Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Master Yoda

Klub Miłośników Grand Seiko

Recommended Posts

@jash

fajna maszyna, zależy co chcesz poświęcić, ale jeżeli poziom wykonania koperty, tarczy indeksów itd itp jest taki jak to w każdym GS, to dla mnie to gra pierwsze skrzypce. Przy okazji nie zdawałem sobie sprawy, że to są takie mechanizmy kwarcowe przez duże K. Dla mnie super 

Bardzo podoba mi się ta koperta, ale na wersję w automacie nie mogę sobie pozwolić i mocno zastanawiam się na takim kwarcem ze stajni GS. Znaczy nie zastanawiam się w zasadzie nad tym czy chce, bo tak tylko czy warto poświęcić na tego GS dwa zegarki posiadane obecnie...

Wysłano z Google Pixel 2

Ja mam dokładnie ten model - SBGV007 - i powiem Ci że warto, chyba że masz coś naprawdę wyjątkowego. Wykonanie jest tak doskonałe jak każdego GSa, wygoda super bo cienki, bransoleta z tych najlepszych, o zaletach 9F i dlaczego to nie jest "tylko kwarc" to Ci raczej pisać nie trzeba. Masz okazję to bierz, rozważ tylko też wersję jasną 005 bo tak naprawdę jest ładniejsza - szampańska tarcza z niebieskim sekundnikiem. Ja wziąłem czarny bo jest fenomenalnie czytelny ale do podziwiania jasny jest lepszy. 

Świetny eye_lip. Nawet podobnego licytowałem ale przeskoczyłem na tego „żółwia”.

Czy są dostępne katalogi starych GS? Trochę szperałem ale natrafiłem na same Seiko. Zastanawiam się czy te zegarki były sprzedawane na branzolecie czy pasku?

Edited by Gerwazy154

Jedna z ciekawszych kopert. Ta chyba w tytanie ale w stali też były tylko że nie na SD. Już chyba w tych kopertach nic nie robią a szkoda bo ma takie lekko sportowe cechy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mi spać nie daje SBGV005 z szampańską tarczą. Piękny jest  :wub:

Bardziej mi się podoba ta starsza wersja z napisem Seiko. 

2hfmasl.jpg

Osobiście uważam kwarc na najbardziej wygodną formę napędu zegarka.Poza tym sam koszt utrzymania jest śmieszny,w tym GS przegląd werku robi się raz na 50 lat...Nie mam problemu z tym ,że mam na nadgarstku dobry zegar kwarcowy,jest estetyczny,porządnie wykonany,dokładny i niewymagający drogich przeglądów.

Pod tym względem jeszcze lepszy jest Citizen Chronomaster bo ma Eco-drive i dodatkowo odpada wymiana baterii. A wykonanie też wyrywa z trampek. 

Tarcza z japońskiego papieru tosa washi. maxresdefault.jpg
Edited by darekmp3

Mi spać nie daje SBGV005 z szampańską tarczą. Piękny jest :wub:

Bardziej mi się podoba ta starsza wersja z napisem Seiko.

E tam, ładniejszy jest SBGV205, bez napisu Seiko ;)

84981adc5107891e868f60902c6893e5.jpg

Pozdrawiam, Mirek

GS z zmożliwością pełnego indywidualnego doboru wyglądu praktycznie każdego elementu na zegarku. Kolaboracja z Nissanem i specjalnym modelem GT-R.

post-27550-0-24311700-1540512852_thumb.jpeg

No nieźle dali... o cenę wole nie pytać... :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ten model z TT z Arkadii o którym rozmawialiście kilka stron temu to SBGX117J. Jest teraz u mnie w salonie w TT Promenada :) Jak coś zapraszam :)