Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Recommended Posts

Guest Szymon.

Nie za surowy trochę ten stek?

Mi to coś takiego wychodzi zazwyczaj:

IMG_20141127_182012.jpg

Guest Angelo

zeberka w sosie BBQ

sorry za brak estetyki...spieszylem sie.

zebeka lezakowaly w sosie przez cala noc w lodowce.

pieczone w piekarniku.

byly nawet smaczne.

moj pierwszy raz ;)

post-66955-0-43250800-1433424556_thumb.jpg

Edited by Angelo

Nie za surowy trochę ten stek?

Mi to coś takiego wychodzi zazwyczaj:

IMG_20141127_182012.jpg

Zależy jak kto co lubi. Pół krwisty niam :-D

Guest

@dawidowo: jakieś 2-3 min z obu stron.

@Szymon: żona moja twierdzi, że steki, które jadam, są nie tyle za surowe, co po prostu surowe. ;) Ale ja takie lubię najbardziej. :)

@Angelo: za mną też chodzą ostatnio żeberka. :)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka

Guest Szymon.

@dawidowo: jakieś 2-3 min z obu stron.

@Szymon: żona moja twierdzi, że steki, które jadam, są nie tyle za surowe, co po prostu surowe. ;) Ale ja takie lubię najbardziej. :)

@Angelo: za mną też chodzą ostatnio żeberka. :)

Fakt, co kto lubi. 

W sumie po wizicie w stanach (Texas) nie zdziwi mnie w tej materii wiele, bo tam w restauracji jak zamawiasz stek zrobiony na "rare", to pytają czy chcesz żeby był w środku ciepły czy zimny (sic!)

:D

Przed 15 minutami w sklepie Lidl na ul. Kotlarskiej byłem świadkiem i inni ludzie jak się SZCZURY PRZECHADZAŁY po sklepie.

Ciekawe czy sklep zostanie zamknięty..?,pewnie nie bo to sieć a nie rodzinny sklep z którego utrzymuje się cała rodzina....

Pozdrawiam, Marek

Guest

No ładnie... Ale kiełbasa w lidlu schodzi - nic, że 17 % mięsa w mięsie, za to dodatek szczurzych rodzynek zapewnia dodatkowe walory smakowe. ;)

Gdzie są resztki jedzenia i nie dba się o trutkę tam są szczury. W sieci, w rodzinnym sklepiku utrzymującym rodzinę, na bazarze i zapleczu knajpy...

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Gdzie są resztki jedzenia i nie dba się o trutkę tam są szczury. W sieci, w rodzinnym sklepiku utrzymującym rodzinę, na bazarze i zapleczu knajpy...

Czyli rozumiem wg Ciebie to normalne i nic się nie dzieje ?

Pozdrawiam, Marek

Nie jest to normalne ale obawiam się, że sklep w którym byłeś to nie jest żaden ewenement.

Czego oczy nie widzą tego sercu nie żal...

Cytryn i Gumiak naprawiają co kto nie umiał

Przed 15 minutami w sklepie Lidl na ul. Kotlarskiej byłem świadkiem i inni ludzie jak się SZCZURY PRZECHADZAŁY po sklepie.

Ciekawe czy sklep zostanie zamknięty..?,pewnie nie bo to sieć a nie rodzinny sklep z którego utrzymuje się cała rodzina....

Mareczku, na miłość Boską, a czego ty szukałeś w Lidlu?! :o

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Pewnie produktow na jakas chinszczyzne ;)

W lidlu jak widzisz zawsze swiezo :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

kiedys przechodzilem wieczorem przy Kebabie na Pl Wilsona w Warszawie, patrze przez szybe i personel sprzata sale a zaraz za oknem, przy grzejnikach sobie szczury smigaja...pukam w szybe kobieta mi pokazuje, ze zamkniete...pukam i pukam, baba podchodzi i jej pokazuje palcem SZCZURY PANI MA (wskazujac palcem)...nie wiem co sie pozniej dzialo :)

Guest

Dziś było gorąco i taki prosty obiadek sobie rodzinnie zjedliśmy. :) Młode ziemniaczki, mizeria i kefir. Na upalne dni jak znalazł. :)

d069753f4a96c27d1c8b37c332764454.jpg

Przepraszam za słabą jakość zdjęcia i marną inscenizację, ale było na szybko robione.

Guest

Koperku niestety brakło.

Guest Szymon.

A gdzie koperek do ziemniakow ? :-)

To samo pytanie przyszło mi do głowy jako pierwsze :P

Mi ostatnio mizeria posmakowała w wydaniu węgierskim - ogórki moczy się przez około 30-40min (można dłużej) w wodzie z octem, cukrem i odrobiną soli. 

Potem wyławia się je, kładzie na każdą porcję łychę śmietany i posypuje słodką papryką. Rewelacja! Na lato jest jeszcze bardziej orzeźwiające niż taka tradycyjna nasza mizeria.

A musi być śmietana? Ja na redukcji jestem więc chyba jogurtem się wspomogę :)

Krystian "KriSu"

Tak jak już tu wspominałem, tyje się od obżarstwa, a chudnie od ograniczenia jedzenia (plus wysiłek fizyczny). Zamiana śmietany na jogurt to "zabieg kosmetyczny". :)

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Guest Szymon.

Tak jak już tu wspominałem, tyje się od obżarstwa, a chudnie od ograniczenia jedzenia (plus wysiłek fizyczny). Zamiana śmietany na jogurt to "zabieg kosmetyczny". :)

No to jest taka forma ograniczenia jedzenia, bo żeby chudnąć ogranicza się tak de facto podaż kalorii, a niekoniecznie samą ilość jedzenia. Można schudnąć jedząc więcej objętościowo, ale mniej kalorycznie i pytanie o jogurt jak najbardziej zasadne, bo jogurt będzie miał jakieś 3x mniej kalorii od śmietany. Tym bardziej na redukcji gdzie tłuszcze trzyma się nisko (jeśli ktoś trzyma założone makroskładniki) to śmietana jest trudna do zmieszczenia w diecie.

A musi być śmietana? Ja na redukcji jestem więc chyba jogurtem się wspomogę  :)

Nie musi być śmietana. Ja też to z jogurtem jem ;)

Edited by Szymon_K

No to jest taka forma ograniczenia jedzenia, bo żeby chudnąć ogranicza się tak de facto podaż kalorii, a niekoniecznie samą ilość jedzenia. Można schudnąć jedząc więcej objętościowo, ale mniej kalorycznie i pytanie o jogurt jak najbardziej zasadne, bo jogurt będzie miał jakieś 3x mniej kalorii od śmietany. Tym bardziej na redukcji gdzie tłuszcze trzyma się nisko (jeśli ktoś trzyma założone makroskładniki) to śmietana jest trudna do zmieszczenia w diecie.

Moim zdaniem diety odchudzające to zwyczajny bajer dla tych co nie dają rady zwyczajnie ograniczyć jedzenia. Nic nie bierze się z niczego, żeby utyć od śmietany 1kg to trzeba jej spożyć więcej niż ten kilogram, śmietana którą się zje z mizerią co jakiś czas do obiadu nie spowoduje przytycia, a zamiana tej ilości śmietany na jogurt nie spowoduje schudnięcia, chyba ze je się tą mizerię kilogramami, albo śmietanę pije litrami. Liczenie kalorii to zazwyczaj tylko rodzaj samouspokojenia, chyba że do tego dodamy reżim ograniczający ilość spożywanych produktów i wysiłek fizyczny. Najważniejsze przy tzw. diecie to nie rodzaj jedzenia, tylko zasnąć zanim zachce się żreć.:-D

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus.