Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Klub Miłośników Zegarków TAG HEUER

Recommended Posts

Godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Takie dzisiejsze przymiarki.

20250115_191302.jpg

20250115_191115.jpg

20250115_191153.jpg

20250115_190914.jpg

20250115_190852.jpg

20250115_190923.jpg

Na zdjęciach nadgarstka wygląda na dobry rozmiar, natomiast na żywo jest za mały.

15 minut temu, meeehau napisał(-a):

Na zdjęciach nadgarstka wygląda na dobry rozmiar, natomiast na żywo jest za mały.

O którym z tych dwóch mówisz? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

11 minut temu, meeehau napisał(-a):

Skipper 39

Na żywo to faktycznie kurdupel. 

Świetny edc.

Gratuluję.  

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Owszem, ma. Zwłaszcza z białą tarczą jak mój, który gościł tutaj już kilka razy. Do tłuczenia na co dzień idealny wybór.

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Dzięki 🙂

Właśnie taki kolejny EDC z niego będzie, oczywiście prawie ,,every day" bo w rotacji jeszcze kilka EDC krąży, jak choćby jego starszy braciszek:

Tagbok.thumb.jpg.87bf8197372c15edf1a699b88c98084e.jpg

30 minut temu, tombla napisał(-a):

A co i tu wrzucę 😁

IMG_2672.jpeg

Wrzucaj. Bardzo fajny Tag zawsze mi się podobał. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

20 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Wrzucaj. Bardzo fajny Tag zawsze mi się podobał. 

To mój pierwszy króliczek…. 😎 złapany 😁

1 minutę temu, tombla napisał(-a):

To mój pierwszy króliczek…. 😎 złapany 😁

To tym bardziej cieszy 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Mniam. Jak chodzi o wygląd, to w mój gust trafili, jak chodzi o rozmiar to popłynęli... Mój Aquaracer ma 32mm średnicy, a tu... Cóż :(. Ale ładne są.

IMG_20250122_172019.jpg

IMG_20250122_172116.jpg

I jeszcze jedna kolorystyczna nowość. Purple. Ładny. Może namówię męża, jak sobie kupi to czasem pożyczę ;).

TAG-Heuer-Carrera-Chronograph-Purple-LOR-Crop-3-1229x1536.jpg

Małżeństwo i zegarki.

4 godziny temu, AK&AK napisał(-a):

Mniam. Jak chodzi o wygląd, to w mój gust trafili, jak chodzi o rozmiar to popłynęli... Mój Aquaracer ma 32mm średnicy, a tu... Cóż :(. Ale ładne są.

IMG_20250122_172019.jpg

IMG_20250122_172116.jpg

I jeszcze jedna kolorystyczna nowość. Purple. Ładny. Może namówię męża, jak sobie kupi to czasem pożyczę ;).

TAG-Heuer-Carrera-Chronograph-Purple-LOR-Crop-3-1229x1536.jpg

No właśnie zacząłem szukać ile ma mm. Masz drobny nadgarstek ale może te automaty fioletowy czy łososiowy przy 36mm będą dobrze wyglądać 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

19 godzin temu, kornel91 napisał(-a):

No właśnie zacząłem szukać ile ma mm. Masz drobny nadgarstek ale może te automaty fioletowy czy łososiowy przy 36mm będą dobrze wyglądać 😀

Nadzieja umiera ostatnia, ale wątpię ;). Generalnie wszytko większe niż 34mm zmienia dom. Wyjątek stanowią Citizen Promaster 36mm (solar zawsze gotowy, idealny do sportu) oraz Squale Onda, której i tak praktycznie nie noszę, ale która piękna jest. 

Zanim wciągnęłam się "głębiej" w zegarki, to kupiłam i nosiłam systematycznie MV Redentore 36mm. Kolorem mnie kupił. Ale nie ma się co oszukiwać, to nie jest mały zegarek... Mój EDC to Aquaracer 32mm. Piękny i idealnie leży. Nie czuć go na ręce. Do tego Longines Conquest Classic 29mm i Rado HyperChrom... Obawiam się, że przy nich te TAGi wypadną jak busola... 

Uzupełnienie: chyba rozsądniejszym będzie polować na Conquesta Classic w bicolorze. Rozmiar 29mm jest świetny.

Zdjęcia ilustrujące różnicę w rozmiarach:

IMG_20250123_131924.jpg

IMG_20250123_131943.jpg

Co się tyczy TAGa, to Aquaracer to świetny model. Super im wyszedł chyba w każdym wariancie!

Edited by AK&AK
Uzupełnienie

Małżeństwo i zegarki.

4 minuty temu, AK&AK napisał(-a):

Nadzieja umiera ostatnia, ale wątpię ;). Generalnie wszytko większe niż 34mm zmienia dom. Wyjątek stanowią Citizen Promaster 36mm (solar zawsze gotowy, idealny do sportu) oraz Squale Onda, której i tak praktycznie nie noszę, ale która piękna jest. 

Zanim wciągnąłem się "głębiej" w zegarki, to kupiłam i nosiłam systematycznie MV Redentore 36mm. Kolorem mnie kupił. Ale nie ma się co oszukiwać, to nie jest mały zegarek... Mój EDC to Aquaracer 32mm. Piękny i idealnie leży. Nie czuć go na ręce. Do tego Longines Conquest Classic 29mm i Rado HyperChrom... Obawiam się, że przy nich te TAGi wypadną jak busola... 

Zdjęcia ilustrujące różnicę w rozmiarach:

IMG_20250123_131924.jpg

IMG_20250123_131943.jpg

Co się tyczy TAGa, to Aquaracer to świetny model. Super im wyszedł chyba w każdym wariancie!

Widać, różnice w rozmiarze ale masz fajnego Taga i Rado a ten Longines wpisuje się w tego nowego Taga więc nie ma co się przejmować 😀

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Miałem sprzedawać ale jakoś został. 
Nowy pasek to prawie jak nowy zegarek 😀

IMG_3563.jpeg

"Nikt nic nie czyta, a jeśli czyta, to nic nie rozumie, a jeśli nawet rozumie, to nic nie pamięta." - Stanisław Lem

czy ktoś może kupował w TAG Heuer Warszawa galeria mokotów? Czy tam są możliwe rabaty czy polityka jak w Omega salonie w Warszawie na placu trzech krzyży?

Planuje nie bawem zakup skippera i szukam dobrej oferty :)

5 godzin temu, lisciu napisał(-a):

czy ktoś może kupował w TAG Heuer Warszawa galeria mokotów? Czy tam są możliwe rabaty czy polityka jak w Omega salonie w Warszawie na placu trzech krzyży?

Planuje nie bawem zakup skippera i szukam dobrej oferty :)

Tam o rabat większy jak 5% będzie ciężko. Mówię oczywiście o nowym butiku TH w Galerii Mokotów.