Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

otho

Patek: jest ten dystrybutor, czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Patek ma w Polsce oficjalnego reprezentanta? Reklama w katalogu "Chronos 2004/2005" wskazuje na "La Boutique Suisse" w W-wie. Ale na stronie www Patka, po zapytaniu o przedstawiciela jest info o treści: The distributor for Poland is located in Switzerland - Please contact: Patek Philippe Headquarters in Geneva

T +41 22 884 2020

F +41 22 884 2040

and ask for the Commercial Dept. in relation to your country.

Jeśli zaś zapytamy o sprzedawcę , nie znajdziemy żadnego, ale info: Please note that if a retailer's name is not found in this database, they are not a Patek Philippe authorised retailer.

Wygląda więc na to, że PP nie ma w Polsce ŻADNEGO autoryzowanego detalisty, ani - tym bardziej - oficjalnego przedstawiciela na nasz kraj.

Nadmieniam, że jeszcze kilkanaście miesięcy temu, wyskakiwał tam właśnie "La Boutique Suisse"... teraz - NIC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pawel

A może udać się do zaintersowanych z pytaniem? Chyba ze 2 -m-ce temu mieli PP. A może, jeśli stracili prawo sprzedaży, robią WYPRZEDAŻ :!: :!: :!: :?: :?:

No to cześć............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można, ale:

1. Jeśli nie są - nic nie wyniknie (a chciałbym w przyszłości "coś z Patka" kupić);

2. Jeśli mi powiedzą, że są nadal, trudno będzie uwierzyć w takie zapewnienia - raczej w PP wiedzą (?) kto jest ich przedstawicielem...

W kazdym razie - dziwna sytuacja z tym (wirtualnym) przedstawicielem PP w Polsce.

A po zegarek PP pewnie i tak do Wempe w Berlinie lub Haffnera udać się najlepiej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na stronie La Boutique Suisse jest notka:

"Firma "La Boutique Suisse" powstała w 1992 roku i jako pierwsza i jedyna w Polsce zaczęła sprowadzać i sprzedawać w swoim luksusowym salonie przy Chmielnej 9. zegarki najznakomitszych szwajcarskich producentów. Były też wśród tych sprowadzanych zegarków wyroby znanej bodaj każdemu Polakowi firmy "Patek Philippe".

Podkreśliłem to, iż nie używają nigdzie pojęcia "autoryzowany detalista" itd. No i ten czas przeszły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość artpl

Pewnie sprzedawali ze dwa, w porywach trzy zegarki na rok i w związku z takim obrotem sprawy firma PP zakończyła owocna współpracę na naszym polskim rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W chwili obecnej nie ma w Polsce koncesjonowanego sprzedawcy zegarków PP. Co gorsza nie ma także autoryzowanego serwisu tych zegarków, niestety.

No coż, związki z Polską skończyły się na A.N. Patku i dzisiaj w tej firmie nikt się Polską nie przejmuje.

Wtedy gdy sprzedawcą był La Butique Swiss sprzedaż pewnie nie była rewelacyjna, choć wiem, że w najlepszych czasach LB Suisse potrafił sprzedać kilka zegarków dziennie !!! (fakt, że przed świętami).

Władek

Jak będę miał w ofercie te właśnie zegarki, to zobaczycie je nastronie: www.zegarki.info.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

A może tak czas zejść na ziemię :?:. Żyjemy w Polsce, nie jesteśmy bogatym społeczeństwem i po prostu ludzi nie stać na kupowanie tak drogich zegarków, bo są inne priorytety. Klasa średnia prawie w ogóle nie istnieje, a przecież w państwach wysoko rozwiniętych to właśnie klasa średnia stanowi siłę napędową gospodarki. Z kolei naprawdę bogatych ludzi w Polsce jest garstka i oni przeważnie sięgają po marki, które są dobre, a jednocześnie bardziej osiągalne. Ci którzy mają kasę przeważnie wybierają wyższe modele Omegi (dobrze się reklamuje, ma świetnie "sprzedającą się" historię), Ci bardziej rozeznani w temacie zegarków sięgają po IWC (i słusznie), no i jest rynek mocno niszowy obejmujący Audemars Piguet i Jaeger LeCoultre, ale to już rzadkość, podobnie zresztą jak GP. Generalnie jednak Omega zdecydowanie rządzi. Co do Patek Philippe, to firma ta nie znajdzie zbyt wielu nabywców na terenie Polski ponieważ ceny są zbyt wysokie, nie ma serwisu i nie ma oficjalnego przedstawiciela na terenie naszego kraju co w oczach wielu klientów dyskwalifikuje tę uznaną w świecie markę. Krótko mówiąc, pozamiatane. Być może nie wszystkim się spodoba to, co napisałem, ale warto pamiętać, że ludzie, którzy mają pieniądze przeważnie nie mają czasu i nie będą szukać gdzieś po Europie serwisu PP po to aby oddać czasomierz na przykład do przeglądu. Takie są fakty i chociaż miłośnikom zegarków jest nie w smak, to warto poznać sposób myślenia polskich biznesmenów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam jednego - biznes na dużą skalę. Deweloper, hurt stali i wiele innych biznesów; stadnina na 25 koni. Ma Rado i mówi że to najlepszy zegarek :lol:

A PP nasz rynek wyrażnie zaniedbuje. Ma dystrybutora w wielu okolicznych krajach, u nas nie - no cóż... sam sobie szkodzi.

Co do proponowanego "zejścia na ziemię" - dystrybutorów ma u nas wielu innych (prawie) tak samo "drogich" producentów i to nie tylko zegarków, ale i innych dóbr luksusowych. Więc jednak można. Ponadto - jak pisałem - planuję (w przyszłości) kupić "coś z PP" - może ref. 5135? A więc sam jestem zainteresowany żywotnie tą kwestią. I tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

@ Otho,

w takim razie czeka Cię wycieczka do Niemiec, Rosji albo Czech. A co do Patek Philippe, to mogliby wreszcie swoją stronę internetową dostosować do przeglądarki Mozilla Firefox, bo szlag mnie trafia jak muszę podziwiać ich dzieła za pośrednictwem badziewiastego Internet Explorera :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość zegarmistrz

Przeszukałem cały zasób forum, z nadzieją, że znajdę rozwiązanie dla zamówienie części do zegarka Patek Philippe, tak bym mógł wykonać usługę.

Czy ktoś może coś poradzić ?

Wiem, że tym postem odgrzewam stary, "zamknięty" temat ale...

Dlaczego nie ma dystrybutora tej marki zegarków w Polsce ?

Jak można naprawić zepsuty zegarek tej firmy (wymagający części zamiennych) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklama uczu nas chcieć...

a jako że nie reklamuje się u nas tych bardzo drogich zegarków, to niewielu je kupuje.

Zresztą pewne wzorce kształtuje się latami, z pokolenia na pokolenie. Jeżeli ojciec kolekcjonował pióra lub zegareki to któreś z dzieci te hobby przejmie. Jako że u nas komuna przez te lata, uczyła nas chcieć, tylko jeść (sprzedawczyni w mięsnym to była persona w porównaniu do profesora który musiał jej czapkować) to pozostała nam tylko woda z mózgu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co do Patek Philippe, to mogliby wreszcie swoją stronę internetową dostosować do przeglądarki Mozilla Firefox, bo szlag mnie trafia jak muszę podziwiać ich dzieła za pośrednictwem badziewiastego Internet Explorera

No co Ty... przecie działa jak złoto pod Firefoxem :shock:

Wiem bo używam :lol:

Ja, niżej podpisany oświadczam, że będę zabierał głos na forum KMZiZ tylko w dyskusjach związanych z zegarmistrzostwem, lub dotyczących sposobu funkcjonowania tegoż forum.

13-08-2010

Mirek Kornaszewski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co do Patek Philippe, to mogliby wreszcie swoją stronę internetową dostosować do przeglądarki Mozilla Firefox, bo szlag mnie trafia jak muszę podziwiać ich dzieła za pośrednictwem badziewiastego Internet Explorera

No co Ty... przecie działa jak złoto pod Firefoxem :shock:

Wiem bo używam :lol:

Mnie też chodzi pod Firefox.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wchodząc na strone Patka z rozpędu zamiast "com" wpisałem "pl" tj.

www.patek.pl

i wyskoczyła stronka z linkami do np. jakiś sklepów, gdzie m.in. są Patki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może nie wszystkim się spodoba to, co napisałem, ale warto pamiętać, że ludzie, którzy mają pieniądze przeważnie nie mają czasu i nie będą szukać gdzieś po Europie serwisu PP po to aby oddać czasomierz na przykład do przeglądu. Takie są fakty i chociaż miłośnikom zegarków jest nie w smak, to warto poznać sposób myślenia polskich biznesmenów.

Generalnie zgadzam się ze wszystkim co Mariusz napisał, podkreślić należy, że ludzie biznesu dopiero poznają ten temat, wiele lat mija zanim ktoś zbuduje biznes a gdy go buduje to często ładuje kasę w inne "większe i bardziej widoczne przedmioty" :lol: (auta, domy, ciuchy), zegareczków jeszcze nie potrafią eksponować :) , choć pewne ruchy można tak wyćwiczyć, że będą bardziej widoczne :oops: niż np. auta.....ALE CZAS CZASOMIERZY NADCHODZI, ZAPEWNIAM KOLEGÓW :D

JURECZEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SORRY,że tutaj to piszę ale mam problem czasem z "cytatami" tzn. dlaczego jak cytuję kogoś to czasem jest to zaznaczone jako cytat białym podświetleniem a czasem nie, co robię źle???? :cry:

JURECZEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na końcu cytatu masz - widzisz? przed cytatem powinno byC

. Najlepiej jak wkleisz cytowany tekst zaznacz go (taj jak w edytorz tekstu zaznaczasz fragnent tekstu) i jak będzie podkreslony naciśnij raz przycisk Quote (4 od lewej, nad polem gdzie piszesz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najlepiej jak wkleisz cytowany tekst zaznacz go (taj jak w edytorz tekstu zaznaczasz fragnent tekstu) i jak będzie podkreslony naciśnij raz przycisk Quote

Dzięki, teraz działa i rozumiem o co tu chodzi :lol: .

Pozdrawiam.

JURECZEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.