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy.
Całe, potem trę je na bigos, tak mi wygodniej

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Całe buraki? Ja kroje na dość cienkie plastry, po tygodniu już jest gotowy.
Całe, potem trę je na bigos, tak mi wygodniej

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Exuberant napisał(-a):

Po dłuższej przerwie powrót do białego chleba na zakwasie.

Normalnie aż mi zapachniał 😄👍

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja piekę regularnie od roku, ale na drożdżach, pszenno-żytni. 

Tu ostatni 90 - ty wypiek... 

IMG_20210321_212400.thumb.jpg.7b2146517db1514dd5f70ba2c4c32d25.jpg

Pozdrawiam Jacek 


"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jasi dawaj przepis bo się przymierzam do chleba już jakiś czas. Bułki robię różne.

Tu z brzoskwiniami 

 

ZMu9tzC.jpg

 

 


Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 
 

Adriatica, Boldr, Casio ,Citizen, Corgeut, Deep Blue, Hamilton, Nethuns, Oceanx, Phoibos, Zelos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.