mario1971 67917 #3751 Posted October 26, 2023 4 godziny temu, bibbi napisał(-a): Takie cudenko pokazane dzis. LE 150 szt. na AU i NZ. Koperta jak w Whirlpoolu - 39.5mm. Motyw zreszta rowniez mocno nawiazujacy. Spoiler dla malkonentow - bransoleta bez zmian. bibbi Jednym słowem mrożona pizza. 😬 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #3752 Posted October 27, 2023 22 godziny temu, bibbi napisał(-a): Takie cudenko pokazane dzis. LE 150 szt. na AU i NZ. Koperta jak w Whirlpoolu - 39.5mm. Motyw zreszta rowniez mocno nawiazujacy. Spoiler dla malkonentow - bransoleta bez zmian. Wygląda że i koperta i bransoleta są jak w Whirpoolu i wcześniejszych nielimitowanych hi-beatach - to akurat dobrze bo tu bransoleta jest inna niż w Evolution ( Lake Suwa, Birch i podobne ), bardzo wygodna. 3 Share this post Link to post Share on other sites
wojtek91 3837 #3753 Posted October 28, 2023 Cześć, gdyby ktoś posiadał i rozważał sprzedaż swojego SBGV005 to proszę o kontakt na priv 😉 Fota poglądowa Instagram 2 Share this post Link to post Share on other sites
KrysH 7182 #3754 Posted October 28, 2023 On 10/10/2023 at 5:58 AM, facecik said: Cześć! Zegarek chyba wrócił na forum. Gratuluje! Piękny GS - zawsze byłem ciekawy tej wersji i jak się prezentuje na żywo. Nie ma to jak Grand Seiko. Ciekawe kiedy ludzie się obudza... Każdy moim zdaniem powinien chociaż raz doświadczyć GS... 0 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4472 #3755 Posted October 28, 2023 2 godziny temu, KrysH napisał(-a): Gratuluje! Piękny GS - zawsze byłem ciekawy tej wersji i jak się prezentuje na żywo. Nie ma to jak Grand Seiko. Ciekawe kiedy ludzie się obudza... Każdy moim zdaniem powinien chociaż raz doświadczyć GS... Dzięki! Tarcza bardzo dobrze pasuje do niebieskich jeansów. Aparat trochę przekłamuje wygląd - te żyłki (mapa) na żywo są prawie niewidoczne. Dodatkowy smaczek to srebrne tło datownika. Bardzo, bardzo wygodny zegarek. 1 Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5732 #3756 Posted October 28, 2023 A propos srebrne tlo datownika. bibbi 7 Share this post Link to post Share on other sites
KrysH 7182 #3757 Posted October 28, 2023 38 minutes ago, bibbi said: A propos srebrne tlo datownika. bibbi 🇯🇵 ! 0 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4472 #3758 Posted October 29, 2023 17 godzin temu, bibbi napisał(-a): A propos srebrne tlo datownika. bibbi Ale żeby być obiektywnym, to jest też mały fakapik w tym egzemplarzu - ma jakieś skazy na wskazówkach, zwłaszcza na godzinowej, widać to w mocnym sztucznym świetle. Mnie to nie przeszkadza. Zegar zostaje u mnie na długo, więc jak trafi się serwis, to zostanie to wyprostowane. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67917 #3759 Posted October 29, 2023 Grand Seiko i skazy na wskazówkach? Może to podróba? 🙄 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
KrysH 7182 #3760 Posted October 29, 2023 5 hours ago, facecik said: Ale żeby być obiektywnym, to jest też mały fakapik w tym egzemplarzu - ma jakieś skazy na wskazówkach, zwłaszcza na godzinowej, widać to w mocnym sztucznym świetle. Mnie to nie przeszkadza. Zegar zostaje u mnie na długo, więc jak trafi się serwis, to zostanie to wyprostowane. Jesteś pewny? W moich GS tez kiedyś mialem takie zjawisko ale szybko wykumałem ze to tylko odbicie. W Grand Seiko wszystko jest jak lustro. Wcześniej wspomniałeś o "żyłkach" na tarczy, może sprawdź czy to one przypadkiem nie odbijają się od kryształu i z powrotem nie padają na wskazówki; a jako ze godzinowa najwieksza to najbardziej widać? 1 Share this post Link to post Share on other sites
facecik 4472 #3761 Posted October 30, 2023 Jestem pewien na 100%. Nawet przy dużym zbliżeniu wskazówki w 99% przypadkach wyglądają jak lustro, ale wystarczy odpowiedni kąt i światło - wtedy to widać. Nie ma tragedii. To są rzeczy robione przez ludzi i takie rzeczy się zdarzają. 2 Share this post Link to post Share on other sites
KrysH 7182 #3762 Posted October 30, 2023 52 minutes ago, facecik said: Jestem pewien na 100%. Nawet przy dużym zbliżeniu wskazówki w 99% przypadkach wyglądają jak lustro, ale wystarczy odpowiedni kąt i światło - wtedy to widać. Nie ma tragedii. To są rzeczy robione przez ludzi i takie rzeczy się zdarzają. WABI-SABI 🥋 1 Share this post Link to post Share on other sites
machlo 7725 #3763 Posted October 30, 2023 Świeżo po wymianie bakterii. 12 FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093 Share this post Link to post Share on other sites
KrysH 7182 #3764 Posted November 1, 2023 On 10/30/2023 at 1:21 PM, machlo said: Świeżo po wymianie bakterii. 🔥 1 Share this post Link to post Share on other sites
Czolo 1422 #3765 Posted November 1, 2023 Male marzenie spełnione 10 Share this post Link to post Share on other sites
marcin s 138 #3766 Posted November 1, 2023 piękny, Gratulacje też mi się marzy kolejny Vintage GS 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #3767 Posted November 4, 2023 Skończy się narzekanie… 5 Share this post Link to post Share on other sites
Szyszkops 8015 #3768 Posted November 4, 2023 O, będzie bransa z dziuro ! 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sierżant Julian 1913 #3769 Posted November 5, 2023 Trzęsienie ziemi: GS wprowadza wygodna bransoletę. Świat takiej wcześniej nie znał i nie widział 🙂 0 Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7924 #3770 Posted November 6, 2023 Nowe limitki na US: koperta 44GS, 36,5 mm srednicy i 42,7 mm L2L, mechanik 72h rezerwy, 5900 USD. SBGW309 SBGW311 SBGW313 3 Share this post Link to post Share on other sites
rmak 22680 #3771 Posted November 6, 2023 17 godzin temu, Sierżant Julian napisał(-a): Trzęsienie ziemi: GS wprowadza wygodna bransoletę. Świat takiej wcześniej nie znał i nie widział 🙂 Sorry, ale komentarz od czapy. Kolega pokazał nowe rozwiązanie w bransoletach GS (swoją drogą mam wątpliwości co do jego funkcjonalności). Natomiast nie rozumiem uwagi o wygodzie bransolet GS, bo jak dla mnie są one bardzo wygodne, natomiast rzeczywiście do pełnej funkcjonalności brakuje im szybkiej regulacji. Niemniej podobnej regulacji brakuje w bransoletach wielu producentów z tej samej pólki, podczas gdy niejednokrotnie oferują ją producenci "budżetowych" zegarków. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #3772 Posted November 6, 2023 2 godziny temu, rmak napisał(-a): Sorry, ale komentarz od czapy. Kolega pokazał nowe rozwiązanie w bransoletach GS (swoją drogą mam wątpliwości co do jego funkcjonalności). Natomiast nie rozumiem uwagi o wygodzie bransolet GS, bo jak dla mnie są one bardzo wygodne, natomiast rzeczywiście do pełnej funkcjonalności brakuje im szybkiej regulacji. Niemniej podobnej regulacji brakuje w bransoletach wielu producentów z tej samej pólki, podczas gdy niejednokrotnie oferują ją producenci "budżetowych" zegarków. To nowe rozwiązanie nie pochodzi niestety od Grand Seiko ale jeśli faktycznie wyjdzie to będzie można sobie poprawić komfort o ten brakujący szczegół. Dla mnie bransolety 5-link z serii przed Evolution są arcywygodne a regulowane zapięcia są dawno dostępne w niektórych modelach ( np. diverach ). Fakt że to dziwne że Seiko za 2k ma regulację a GS za 20k nie ma. 0 Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5732 #3773 Posted November 7, 2023 Nowe limitki na US: koperta 44GS, 36,5 mm srednicy i 42,7 mm L2L, mechanik 72h rezerwy, 5900 USD. SBGW309 SBGW311 SBGW313 Dodam pare zdjec wlasnych wykonanych pare minut po premierze ogloszonej na GS9 Club annual meeting. Poza rozowym, mocno rozczarowujace premiery. Sala przyjela je dosc chlodno…bibbi 1 Share this post Link to post Share on other sites
agremi 12075 #3774 Posted November 7, 2023 Dla mnie, na podstawie zdjęć i stron GS, najsłabiej wypada niebieski. Zielonkawa tarcza dużo fajniejsza, kolor subtelniejszy, no i złote logo GS robi robotę. Różowy odjechany fajnie, no i ten zielony sekundnik daje fajny efekt. Chyba wybrałbym zielony. 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Share this post Link to post Share on other sites
cordi7 7924 #3775 Posted November 7, 2023 Niebieski OK ale taki mocno sztampowy. Dla mnie podobnie jak dla @agremi zielen najciekawsza. Czy bym kupil? Nie. Ale sporo osob z mniejszym nadgarstkiem bedzie zadowolona z tego modelu. Co mnie ciekawi, to ze dopiero co byla podobna limitka na Europe (SBGW303G) w cenie... 6.300 EUR. https://www.rueschenbeck.de/grand-seiko-heritage-mount-iwate-autumn-dusk-sbgw303g Albo GS zaczal pytac o przelicznik walut u gosci, ktorzy obsluguja Kruka dla zamawiajacych Rolmopsy albo ... sam nie wiem 0 Share this post Link to post Share on other sites