Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Recommended Posts

8 godzin temu, p.r.p. napisał(-a):

Marcin, daj mi znać jak sam coś znajdziesz.. Może przy kupnie dwóch sztuk wyjdzie taniej. emoji6.png
Tym czasem u mnie zamiana paska i bransy w poniższych dwóch modelach. Pierwszemu na pewno wyszło to na dobre, tj pasi. A drugiemu to tak ee..
emoji6.png

Patryk, naprawdę musiałeś? ;) Chciałem tylko jednego GBX-a i mam, niebieskiego, bo najbardziej mi się podoba. Teraz będę musiał kupić i czarnego, bo na tej bransie wygląda świetnie.

BTW, nie wiedziałem, że te paski są zamienne, super :)

3 godziny temu, clusca napisał(-a):

Patryk, naprawdę musiałeś? ;) Chciałem tylko jednego GBX-a i mam, niebieskiego, bo najbardziej mi się podoba. Teraz będę musiał kupić i czarnego, bo na tej bransie wygląda świetnie.

BTW, nie wiedziałem, że te paski są zamienne, super :)

Ale chyba nie zauważyłeś, że bransa jest za wąska dla niego.

No nie zwróciłem uwagi.

Patryk @p.r.p., pasuje 1:1, czy  raczej "na słowo honoru"? Chociaż w sumie pasek od GBX da się założyć do kostki, więc mocowanie powinno być takie samo. Możesz wrzucić jakieś większe zdjęcia/zbliżenia, obrazujące jak to wygląda dokładnie?

No nie zwróciłem uwagi.
Patryk [mention=92229]p.r.p.[/mention], pasuje 1:1, czy  raczej "na słowo honoru"? Chociaż w sumie pasek od GBX da się założyć do kostki, więc mocowanie powinno być takie samo. Możesz wrzucić jakieś większe zdjęcia/zbliżenia, obrazujące jak to wygląda dokładnie?

Ja już swój przerzuciłem z powrotem na pasek, więc wkleję zdjęcia z netu (z WUS między innymi). Tak jak Marcin pisze, minimalnie mogłaby być szersza do tego zegara. I to nie tylko przy samym mocowaniu, ale ogólnie, na całej długości. Bo jak wiadomo gbx-100 jest jednak większy niż standardowa kostka, i nie wygląda to za bardzo symetrycznie, itp. Aczkolwiek dla mnie różnica jest tak pomijalna, i praktycznie niezauważalna, że chyba za jakiś czas i tak wrzucę na stałe na bransę tego gbx. Poniżej na zdjęciach widać, jak leży na zwykłym pasku, jak również porównanie z GW-5000, gdzie bezel też przecież odrobinę wystaje. Nie tyle co gbx, ale jednak też. A jakoś nikomu to nie przeszkadza.
2cbe68297a691bc5afe1ba0bc7de1728.jpg
db841bd959ab6fc12ff6054a51cd0554.jpg
28f917e8a9d09df6c418a45add74467d.jpg
9422ca939205e3e88f0ccc0856db4c6e.jpg

2 godziny temu, clusca napisał(-a):

Bransoleta do GBX-a przyjechała ;)

20211130_093843073_iOS-1000px.jpg.d8dc2c0dc4bb000784609cee978096cc.jpg

chyba coś Ci do niej doczepili jeszcze :)

Edited by unadarek

Ten model kupuje się głównie dla bransolety, wsadza na pasek I goni dalej 😅

Ten model kupuje się głównie dla bransolety, wsadza na pasek I goni dalej 

Niby tak, bo tak ludzie robią. 🤣 Ale ja bym go sobie zostawił tylko dla takiego moda. Uważam, że wygląda lux.
Foto z netu.
c95e1983f29d35ed8e8f5dfd1f2a8c7d.jpg

52 minuty temu, p.r.p. napisał(-a):

Niby tak, bo tak ludzie robią. 🤣 Ale ja bym go sobie zostawił tylko dla takiego moda. Uważam, że wygląda lux.
Foto z netu.
c95e1983f29d35ed8e8f5dfd1f2a8c7d.jpg

a c oz nim jest nie tak :) że tak go wypychacie :) BT ma Solar ma czego do życia więcej trzeba :) ma więcej niż niejeden tu prezentowany a na bransolecie nie najgorzej wygląda - oczywiście są ładniejsze ale ten też jest spoko -zdradzicie tajemnicy takiej niechęci do niego :)

1 minutę temu, clusca napisał(-a):

Nie ma pozytywowego wyświetlacza :)

aaaaaa. no tak ..... ale ten u Patryka powyżej  - to też negatyw bo jednak fajnie wygląda na zdjęciu - no ale jak nie maja to po co pytam :) pewnie tak fajnie zdjęcie zrobione - ale to faktycznie lipa -ja tez nie lubię negatywów :)

STANOWCZO MÓWIMY NEGATYWOM

851328222_Zrzutekranu2021-12-01161823.jpg.bea1cbbfb3fe265edacd49d196d6104b.jpg

aaaaaa. no tak ..... ale ten u Patryka powyżej  - to też negatyw bo jednak fajnie wygląda na zdjęciu - no ale jak nie maja to po co pytam pewnie tak fajnie zdjęcie zrobione - ale to faktycznie lipa -ja tez nie lubię negatywów
STANOWCZO MÓWIMY NEGATYWOM
851328222_Zrzutekranu2021-12-01161823.jpg.bea1cbbfb3fe265edacd49d196d6104b.jpg

Ten z mojego zdjęcia to przeróbka powyższego negatywa, na pozytyw (zapewne lcd wzięte od wersji GW-B5600BC). Plus inny bezel i pasek z żółtymi elementami.

1 minutę temu, p.r.p. napisał(-a):

Ten z mojego zdjęcia to przeróbka powyższego negatywa, na pozytyw (zapewne lcd wzięte od wersji GW-B5600BC). Plus inny bezel i pasek z żółtymi elementami.

a właśnie chciałem napisać czy da sie inny wyświetlacz włożyć lub obrócić filtr - to masz rodzynka :)

Edited by unadarek

W tym sezonie Chińczycy proponują większe przyciski :D

Chyba nie załapali idei schowanych przycisków w kostkach.

Paskudztwo.

spacer.png

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

2 godziny temu, Sol napisał(-a):

W tym sezonie Chińczycy proponują większe przyciski :D

Chyba nie załapali idei schowanych przycisków w kostkach.

Paskudztwo.

spacer.png

też wprowadzą coraz nowsze wersje hihihii jest popyt jest produkcja :) powinni jeszcze tv dorzucić :) 

Edited by unadarek

I co, nikt z forum nie kupił Dajmosa ?

Szczerze Marcin, na WUSie już się tyle zdjęć Dajmosa naoglądałem, że czuję się jakbym już go miał i zdążył sprzedać.. 🤣 Przeszło mi zupełnie.

Dziś NS
ec0a3fde8711fb19503393c09a2155fe.jpg