Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Recommended Posts

Godzinę temu, gcze napisał(-a):

+ koszt wymiany oczywiście, który w zależności od miejsca w którym się to robi, może przekroczyć koszt mechanizmu 😉 Chyba, że ktoś się sam w to bawi ale to już wymaga posiadania sprzętu i umiejętności. 

Ja w tym roku za przełożenie mechanizmu zapłaciłem 50 zł.

Takie coś trafiło mi się z wymiany Chińczyk za Chińczyka. I .....nie mogę się nacieszyc bo tak pieknego designersko i rewelacyjnie wykonanego zegarka z Państwa Środka jeszcze nie widziałem. Genialne szlify koperty, cudowne PVD imitujace brąz, Seiko NH35, szafir, dobra luma, precyzja wykonania tarczy, bezela, indeksów no i uniwersalna wielkość 41 mm b/k. Do tego mozna dodać świetną podatność na paski i mamy CORGEUTA ( Tudora ) Black Bay homage 🥰

IMG_20230922_154533064.jpg

IMG_20230922_154427110_HDR.jpg

IMG_20230922_154540893.jpg

IMG_20230922_154437176.jpg

IMG_20230922_155109057.jpg

13 godzin temu, gcze napisał(-a):

Da się jakoś z góry określić gdzie to działa? Próbowałem dodać te kody do zakupu i lipa 😕

W koszyku na aliexpress klikasz zapłać(1) - ta jedynka to chyba ilość towarów do zapłaty. Wtedy przenosi cię na takie same okno z podsumowaniem zniżek, cen, kosztów dostawy i sumą łączną oraz wyskakuje nowa zakładka kod promocyjny którą rozwijasz aby wpisać odpowiedni kod. 
W tej chwili chyba skończyła się promocja bo kody faktycznie JUŻ nie działają. A może to tylko działa jeden raz na konto? NIe wiem. W każdym razie mnie ucięło 10% ceny.

Edited by Polet

Do mnie natomiast jedzie ten. Za niecałe 230 zł Monster od Tandorio. 

Sbf6250b623234aba8b904be090aaaf88Y.jpg

Fajny ten potwór,taki kolorowy😉, a ja tylko te klasyczne i uniwersalne kolory klikam a potem narzekam, że wszystkie podobne😬

17 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Fajny ten potwór,taki kolorowy😉, a ja tylko te klasyczne i uniwersalne kolory klikam a potem narzekam, że wszystkie podobne😬

Pewnie na żywo taki czerwony nie będzie, ale tak taniego Monstera nikt nie sprzedaje jak Tandorio. Na dodatek dwa dotychczas kupione przeze mnie były przyzwoitej jakości. Poza tym są jeszcze inne kolory jakbyś chciał. 

Ja ciągle udaje że redukuję, ale sprzedaż nie idzie🤔. A jeszcze sobie wmawiam, że wyprzedzam większość kitajcow, i może kupię jakiegoś kolorowego Citka, he he. 

Mam tego monstera od 1,5 tygodnia. Na żywo jest taki czerwony :) Pasek jest ciut jaśniejszy i wydaje się do niego zbyt delikatny, ale za to jest naprawdę wygodny.

Edited by GrzesiekW

4 minuty temu, GrzesiekW napisał(-a):

Mam tego monstera od 1,5 tygodnia. Na żywo jest taki czerwony :)

To super, bo wcześniej miałem podobnego Monstera od Heimdallra i tam był taki trochę przygaszony a poza tym jego bezel nie był idealnie spasowany z kopertą. 

"Zeby" bezela faktycznie mają minimalne przesunięcie względem koperty, ale tak serio to chyba nie zwróciłbym uwagi, gdybyś nie napisał :) Za to sam bezel chodzi fajnie, z przyjemnym klikiem. Co do koloru, wg. mnie jest ciutkę bardziej "głęboki" niż ten na fotce, ale też jest jaśniejszy w środku tarczy i ciemnieje na zewnątrz, plus jaśniejszy pierścień z indeksami. Myślę, że gdyby pograć dobrze oświetleniem, to dałoby się zrobić taką samą fotkę jak ta powyżej, bez jej koloryzowania. Oprócz paska, który na fotce ewidentnie jest bardziej czerwony.

Ładny jest skubaniec i tyle, chociaż do pełni szczęścia brak sygnowanej koronki, a jakiś detalista z mikrometrem pewnie mógłby się doczepić, że luma na indeksach nie jest nałożona idealnie równo (ale to akurat widać też na tym zdjęciu wyżej).

Edited by GrzesiekW

2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Pewnie na żywo taki czerwony nie będzie, ale tak taniego Monstera nikt nie sprzedaje jak Tandorio. Na dodatek dwa dotychczas kupione przeze mnie były przyzwoitej jakości. Poza tym są jeszcze inne kolory jakbyś chciał. 

Fiu fiu! 230zł... dobrze, że nie wrzuciłeś linka bo już i tak przez Ciebie nadprogramowo nabyłem chińskiego pilota. :D

A czerwony monster bardzo fajny!

IMG20220918165551.jpg

aaa.jpg

Edited by Bonthyc

Sea Knight kosztuje chyba koło 400zł? Fakt, ma bransoletę a to też ma znaczenie. 

1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Sea Knight kosztuje chyba koło 400zł? Fakt, ma bransoletę a to też ma znaczenie. 

Ja zapłaciłem prawie 500zł. Potem bywały momenty, że cena rzeczywiście oscylowała w okolicach 400zł. Pamiętam dobrze bo biłem się wtedy sam ze sobą żeby nie dokupić mu pomarańczowego brata bliźniaka. :D

1 minutę temu, Bonthyc napisał(-a):

Ja zapłaciłem prawie 500zł. Potem bywały momenty, że cena rzeczywiście oscylowała w okolicach 400zł. Pamiętam dobrze bo biłem się wtedy sam ze sobą żeby nie dokupić mu pomarańczowego brata bliźniaka. :D

Kup sobie takiego z Tandorio. Nawet teraz (po promocji) cena jest około 320 zł. Mógłbyś porównać kto robi lepiej a kolorów jest kilka. :) 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006015703054.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.49141c24U21wgE&gatewayAdapt=glo2pol

1 minutę temu, Paulus57 napisał(-a):

Kup sobie takiego z Tandorio. Nawet teraz (po promocji) cena jest około 320 zł. Mógłbyś porównać kto robi lepiej a kolorów jest kilka. :) 

https://pl.aliexpress.com/item/1005006015703054.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.49141c24U21wgE&gatewayAdapt=glo2pol

Może kiedyś sobie sprawię żółtego monstera. :ph34r:

1 minutę temu, Bonthyc napisał(-a):

Teraz to promocje na Ali co miesiąc a i w międzyczasie, też zdarzają się rodzynki.

Ja z kolei skusiłem się (ponownie przez te Wasze zdjęcia :) ), na kopiowaną Doxę od Pagani. Zarzekałem się, że więcej od nich nic nie kupię, bo niby ok, ale jednak bez szału, a tutaj muszę mocno zweryfikować swoją opinię. Tym razem jest efekt wow i przyjemnie się to zakłada na rękę. Do tego świetna bransoleta, w chińczykach które mam absolutny top, a i wiele bardziej renomowanych zegarków zostawia w tyle. Wykonanie bez zarzutu. Lumy klasycznie brak (tzn. coś tam jest, ale szkoda o tym nawet pisać).

Pewnie droższy Seestern jest jeszcze lepszy, ale jeśli komuś podoba się taki zegarek i chce go kupić w cenie trochę ponad trzy stówki, to nie ma nad czym myśleć. Rolexopodobnych tworów od Pagani nie polecam, ale tą kopię Doxy jak najbardziej.

Godzinę temu, Bonthyc napisał(-a):

Ten żółtek ma inną tarczę, to homar z innej generacji Monstera?

50 minut temu, GrzesiekW napisał(-a):

Ja z kolei skusiłem się (ponownie przez te Wasze zdjęcia :) ), na kopiowaną Doxę od Pagani. Zarzekałem się, że więcej od nich nic nie kupię, bo niby ok, ale jednak bez szału, a tutaj muszę mocno zweryfikować swoją opinię. Tym razem jest efekt wow i przyjemnie się to zakłada na rękę. Do tego świetna bransoleta, w chińczykach które mam absolutny top, a i wiele bardziej renomowanych zegarków zostawia w tyle. Wykonanie bez zarzutu. Lumy klasycznie brak (tzn. coś tam jest, ale szkoda o tym nawet pisać).

Pewnie droższy Seestern jest jeszcze lepszy, ale jeśli komuś podoba się taki zegarek i chce go kupić w cenie trochę ponad trzy stówki, to nie ma nad czym myśleć. Rolexopodobnych tworów od Pagani nie polecam, ale tą kopię Doxy jak najbardziej.

Ja mam homara z Tactical Frog. 

20230610_072950.jpg

Nie ten dział 😉

4 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Do mnie natomiast jedzie ten. Za niecałe 230 zł Monster od Tandorio. 

Sbf6250b623234aba8b904be090aaaf88Y.jpg

Tylko szkoda, że pewnie luma cieniutka, jak w tej półce cenowej? Czy nie jest tak źle? 

Edited by gcze

39 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Ten żółtek ma inną tarczę, to homar z innej generacji Monstera?

Taka trochę wariacja 3 generacji monstera. Tylko wskazówki dali zupełnie od czapy. O wiele bardziej mi się podoba "żółtek" od Heimdallr ale cena też inna.

21 minut temu, gcze napisał(-a):

Nie ten dział 😉

Tylko szkoda, że pewnie luma cieniutka, jak w tej półce cenowej? Czy nie jest tak źle? 

Nie oczekuję cudów. Dobrą lumę to mam z chińczyków w San Martinie, Steeldivie, Reef Tigerze. Choć Steeldive'a kupiłem jeszcze taniej, bo za 130 zł. Trafiło się ślepej kurze ziarno. ;) 

IMG_20220423_181226.jpg

3 minuty temu, Bonthyc napisał(-a):

Taka trochę wariacja 3 generacji monstera. Tylko wskazówki dali zupełnie od czapy. O wiele bardziej mi się podoba "żółtek" od Heimdallr ale cena też inna.

Chińczycy stopniowo próbują nieśmiało improwizować. ;) 

A jest coś poza ceną zegarka i firmą co pozwala stwierdzić, że luma jest ok, czy te opisy lumy to zawsze chiński marketingowy bełkot? 

Gdyby ktoś reflektował - nowy zafoliowany Pagani Design BB 58 jest na bazarku do wzięcia.