Witajcie w dyskusjach
- Unique Straps
wczoraj, 00:00 - Warsztaty zegarmistrzowskie - Glashütte
gru 05 2019 00:00 - Aurochronos cz. 4 - FineWatchesBerlin, Dumet Watches, HavaanTuvali, Filipe Silva, G.Gerlach
gru 03 2019 00:00 - Czas na głębokości – Historia zegarków do nurkowania. II wydanie książki.
lis 21 2019 10:02 - Aurochronos cz. 3 - Squale , Vintage VDB , Ocean Crawler , Aevig , Maison D’Longueville , Kneijnsberg & van Eijk , Crafter Blue , Dijkman Watches , SGS Watches
paź 31 2019 12:01
- Time to Meet TAG Heuer (3)
wczoraj, 11:59 - SHOP.CH24.PL – otwieramy e-sklep z akcesoriami dla miłośników zegarków
gru 06 2019 14:01 - Greubel Forsey GMT Sport – DWW 2019 [zdjęcia live, dostępność, cena]
gru 05 2019 17:15 - Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition – oficjalny zegarek Jamesa Bonda w filmie No Time To Die [dostępność, cena]
gru 04 2019 21:14 - MB&F Legacy Machine Thunderdome [zdjęcia live, dostępność, cena]
gru 03 2019 14:30
Najnowsze tematy
-
Niebieski diver do 3000
Podróżnik - wczoraj, 23:31
-
Deep Blue pro aqua 1500
kornel91 - wczoraj, 22:34
-
Problem z Windows10
TIK TAK - wczoraj, 22:18
-
Zegarek do 1000 zł
Rob007 - wczoraj, 22:10
-
Czarny Glycine Airman GL0177 i pasek do niego.
Hydro - wczoraj, 21:59
Popularne tagi
- automatic
- pomoc
- bransoleta
- DOXA
- Podróbka
- gshock
- Rakieta
- vostok
- błonie
- allegro
- Timex
- chrono
- Powitanie
- oryginał
- KIESZONKOWY
- seamaster
- Lorus
- zegar
- Swiss made
- tag heuer
- zegarki
- mechanizm
- Amfibia
- zenith
- iwc
- prim
- swiss
- adriatica
- ussr
- oris
- naprawa
- zegarek
- seiko
- Casio
- omega
- orient
- pasek
- tissot
- diver
- citizen
- vintage
- automat
- G-shock
- cccp
- Atlantic
- wostok
- poljot
- Rolex
- Certina
- longines

DYSKUSJE O WSZYSTKIM
Tu prowadzimy rozmowy o wszystkim i o niczym żeby nie zaśmiecać innych tematów
Napisano 06 październik 2015 - 12:44
Napisano 06 październik 2015 - 13:30
Ale ten wpis mnie rozniósł
![]()
![]()
Licytować, zakładać i nosić !!!
Tylko z tym szkiełkiem proszę pamiętać, żeby nie było "k.... m.."
Ten też jest dobry. Na czerwono sedno
Wygląda mi to na 100% oryginał
Sprawny i na punktualnym chodzie
Koperta o średnicy 43mm bez koronki w niezłym stanie.
Tarcza ma przebarwienia
Koronka - całkiem całkiem
Mechanizm - śmiga (może jakąś minutkę za szybko)
Napisano 06 październik 2015 - 14:00
Niestety kąbinatorów na allegro jest sporo Jedni składaki sprzedają drudzy porobią tak zdjęcia, żeby felery zegarka ukryć, jeszcze inni tak opiszą , że potem ciężko dochodzić swoim prwaw. Szczerze mówiąc to ostatnio odechciewa mi się na allegro zegarków kupować jak mam grubą kasę płacić a nie być pewnym w jakim stanie zegarek przyjdzie.
Napisano 06 październik 2015 - 15:48
Dawno, dawno temu była tu na forum rozmowa na temat kalendarzyka biurkowego, czy czegoś takiego. Składał się karteczek z nazwami tygodnia. Może ktoś pamięta jak to się nazywało? Może dysponuje zdjęciem?
Napisano 06 październik 2015 - 16:02
Dawno, dawno temu
była tu na forum rozmowa na temat kalendarzyka biurkowego, czy czegoś takiego. Składał się karteczek z nazwami tygodnia. Może ktoś pamięta jak to się nazywało? Może dysponuje zdjęciem?
Paweł Bury w swoim czasie miał na sprzedaż . Zapytaj go.
Napisano 06 październik 2015 - 16:07
Chciałem tylko wiedzieć jak to się nazywa. Na razie biurka się nie dorobiłem
Napisano 06 październik 2015 - 19:42
Mam nadal - stoi na półce
To jest kalendarz po prostu nie ma jakijś specjalnej nazwy
Napisano 07 październik 2015 - 15:55
Was też tak irytują te zmiany na Allegro? Ceny pod tytułem aukcji i na dodatek zniknął mój ulubiony filtr "kończące się". Aaaa i brak możliwości przeglądania zakończonych aukcji... porażka jakaś wrrrrrr
Napisano 07 październik 2015 - 16:07
Wszystkie zmiany tłumaczą odchudzaniem strony, bo jest masa opcji, z których mało kto korzysta. Gdybyś do nich napisał, czemu zniknęła opcja przeglądania zakończonych to Ci napiszą, że znikomy odsetek użytkowników z tego korzystał i w ramach 'dbania' o przejrzystość strony opcja została usunięte. Oczywiście zapraszają do skorzystania z archiwum.allegro, ale tam jest d*pa blada, bo przechodzą oferty które miały standard Allegro. Jednym słowem z dnia na dzień coraz gorzej...
Napisano 07 październik 2015 - 18:13
Również wyszukiwanie na allegro teraz to porażka...nie wyszukuje już we wszystkich kategoriach, tylko jakis skrypt wybiera gdzie domyślnie szukać...np. chciałem wyszukać casio 7700, wpisuję 7700, pokazuje produkty z motoryzacji
Napisano 08 październik 2015 - 10:06

Wysłane z mojego SM-N9005
Napisano 08 październik 2015 - 10:31
Mnie wkurza, że jak wyszukam i mam listę aukcji to muszę w każdą wleźć i kliknąć "Obserwuj".
Kiedyś było to dostępne z tego okienka szybkiego podglądu. No i tam wyświetlała się też nazwa sprzedającego.a teraz już nie...
Napisano 08 październik 2015 - 10:38
A to wszystko w trosce o dobro i wygodę szanownych użytkowników - komedia się powoli z tego Alle robi.
Napisano 08 październik 2015 - 18:56
Mnie wkurza, że jak wyszukam i mam listę aukcji to muszę w każdą wleźć i kliknąć "Obserwuj".
Kiedyś było to dostępne z tego okienka szybkiego podglądu. No i tam wyświetlała się też nazwa sprzedającego.a teraz już nie...
Nie wyświetla się nazwa sprzedającego nie pokazują się okienka ze zdjęciami - musisz wejść w aukcję i dopiero oglądać resztę zdjęć - kiszka i tyle
Napisano 08 październik 2015 - 19:01
Zgadzam się. Ostatnie posunięcia allegro są skandalicznie nietrafione. Może już czas zacząć kupować i sprzedawać na "zatoce"?...
Napisano 09 październik 2015 - 20:15
Piękny zegar działający od 605 lat - oglądnijcie iluminacje wyświetlane na ścianie z zegarem podczas obchodów 600 rocznicy - warto oglądać z podkręconymi głośnikami
http://zegarkiclub.p...e/#entry1562239
Napisano 10 październik 2015 - 08:51
Choć moja aktywność zakupowa spadła praktycznie do zera to w pełni podzielam zdanie kolegów na temat allegro. Nas kolekcjonerów, hobbystów, poszukiwaczy, (często też dziwaków ) zwyczajnie olano. Powiem wam szczerze, że od czasu tych zmian nawet nie mam specjalnej ochoty na użytkowanie allegro. Jako człek emocjonalny z łezką oku wspominam jednak czasy gdy miało się w obserwowanych kilka stron zegarków
I to jak łatwo i intuicyjnie można było szybko coś wyszukać.
Podobnie z OLX. Co to się podziało, że dawniej było tych zegarków jakby mniej i częściej można było spotkać vintage. Obecnie ogłoszenia zalane są masą chłamu....
Wniosek świat parszywieje, a ja chyba jutro pierwszy raz od kilku miesięcy skoczę na giełdę staroci. Zobaczymy czy i tam się klimat popsuł
Napisano 10 październik 2015 - 09:00
Na olx w dodatku często ceny z kosmosu. Chyba już z pół roku jak nic nie kupiłem, bo i ciekawych zegarków mało i ceny nie te. Mam nadzieję że aż do wczoraj, bo chyba wyłowiłem perełkę kupując po trosze w ciemno, bo nawet dodatkowe zdjęcia były fatalne. Ale zegarek wart ryzyka, zobaczymy co przyjdzie
Co do allegro to już brak słów, nie reagują na powszechną krytykę w sieci, bo nie wierzę że jej nie czytają. Trochę mi to przypomina opcję "jedynej prawdy", nieważne że użytkownicy psioczą, oni i tak mają rację
Napisano 10 październik 2015 - 09:55
ja chyba jutro pierwszy raz od kilku miesięcy skoczę na giełdę staroci. Zobaczymy czy i tam się klimat popsuł
Niestety popsuł sie też - sprzedawcy nawet najbardziej ciemni mają w łapach smartfony z dostępem do sieci - sprzedając sugerują się cenami Kup-Teraz z aukcji i niestety coraz trudniej kupić coś w normalnej cenie
Napisano 10 październik 2015 - 13:32
Panowie- opiszę mój przypadek, aby pokazać że negatyw odwetowy to jeszcze nie koniec świata
Sprzedałem kiedyś jakąś głupią książkę, bodajże o kulturystyce, za marne 10zł. Gość najpierw kliknął "Kup teraz", a potem zaczął żądać dodatkowych zdjęć. Po 2 tygodniach upominania dałem nega. Oczywiście dostałem odwetowca. Olałem sprawę, uznając że Allegro i tak nie pomoże. Po roku coś tam pisałem na stronie Allegro na fejsie, opisując jak kijowo działa Allegro pod tym względem. Jakiś admin, widząc że im brużdżę, postanowił zadziałać i poprosił mnie o nr aukcji, że zbada sprawę. Finał sprawy: negatyw odwetowy został usunięty, a tamten pretensjonalny burak dalej sobie siedzi z negiem ode mnie Uzasadnienie było takie: Allegro może usunąć odwetowca, jeśli z treści obydwu negów jednoznacznie wynika kto jest winny. Ja napisałem nega w postaci rzeczowych argumentów, a tamten gość napisał bardzo emocjonalnie (chociażby forma per "ty"), sam przyznając się, że upomniał się o dodatkowe fotki JUŻ PO dokonaniu zakupu. Moja rada: pisać negi kulturalnie, rzeczowo, wyczerpująco i bez emocji; tak aby maksymalnie napiętnować drugą stronę, tym samym sprowokować gościa aby- działając w gniewie- napisał coś szybko, głupio i emocjonalnie. Wtedy jest podstawa do usunięcia negatywa. Mam nadzieję że mój post okazał się pomocny, życzę miłego weekendu
Użytkownik Pavlitto84 edytował ten post 10 październik 2015 - 13:32
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych