Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Recommended Posts

To nie przypadek - to mój kolejny cel, a ten awatar jest moim drogowskazem. 

Trzymamy kciuki i czekamy

22 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Powodzenia w realizacji celu. Niemniej uważam, że Aquanauta pozbędziesz się dość szybko po jego zakupie. To, moim zdaniem nie jest zegarek na którego warto wydać pieniądze jakie PP za niego żąda. A o tych za jakie chodzi na rynku wtórnym nawet nie wspomnę. 

22 minuty temu, a_team napisał(-a):

Trzymamy kciuki i czekamy emoji106.pngemoji6.png

16 minut temu, beniowski napisał(-a):

Powodzenia w realizacji celu. Niemniej uważam, że Aquanauta pozbędziesz się dość szybko po jego zakupie. To, moim zdaniem nie jest zegarek na którego warto wydać pieniądze jakie PP za niego żąda. A o tych za jakie chodzi na rynku wtórnym nawet nie wspomnę. 

Droga samuraja jest kręta i niebezpieczna. 😁

Wg mnie lepszy kierunek niż AP. 

Nie ma nic bardziej żałosnego od niespełnionych marzeń.

Też mu wróżę krótką karierę.
Skończy ze złotym Day-Date albo złotą Daytoną.

23 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

To oczywiście nie jest przypadek, bo dostałeś propozycję z Kruka na zapis na ten zegarek jako klient z dobrą relacją. Podobnie jak mój szef🙂 Życzę powodzenia w zakupie.

W dniu 23.09.2023 o 19:02, beniowski napisał(-a):

Przymierzałem - w ogóle mnie nie porwał. Niemniej, również życzę powodzenia i oby u Ciebie @mario1971 się sprawdził! 

731c6988-fc9b-4215-9fe3-ef4a80df9e21.thumb.jpg.90a9484259309e3d84a0082622336cc6.jpg

Instagram: crownandlume 

20 minut temu, Nomateus napisał(-a):

Przymierzałem - w ogóle mnie nie porwał. Niemniej, również życzę powodzenia i oby u Ciebie @mario1971 się sprawdził! 

731c6988-fc9b-4215-9fe3-ef4a80df9e21.thumb.jpg.90a9484259309e3d84a0082622336cc6.jpg

Bo ten model jest przekombinowany. 5167A jest natomiast prostym zegarkiem bez wodotrysków. 

5167A_001@2x.jpg

30 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Bo ten model jest przekombinowany. 5167A jest natomiast prostym zegarkiem bez wodotrysków. 

5167A_001@2x.jpg

Chcesz upolować dokładnie taki? A może już po fakcie, bo nie śledziłem ostatnio forum.

Mierzyłem tego podstawowego aquanauta, jak otwierali w Rafflesie Patka, no i bardziej podszedł Nautilus. Generalnie to nie są brzydkie zegarki, może i fajnie leżą, ale nawet ceny retail są dyskusyjne. Ja rozumiem, bo to Patek, bo mechanizm, bo historia, bla bla bla. Mimo wszystko to sporo siana, ale kto bogatemu zabroni. ;)

Żyje się raz. 😁 My faceci, lubimy zabawki.  

Widuje i przymierzam aquanauta raz na miesiąc - pamietam że za pierwszym razem nie zrobił na mnie wrażenia, za drugim też. Za trzecim coś się zaczęło zmieniać, za czwartym zaczął mnie mocno przyciągać i zastanawiać a za piątym i szóstym zrozumiałem ten zegarek i się w nim zakochałem. Jest bardzo czytelny, wygodny i mega swobodny w swojej postaci. Myślę ze Mario wie co robi...

Edited by KrysH

Zegarki z tych topowych acz jednak w pewnym sensie „masowych” (czy też „masowo” rozpoznawalnych) manufaktur tyle kosztują, nie ma się co zżymać. PP, Lange, VC, AP, Breguet (mimo braku hajpu i bardziej dziadkowej stylistyki też w tym szeregu wymienię - i nie wiem czy nie robię tu raczej przysługi kilku z tych innych marek, a nie odwrotnie 😛).

Albo się chce takiego zwierza spróbować (oczywiście jak się ma zasoby), albo nie, musu przecież nie ma.
Wg mnie bardzo dobra decyzja Mario, że PP, a nie AP. 👍
PP to PP, jak Rolls to Rolls, a nie Bentley… Nie ma co rzeczywistości zaklinać. Z całym szacunkiem dla każdej z tych zasłużonych marek, jednak król może być tylko jeden. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

,.... jednak król może być tylko jeden. 

Oj zaraz dostaniesz OPR że w wątku Patka wspominasz o Rolexie

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

6 minut temu, lort napisał(-a):

Oj zaraz dostaniesz OPR że w wątku Patka wspominasz o Rolexie emoji28.png

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Ja? To Ty właśnie wspomniałeś… 🤭😱😉

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

11 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

5167A_001@2x.jpg

Zegarek, który pokazałeś, miałem na ręku dwukrotnie - nie mam jednak zdjęć. Odczucia takie same jak przy 5165A - nie rozumiem fascynacji i hypeu, ale przecież możemy mieć odmienną opinię. ;) 

EDIT: Pomyliłem referencję. 

Edited by Nomateus

Teraz, Nomateus napisał(-a):

Zegarek, który pokazałeś, miałem na ręku dwukrotnie - nie mam jednak zdjęć. Odczucia takie same jak przy 5167A - nie rozumiem fascynacji i hypeu, ale przecież możemy mieć odmienną opinię. ;) 

Jak pierwszy raz przymierzałem Daytonę Pandę, też nie miałem kurwików w oczach. 😅

1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Jak pierwszy raz przymierzałem Daytonę Pandę, też nie miałem kurwików w oczach. 😅

A to pewnie bardzo możliwe, że przy kolejnych przymiarkach mogłoby się coś zmienić, każdy to chyba przerabiał w tym hobby. Czy mi się on podoba czy nie, najważniejsze, że podoba się Tobie i trzymam kciuki za szybki zakup! 🤝

Dzień dobry,mam pytanie,czy ten zegarek miał takie wskazówki? Bo w necie nie mogę znaleźć takiego samego.Ogólnie co sądzicie o stanie?Pozdrawiam

23 minuty temu, beniowski napisał(-a):

Ja naprawdę najpierw pomyślałem że to …. Lenin 😊.

Screenshot_20231111_140142_Instagram.jpg

Instagram.com/jfszymaniak

Jak oglądam "twory" Patka, to odnoszę wrażenie, że chyba zapomnieli, ze oprócz mechanizmu to należy równiez zaprojektować to na co patrzy się najwięcej czyli tarczę ;) 

"Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963)

Naprawdę nie chcę być w żaden sposób uprzedzony, ale jeśli szefem działu projektowego zostaje żona prezesa, to można zacząć się zastanawiać, czy wszystko jest tam na właściwym miejscu. Cytując:

Cytat

I started in the commercial area for Patek Philippe and then I met my husband, and now I'm the head of the creation division.

https://www.hodinkee.com/articles/sandrine-stern-patek-philippe-creative-director-interview

Z różnych informacji można też wywnioskować, że T.Stern osobiście bawi się w projektowanie tarcz niektórych modeli. Uroki firm rodzinnych.

No, ale Patek przez ostatnie 30 lat przerósł sam siebie, więc może wszystko tam działa jak należy, a my się nie znamy.

Edited by wjtk123

Kto chciałby mieć Patka za grube siano z ryjcem Sterna? :D Chyba po rodzinie będą sprzedawać XD JEST PO PROSTU BRZYDKI

No chyba, że jacyś kolekcjonerzy, którzy już nie wiedzą w co inwestować to kupią :D

4 godziny temu, Admof napisał(-a):

to kupią :D

Wątpię aby było to możliwe. Zapewne wszystkie egzemplarze są już rozdysponowane. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...