Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Rekomendowane odpowiedzi

fajny zegar, fajna fota...customer driven content ...co za czasy

Piotrze graty.

Fajnie mieć własne foty na oficjalnym istagramie.

Mi to nie grozi. :D

Pierwszy, a jak znam Twoje zdjęcia, to nie ostatni taki występ ;)

Może wezmą je na oficjalną stronę taga z poszczególnymi modelami - na samym dole są tam zdjęcia klientów z Instagrama:

https://www.tagheuer.com/en/watches/monaco-calibre-11-automatic-chronograph-39-mm-caw211p-fc6356

Wielkie dzięki koledzy! Nie spodziewałem sie tego. Gdybym wiedział, że tak bedzie to ustawiłbym reklamowo wskazówki i wyeksponował 11-tkową koronkę.

@desmo Cóż zrobić takie zwariowane czasy nastały. 

@Tomaszek Zobaczymy. Udało sie z Hamiltonem Intramatic na stronę www to moze kiedyś z Monaco. ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1MHaVjE.jpg

G6

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

równo 42 godziny i stop...

to chyba  i tak lepiej niż podaje producent.O ile pamiętam, a chciałem kupić ten model jakiś czas temu to rezerwa miała wynosić 38h.Podobno teraz może w środku być zamiast ETA mechanizm Selita , może ma inne parametry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to chyba  i tak lepiej niż podaje producent.O ile pamiętam, a chciałem kupić ten model jakiś czas temu to rezerwa miała wynosić 38h.Podobno teraz może w środku być zamiast ETA mechanizm Selita , może ma inne parametry.

dokładnie, producent podaje 38h... co jest dokładnie w środku to nie mam pojęcia, niemniej co by nie było to ładnie "cyka" - przez pierwszy tydzień użytkowania robi średnio +1.14s / doba... czytając tu na forum opinie co do wymienionych przez Ciebie wyżej mechanizmów to zdania są podzielone. Pożyjemy zobaczymy. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie czy w AQ300 cal5 coś pozmieniano czy wciąż taka ,,popelina,,?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co to znaczy, że to wciąż popelina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na myśli mało pochlebne opinie na temat tego mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Szanowne Grono , 

własnie dołączyłem do forum gdyż ostatnio dojrzałem do zakupu pierwszego automatu i oczywiście musi to byc Tag. Jako ze ostatnie 15 lat na ręku gości tytanowy Tissot to ciężko się przestawić na coś dużo cięższego.

Wobec tego pytanie co koledzy sadza o tytanowym modelu carrery -> np takim jak w ponizszym linku z 1887 ? Warto czy jednak lepiej standardowa stal ?

https://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-Meski-Tag-Heuer-Carrera-Calibre-1887-Racing-CAR2A80.FC6237/2231 

CAR2A80-FC6237.png

Przeglądając wszystkie 89 stron tego wątku nie zauważyłem żeby ktoś się nim chwalił ;)

Mam nadzieje ze już wkrótce pojawi się zdjęcie mojego egzemplarza ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość, że czarna to jeszcze tytan.

Ja bym nie kupił. Ale ja się nie znam.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wolę stal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wyglada świetnie. @tso nie kieruj się poprawnością zegarkowo-polityczna tylko kup to co Ci serce podpowiada. To Ty w końcu będziesz jego użytkownikiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znakomita. Obejrzyj sobie jeszcze nowość MY17 -cv2a84.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest zły, nie myślałeś o Heuer 01 czarnym ? 

post-98489-0-12624000-1518033991_thumb.jpg

Edytowane przez Baranmc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Szanowne Grono ,

własnie dołączyłem do forum gdyż ostatnio dojrzałem do zakupu pierwszego automatu i oczywiście musi to byc Tag. Jako ze ostatnie 15 lat na ręku gości tytanowy Tissot to ciężko się przestawić na coś dużo cięższego.

Wobec tego pytanie co koledzy sadza o tytanowym modelu carrery -> np takim jak w ponizszym linku z 1887 ?

Przeglądając wszystkie 89 stron tego wątku nie zauważyłem żeby ktoś się nim chwalił ;)

Mam nadzieje ze już wkrótce pojawi się zdjęcie mojego egzemplarza ;)

pozdrawiam

Jak duży masz nadgarstek?

Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za tyle komentarzy - sprawa nie jest łatwa ale decyzja jest blisko. Jutro uderzam na Kraków jeszcze raz się rozejrzeć co lokalnie można tutaj dostać.

Odnośnie nadgarstka to mam ok 19cm.

Korzystając z chwili wolnego w delegacji miałem okazję przymierzyć ten egzemplarz i zarówno nową brązową wersje której w ogóle nie brałem pod uwagę. Leży świetnie natomiast mam wątpliwości czy ten brąz to nie jest za bardzo krok w stronę niższego sektora typu Tissot - z daleka nie wygląda "szlachetnie"  ;)

post-103047-0-29983100-1518104118.png

post-103047-0-90227400-1518103992.png

A tak przy okazji trafiłem do outletu Taga w Holandii (Roermond) - gdyby się komuś przydało to zdjęcie gabloty z carrerami poniżej. 

post-103047-0-39568700-1518104055_thumb.png

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za tyle komentarzy - sprawa nie jest łatwa ale decyzja jest blisko. Jutro uderzam na Kraków jeszcze raz się rozejrzeć co lokalnie można tutaj dostać.

Odnośnie nadgarstka to mam ok 19cm.

Korzystając z chwili wolnego w delegacji miałem okazję przymierzyć ten egzemplarz i zarówno nową brązową wersje której w ogóle nie brałem pod uwagę. Leży świetnie natomiast mam wątpliwości czy ten brąz to nie jest za bardzo krok w stronę niższego sektora typu Tissot - z daleka nie wygląda "szlachetnie" ;)

[

A tak przy okazji trafiłem do outletu Taga w Holandii (Roermond) - gdyby się komuś przydało to zdjęcie gabloty z carrerami poniżej.

attachicon.gif22018-02-08_163336.png

Pozdrawiam

.

Masz rację, co do tego brązowego, wygląda tandetnie. Ja bym odpuścił i wybrał albo wersję stalową, albo w ostateczności czarny tytan, jeśli zależy Ci bardzo na czarnym zegarku.

Chociaż w tym wypadku wolałbym zdecydowanie Tudora Blackshielda, rozważałeś go?

Jeśli jednak interesuje Cię tylko TH, to nosiłem 1887 w stali na bransolecie, dobrze go wspominam i pewnie wybrałbym tą wersję ponownie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze nowa wersja króra bardzo fajnie wygląda w czarnej matowej ceramicznej kopercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Masz rację, co do tego brązowego, wygląda tandetnie. Ja bym odpuścił i wybrał albo wersję stalową, albo w ostateczności czarny tytan, jeśli zależy Ci bardzo na czarnym zegarku.

Chociaż w tym wypadku wolałbym zdecydowanie Tudora Blackshielda, rozważałeś go?

Jeśli jednak interesuje Cię tylko TH, to nosiłem 1887 w stali na bransolecie, dobrze go wspominam i pewnie wybrałbym tą wersję ponownie.

Nie wiem czy można się zgodzić z tym "tandetnym" wyglądem cv2a84. Foto kolegi bardzo słabe, na żywo zupełnie inaczej. Jest to typowa wersja vintage, raczej dla kogoś kto ma już kilka show off i chce vintage.

Jeśli chodzi o ten jedyny to rzeczywiście chyba stal na bransolecie, widać ja z 20 metrów ???? To ma być nowy ?

Na bazarku jest ciekawa propozycja ????

Jest jeszcze nowa wersja króra bardzo fajnie wygląda w czarnej matowej ceramicznej kopercie.

Masz może foto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sądziłem, że chodzi o Heuera 01.

Z jakiego materiału jest wykonana bransoleta?

Edytowane przez Plumber

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi