Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję pięknego Reverso

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy. Bardzo się cieszę i naprawdę teraz jestem już „nasycony”. Moon, Sub i Reverso. Klasyka klasyki. A kiedyś jeden dla jednej córki, drugi dla drugiej, a trzeci dla córki siostry. A teraz przez lata będą im towarzyszyć. Bo ja jestem taki sentymentalny dziad w tym wszystkim :)

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Gratulacje Reverso, klasa :) Masz w takim razie trzy, bodajże najbardziej kultowe zegarki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Gratulacje Reverso, klasa :) Masz w takim razie trzy, bodajże najbardziej kultowe zegarki ;)

Zgadza się Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem pod wrażeniem, nie tak dawno przecież sukces z Subem, a teraz kolejny piękny zegarek. Gratuluję, naprawdę fantastyczna, klasyczna kolekcja.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Tak trzymać;)

Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Przecież 2 posty wyżej Janek pisze dokładnie co ma :D

Dobra dobra, nie doczytałem...już się poprawiłem;) Edytowane przez mario1971

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Reverso! Niech się dobrze nosi...

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy. Bardzo się cieszę i naprawdę teraz jestem już „nasycony”. Moon, Sub i Reverso. Klasyka klasyki.

Jest chrono, diver i elegant, są okrągłe i prostokątne koperty, są 3 półki piramidy, są skóry i bransoleta, I każdy jest w swojej kategorii ikoną. Świetny zestaw, też ma u mnie dożywocie. Ale z kanonu klasyki jeszcze parę perełek Ci zostało ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość norbie

Fakt. A więc oto moje małe szczęście :)

Gratuluję Reverso. Może jeszcze znajdzie się w kolekcji miejsce na Tanka, którego też mocno rozważałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oczywiście, są takie które jeszcze po głowie chodzą, ale też trochę lat pasji przede mną. I ten Tank jest w czołówce mącicieli :) Niemniej, mimo tego, teraz czuję się spokojny. A ten Reverso pozytywnie zaskakuje z każdą chwilą. Taki niepozorny zegarek, a tyle ma twarzy. Bardzo dziękuję Wam za miłe słowa :)

Edytowane przez Jan M. Krawczyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarkowe szlachectwo. Gratulacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. A więc oto moje małe szczęście :)

Bardzo fajnie Ci lezy no i piekny klasyczny zegarek. Nie wiem czemu, ale ostatnie zdjecie jakby kadr z filmu :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy. Bardzo się cieszę i naprawdę teraz jestem już „nasycony”. Moon, Sub i Reverso. Klasyka klasyki. A kiedyś jeden dla jednej córki, drugi dla drugiej, a trzeci dla córki siostry. A teraz przez lata będą im towarzyszyć. Bo ja jestem taki sentymentalny dziad w tym wszystkim :)

Jan, jestem Paweł. Proszę „przejdźmy na Ty”, bo chyba jesteś moim zaginionych bliźniakiem ;) Też kupiłem Moona i Reverso dla moich córek, jako ich BDW. Też chodzi za mną Tank.

Ja dziś wrzuciłem moje Reverso na dzieło sztuki - pasek, który zrobił dla mnie pewien tutejszy, paskowy ancymon. Kocham Reverso za to, że jak żaden zegarek może być zarówno garniturowcem, jak i casual.

post-100816-0-60008200-1552140262_thumb.jpg

post-100816-0-12432900-1552140277_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż. Coś w tym jest. Zawsze chciałem mieć brata :)

A co do Tanka, po prostu musimy sobie zrobić po jeszcze jednym dziecku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Jan, jestem Paweł. Proszę „przejdźmy na Ty”, bo chyba jesteś moim zaginionych bliźniakiem ;) Też kupiłem Moona i Reverso dla moich córek, jako ich BDW. Też chodzi za mną Tank.

Ja dziś wrzuciłem moje Reverso na dzieło sztuki - pasek, który zrobił dla mnie pewien tutejszy, paskowy ancymon. Kocham Reverso za to, że jak żaden zegarek może być zarówno garniturowcem, jak i casual.

attachicon.gifDSCF8864.JPG

attachicon.gifDSCF8844.JPG

Już zrozumiałem. Kiedyś kupię sobie ten zegarek, ale w innej wersji. Nieco "bogatszej" .

Wysłane z mojego BBB100-2 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do Tanka, po prostu musimy sobie zrobić po jeszcze jednym dziecku :)

Żona to by mi kupiła Tanka za samo niewspominanie o takich pomysłach ;)

Kiedyś kupię sobie ten zegarek, ale w innej wersji. Nieco "bogatszej" .

To fajnie. A ja swojego w sposób całkowicie świadomy kupiłem w wersji "biedniejszej". I pomyśleć, że wyrażając się na piśmie, mamy taki komfort doboru odpowiedniego słownictwa, np. "wersji mniej surowej", "w której więcej się dzieje na tarczy", "mniej klasycznej" (jak ktoś zna historię danego zegarka), itp. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ubogacona o świetnie wkomponowany sekundnik tarcza Reverso urzeka nie mniej.

Edytowane przez DEMEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt. Choć w tym rozmiarze, który do mnie pasuje nie ma zbyt wiele bogatych wersji do wyboru. Jeśli w ogóle jakieś są :)

Niemniej, ja go wolę w takiej wersji. Sama koperta jest już ciekawa, a ta referencja nie ma takiej "płaskiej" tarczy i odcienie bardzo przyjemnie pracują. Na żywo jest to piękny efekt. I przy obecnym pasku jest bardziej codzienny, ale wystarczy już wrzucić go na jakiś czarny, z delikatniejszym wzorem i już mamy idealny do garnituru. Wiele twarzy nie tylko z uwagi na konstrukcję koperty :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moim zdanie, ale podkreślam że to jest wyłącznie moje zdanie, godne rozważenia podejścia do tego zegarka są dwa. Albo mała/średnia referencja tego modelu, bez sekundnika, która nawiązuje do prawie 100 lat tradycji tego modelu. Albo duże uber-Reverso z maksymalną ilością komplikacji (jest tu zresztą użytkownik, który ma takiego, tylko coś się nie chwali. Może sprzedał ;))

btw. Uwagę kolegów z większym budżetem zwracam na ciekawy model, który pojawił się w tym roku, mianowicie Medium Thin w złocie, ze złotymi wskazówkami i ze złotym logiem (idealny rozmiar dla każdego imho - tak jak PAM 44mm jest dla każdego - a jak ktoś nie dopina się fabrycznym paskiem w tym JLC, to nie płakać tylko zmienić pasek, który i tak jest średniej jakości).

post-100816-0-97268900-1552207945_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Przymierzałem niedawno takiego i zrobił na mnie mega wrażenie... tylko ta grubość.

post-64114-0-93499600-1552209927_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdanie, ale podkreślam że to jest wyłącznie moje zdanie, godne rozważenia podejścia do tego zegarka są dwa. Albo mała/średnia referencja tego modelu, bez sekundnika, która nawiązuje do prawie 100 lat tradycji tego modelu. Albo duże uber-Reverso z maksymalną ilością komplikacji (jest tu zresztą użytkownik, który ma takiego, tylko coś się nie chwali. Może sprzedał ;))

btw. Uwagę kolegów z większym budżetem zwracam na ciekawy model, który pojawił się w tym roku, mianowicie Medium Thin w złocie, ze złotymi wskazówkami i ze złotym logiem (idealny rozmiar dla każdego imho - tak jak PAM 44mm jest dla każdego - a jak ktoś nie dopina się fabrycznym paskiem w tym JLC, to nie płakać tylko zmienić pasek, który i tak jest średniej jakości).

Mierzyłem tę nowość i faktycznie pasek do wymiany.

Natomiast co mnie zdziwiło, to że mimo tego że bardzo podobają mi się Reverso, a złote nawet bardziej niż stalowe, to ten mnie nie oszołomił. Może kwestia oświetlenia salonu, ale czegoś mi w nim zabrakło. Może kolejna przymiarka cis by tu zmieniła?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem niedawno takiego i zrobił na mnie mega wrażenie... tylko ta grubość.

A cena nie zrobiła wrażenia ? ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi