Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Recommended Posts

4 minuty temu, a_team napisał(-a):

Dzięki za informacje. Macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na Chrono czy raczej można zamawiać i się nie bać ? emoji846.png

Najpierw popytaj u naszych z dzialu sprzedawcow profesjonalnych a pozniej mozesz na chrono u profesjonalnych sie porozgladac. RO jesli jest nowy mozesz zarejestrowac na stronie i ona powinna bez problemu rozpoznac model i numery seryjne czy sa prawdziwe, wiec jesli kupisz z dowodem zakupu full set i uda sie zarejestrowac, to wszystko powinno byc spoko.

Ok, będę się pewnie po Nowym Roku rozglądał. Dzięki za wskazówki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W dniu 13.12.2022 o 10:25, desmo napisał(-a):

„Sztuki niewymiarowe wypuszczać na wolność”

Rozwin mysl bo nie łapie :)

19 minut temu, Muzzy napisał(-a):

Rozwin mysl bo nie łapie :)

To taka zabawa słowem nawiązując  do przywołanej przez kolegę „ ładnej sztuki” , rozmiaru zegarka z mojej perspektywy i faktu że jest niedostępny i okoliczności w których ta sztuka pływa w wodzie  ( dlatego wędkarski cytat ) 

Edited by desmo

Lort - masz wspaniały zegarkowy skarb ! Kapitalny klimat ma RO w two-tone.

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Lort - masz wspaniały zegarkowy skarb ! Kapitalny klimat ma RO w two-tone.
Dziękuję. Rzeczywiście z biegiem lat doceniam fakt iż jest to two tone. Oczywiście stalowym bym nie pogardził, ale połączenie stali i złota w RO przemawia do mnie tak jak two tone w Santosie.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)

Two tone rewelacja!  kiedyś byłem blisko zakupu i żałuje że sie nie zdecydowałem 😕

Na pocieszenie panda :)

f2b01b0dcb649.jpg

Edited by Muzzy

Panda wymiata!

niestety nie mam do niej odpowiedniego nadgarstka ehh

Posted (edited)

Ja to nawet do 15400 nie mam nadgarstka ;)

Edited by vvv

Pozdrawiam,

Janek

4 godziny temu, Muzzy napisał(-a):

Two tone rewelacja!  kiedyś byłem blisko zakupu i żałuje że sie nie zdecydowałem 😕

Na pocieszenie panda :)

f2b01b0dcb649.jpg

Fajny, fajny:)

mi sie bardzo podoba ta seria offshore.

1 godzinę temu, vvv napisał(-a):

Ja to nawet do 15300 nie mam nadgarstka ;)

15300 ma 39mm, krótkie i dobrze wyprofilowane ucha, raczej leżałby Ci idealnie :) 

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

15300 ma 39mm, krótkie i dobrze wyprofilowane ucha, raczej leżałby Ci idealnie  
Racja chodziło mi o 41mm czyli 15400
448f9994d27018d80d913a68b245c459.jpg

Pozdrawiam,

Janek

A to co innego, tam to nie tylko z ułożeniem na ręku jest problem ;) 

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

5 godzin temu, MasterFan napisał(-a):

15300 ma 39mm, krótkie i dobrze wyprofilowane ucha, raczej leżałby Ci idealnie :) 

15300 - to był dopiero wspaniały model RO ! Kolejne wersje, od momentu powiększenia zegarka, to już nie to. Pamiętam jak mierzyłem kiedyś w Warszawie 15300 z białą tarczą;  był idealny, wspaniale leżał, ale nie był wówczas w moim zasięgu finansowym. Pamiętam też z dawnych lat naszego forum, że miałeś takiego. Jeżeli jeszcze posiadasz, to na pewno nie przestał Cię cieszyć !

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

9 godzin temu, mylof napisał(-a):

15300 - to był dopiero wspaniały model RO ! Kolejne wersje, od momentu powiększenia zegarka, to już nie to. Pamiętam jak mierzyłem kiedyś w Warszawie 15300 z białą tarczą;  był idealny, wspaniale leżał, ale nie był wówczas w moim zasięgu finansowym. Pamiętam też z dawnych lat naszego forum, że miałeś takiego. Jeżeli jeszcze posiadasz, to na pewno nie przestał Cię cieszyć !

To prawda, 15300 jest najlepszym nowym RO- nowym, bo to od jego powstania AP zaczęło używać świetnego werku spod swojego dachu, cal. 3120- mówiło się wtedy, że to najlepszy werk spośród wszystkich w tej klasie. Jak się później okazało, miał tez swoje choroby dziecięce :) 

Masz dobrą pamięć, niestety już nie posiadam tego zegarka, cieszył mnie nieustannie chyba z 8 lat ale w pewnym momencie musieliśmy się rozstać, może jeszcze kiedyś uda nam się do siebie wrócić, choć aktualne ceny przesuwają ten moment poza horyzont ;) 

Samuel Butler

Posted (edited)
55 minut temu, AdiU napisał(-a):

💪

Malo wygodne bydle... ale zacne 😉

Edited by artme

3 minuty temu, artme napisał(-a):

Malo wygodne bydle... ale zacne 😉

Na większy nadgarstek w sam raz 😉