Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

colector

jakiej firmy pralka

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowałem się na miele.Jest już po 3 praniach, spisuje się znakomicie.Mieliśmy problem wnieść ją do domu, bo waży prawie 100 kg :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy drogich pralek i Calgonu.

Kluczem do długotrwałej pracy jest odkamieniona systemowo woda.

Z mojej strony- tylko gwarancja 5-letnia i tania markowa pralka, którą po okresie tychże lat będę w stanie w razie awarii bez żalu zezłomować.

Dziś w cenie 1100 pln można przebierać w automatyce, 7 kg oraz A++.

Jestem ciekaw, czy ci, co mają 15 letnie pralki korzystają np. z programowanego startu (kto ma 2 taryfy wie, o co chodzi) :) - zmierzam do tego, że i w pralce występuje tzw. starzenie technologiczne.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam kiepskie doświadczenie z pralką Szajsunga. Po jakichś 6 latach padł silnik (trzy dni temu). Na szczęście dało się go reanimować za 250 zł więc uznałem, że gra jest warta świeczki. Nowy silnik 600 zł, więc na pewno bym się nie zdecydował na wymianę. Żeby było śmieszniej, jakiś rok temu skończył mi się 5-letni okres gwrancji (2 lata + 3 ubezpieczenie dodatkowo płatne oczywiście). Ciekawe czy awaria silnika była zaprogramowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My w bloku mamy mikro łazienkę tak więc oprócz technologii jakie oferowała pralka zwracaliśmy również uwagę na wielkóść. Musieliśmy znaleźć w miarę niewielką pralkę tak aby nie musieć wstawiać pralki do kuchni. Zdecydwalismy się na model superslim marki Candy. Pralka ma zaledwie 30 cm grubości a mieści 6 kg prania. 

Użytkujemy ją już prawie dwa lata i widzę same plusy. Ma dobra klasę energetyczną, sporo programów i nie było do tej pory żadnej awarii. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oprócz tego jesteś archeologiem. Ale tu postów do licznika nie odkryjesz. W tym dziale posty się nie zliczają. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.