Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Recommended Posts

Wszyscy mają mambę, mam i ja.. 

Znaczy Chronosa 🤪. Choć chyba będzie zwrot bo majfrend mnie lekko okantował. Miało być nakładane logo a tu liptak. 😡

IMG_20240902_185322.jpg

IMG_20240902_185314.jpg

33 minuty temu, niuti napisał(-a):

Wszyscy mają mambę, mam i ja.. 

Znaczy Chronosa 🤪. Choć chyba będzie zwrot bo majfrend mnie lekko okantował. Miało być nakładane logo a tu liptak. 😡

IMG_20240902_185322.jpg

IMG_20240902_185314.jpg

To i tak miałeś lepiej, bo mi przysłali podróbkę Rolka. Na szczęście dostałem pełny zwrot, bez konieczności odsyłania. Szkoda, bo ten z nakładanym logo fajnie wygląda. 

1 godzinę temu, mirfak napisał(-a):

Daj znać jakby co.
Na razie kupiłem pilota z SM za niewiele ponad 600 PLN. Nie mogłem się powstrzymać emoji23.png

Bywają super okazje na Ali, ale trzeba być czujnym i reagować asap. :) 

Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

To i tak miałeś lepiej, bo mi przysłali podróbkę Rolka. Na szczęście dostałem pełny zwrot, bez konieczności odsyłania. Szkoda, bo ten z nakładanym logo fajnie wygląda. 

O to gruba akcja. No ja przegapiłem teraz na "dni szkoły" w oficjalnym sklepie i brałem od jakiegoś innego z wiekszą ceną o parę $$ specjalnie dla tego logo. Narazie po dobroci napisałem do sklepu, zobaczymy. Jak nie to spór na Ali.

1 minutę temu, niuti napisał(-a):

O to gruba akcja. No ja przegapiłem teraz na "dni szkoły" w oficjalnym sklepie i brałem od jakiegoś innego z wiekszą ceną o parę $$ specjalnie dla tego logo. Narazie po dobroci napisałem do sklepu, zobaczymy. Jak nie to spór na Ali.

Zwykle wersje z nakładanym logo kosztują sporo więcej. Np. San Martin ma obie wersje niektórych modeli i różnica w cenie jest zauważalna.

Wszystkie miały tę samą cenę, albo może mają bo wchodząc na aukcję widać stałą cenę niezależnie od koloru, daty itp. Nic, czekamy.

EDIT: 

chińczyk sciemniał, że nie mógł zdjęć edytować z aukcji, przerwę miał (akurat to prawda pisał na stronie sklepu) i przeprasza.....no nic zwrot. 

Edited by niuti
Informacyjnie

13 godzin temu, Hoffhoffski napisał(-a):

...

BTW, z ciekawości, czym robisz zdjęcia?

Po taniości Realme 9i 5G  :D

Edited by tomaliusz

W dniu 2.09.2024 o 16:24, mirfak napisał(-a):

Chodzi mi o konkretne, sprawdzone przez Was, modele 🙂

A ja wrzucę jeszcze ten bardzo ciekawy.

oLOCKQL.jpeg

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

4 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20240905_075359.jpgIMG_20240905_075934.jpg

Dzięki. Trafiłem w super cenie i nie mogłem sobie odmówić. :) 

Godzinę temu, kornel91 napisał(-a):

A ja wrzucę jeszcze ten bardzo ciekawy.

oLOCKQL.jpeg

Skrzyżowanie GMT z nurkiem, to wielka wygoda. ;) 

Dziś się skusiłem na takiego unisexa. ;) 

Sbf0838a08e854b57a4b08969b11526c8h.jpg_640x640.jpg_.jpg

18 minut temu, tofiks_th napisał(-a):

Złoty a skromny😉. A ja sobie klikłem taka kostkę, ponoć stalowa. 

Screenshot_20240905_172426_com.android.chrome.jpg

Watch Dive'sa nie miałem, ale słyszałem pochlebne opinie na YT. Lipy chyba nie będzie. :)  

Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Watch Dive'sa nie miałem, ale słyszałem pochlebne opinie na YT. Lipy chyba nie będzie. :)  

Niestety nie to Rollstimi, po taniości😀

Ta, Watchdives zmienia logo na trójząb, to teraz RollsTimi idzie w tarczę :D

@tofiks_th, ostatnio mi się rzucił w oczy ten zegarek - wydaje się to być jakaś nowość. Nie dopatrzyłem się jednak wymiarów - mógłbyś go pomierzyć jak już do Ciebie przyjdzie?

@Paulus57, to teraz czekamy na zdjęcie tego heimdallra na bransolecie, o której wspomniałeś jakiś czas temu ;) Fajny zegarek, tarcza faktycznie prezentuje się świetnie. Berny również zapowiada się mieć ciekawą tarczę.

//edycja:

Na /rChineseWatches ktoś już się pochwalił zakupem tego RollsTimi. Wymiary: średnica 36 mm, wysokość (L2L) 48 mm, grubość 10 mm, między uszami 20 mm. Autor zamieścił również kilka zdjęć.

https://www.reddit.com/r/ChineseWatches/comments/1fb3pko/the_rollstimi_rt7904_vh31_arrived/

Edited by Hoffhoffski

47 minut temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Ta, Watchdives zmienia logo na tróząb, to teraz RollsTimi idzie w tarczę :D

@tofiks_th, ostatnio mi się rzucił w oczy ten zegarek - wydaje się to być jakaś nowość. Nie dopatrzyłem się jednak wymiarów - mógłbyś go pomierzyć jak już do Ciebie przyjdzie?

@Paulus57

Da się zrobić, napęd to ponoć vh31. Zobaczymy jak dojdzie, co to warte. 

1 godzinę temu, tofiks_th napisał(-a):

Niestety nie to Rollstimi, po taniości😀

To nie dopatrzałem. 

Godzinę temu, Hoffhoffski napisał(-a):

Ta, Watchdives zmienia logo na tróząb, to teraz RollsTimi idzie w tarczę :D

@Paulus57, to teraz czekamy na zdjęcie tego heimdallra na bransolecie, o której wspomniałeś jakiś czas temu ;) Fajny zegarek, tarcza faktycznie prezentuje się świetnie. Berny również zapowiada się mieć ciekawą tarczę.

W takim razie albo Watchdives przenosi produkcję na Ukrainę, albo będzie szło w klimaty Maserati. ;) 

Dzięki za uznanie dla mojego Heimdallra a co do Berny'ego do raczej spodziewam się dobrej jakości. Mam już jednego automata na Miyocie, ktorego kupiłem ze 3 lata temu za 35 USD i jego wykonanie, łącznie z paskiem, zasługiwało na znacznie wyższą cenę. 

Bransoletę zamówię w przyszłym tygodniu.

7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Dziś się skusiłem na takiego unisexa. ;) 

Sbf0838a08e854b57a4b08969b11526c8h.jpg_640x640.jpg_.jpg

Paweł chyba kupujesz wszystko jak leci?? 😀😆

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Zelos

Chrono od berny. Co prawda na deklu który jest bardzo cienki i wydaje odgłos słabej blaszki, jest napis first time. Szklo zakrzywiony mineral, mechanizm to js55 od epsona. Pasek do kosza. Koperta całość stal. I tyle, na zdjęciach fajny, na żywo wygląda po prostu dziwnie. Mój werdykt: oddaje, nie polecam, nawet w formie ciekawostki. Dałem ok 180zł

20240905_184144.jpg

20240905_184138.jpg

20240905_184118.jpg

51 minut temu, kornel91 napisał(-a):

Paweł chyba kupujesz wszystko jak leci?? 😀😆

Wybieram tylko najpiękniejsze. ;) 

W dniu 5.09.2024 o 08:59, Paulus57 napisał(-a):

Masz już kajdan do niego? Tego grubasa :P

20 minut temu, niuti napisał(-a):

Masz już kajdan do niego? Tego grubasa :P

Będę zamawiał, ale chyba poczekam z tydzień-dwa, bo mam pilniejszy zakup.

zrzuciłem go od razu z tej gównianej bransy. 19mm w uszach, choć pisali, że 20. mógł dostać coś fajniejszego, dostał skórkowe nato, które się dobrze układa. tarcza rzeczywiście super, wykonanie ok, irytuje mnie tylko ta sekunda. jak w jakimś low-beat mechaniku.

768698769.jpg

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust