Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest JUSUP

Perfumy

Recommended Posts

Dawno nie odpalane

20240518_181646.JPG

Fajny ten lavenczer choć trochę chemiczny z początku. Największe wrażenie zrobił na mnie flakon z opakowaniem i zapachem jakim pachniał. Ostatecznie sprzedałem go sąsiadce bo zrobił na niej duże wrażenie. 

4 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Nie wiem czy gorszy. Pewnie nie. Ale nie chcę butli bez korka itp. 

Też kupiłem, ale w testerze za 777zł. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

20240519_131703.JPG

Moja przesyłka już do mnie dotarła.

7c15e9d6ab2ea0ec66d0677ec098339e.jpg

Panowie,
Black Sea Lorenzo Pazzaglia - wasze opinie?

Dobry, morski zapach. Ale polecam testy, bo potrafi dosyć słodko zagrać w bazie. Projekcja i trwałość ogromna, jak to u Lorenzo
Jeśli szukasz czegoś morskiego, spróbuj polecanej ostatnio Salarii, albo od razu kup PR Acqua di Sale.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Posted (edited)

Już dotarł i dobija kukturalnie do szeregu innych vertusów.

Jest to coś na pograniczu cedrat bois łamane przez aventus(avek jest jednak za***isty przy tym). Nie jest to też kopia.

To łagodna odmiana tych zapachów.

Początek mocno owocowy z delikatnym żółtym grejpfrutem/pomelo oraz zielonym jabłkiem i dominującym kremowym  cedrem. Przebija się jeszcze wiele drobnych nutek ale tak subtelnych by nie dominować. Nie zauważyłem nut skórzanych ani ciężkich drewienek, głównie cedr.

Jeśli ktoś wąchał Nio to tutaj występuje podobna szorstkość/kremowość jednak nie są to podobne perfumy. Muchozolu brak. 

Ogólnie gładkie, kulturalne, dobre na uroczystości letnie jak komunia, ślub, obiad w restauracji.

Trwałość coś koło 6h a projekcja umiarkowana przynajmniej na początku używania bo to typ zapachu do którego nos szybko się przyzwyczaja. Przyjemny w noszeniu. Dobry towarzysz dnia nie męczy jak mancera.

W lepszej promocji wart zakupu.

IMG_20240521_180818_copy_600x800.jpg

Edited by polly

6 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Panowie,

Black Sea Lorenzo Pazzaglia - wasze opinie? 🤔

Bardzo "pieprznie" ale czy morsko to bym nie powiedział. Trwałość mega. Osobiście nie przepadam za tak trwałymi zapachami.

A to dlatego aby móc kolejnego dnia użyć innego. 

Afnan tribute blue ma podobny pieprz i bardziej niebieską bazę. Nawiązanie do Blue the Chanel.

Polecam porównać. 

Moim zdaniem ciekawszy jest Afnan.

Okazuje się że Afnan został wydany kilka lat wcześniej...

23 minuty temu, rafalmosty napisał(-a):

Mam i ja😎

IMG_1235.jpeg

Zapach ciekawy ale dla wielu nie od pierwszego kontaktu.

Na obecną porę roku wersja Cologne może być ciut za dużo.

Należy ostrożnie aplikować i będzie Ok. 

Swojego kupowałem w cenie 700 zł i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. 

Mój Viking na razie d*py nie urywa. Ciekawy zapach, nie powiem, czuć cytrusy i drzewo sandałowe, ale po trzech godzinach zapach wchodzi we mnie i ginie. Może to i dobrze. Zobaczymy, jak inni będą na niego reagować. 

1 godzinę temu, mario1971 napisał(-a):

Mój Viking na razie d*py nie urywa. Ciekawy zapach, nie powiem, czuć cytrusy i drzewo sandałowe, ale po trzech godzinach zapach wchodzi we mnie i ginie. Może to i dobrze. Zobaczymy, jak inni będą na niego reagować. 

Creed jest na bazie naturalnych składników zatem nie ma się co zbytniej trwałości spodziewać

… ja musze sie „pozbyc giftu” od zony

jednak nie podchodzi.. - sama przyznala ze na mnie inaczej pachnie. i z lewej i z prawej…probowalem

ventus szuka domu

Posted (edited)

Pawel007 zrób zwrot do Notino oddadzą ci kasę albo kupon na zakupy. Jak masz nr zamówienia i mały ubytek z kompletnym pudełkiem to wysyłaj na kamienną do Krakowa.

Sam oddałem już trzy vertusy tylko Notino mam pod nosem.

Edited by polly

…. tylko ona nie z notino kupila…

Pawel no to rozprzedaj na Allegro na fiolki 10. Szkoda by 1,5tysia tak leżało.

Mam tego gagatka u siebie jeszcze w folii czekam na właściwy czas by go testować ponoć jest trudny ale zachwycają się nim ciemnoskórzy YouTuberzy. 

Moze moja karnacja tak to przyjmuje…. 😁Niech polezy - jesc nie woła.

nigdy nie „rozbieralem” na fiolki🤷‍♂️

moze ktos sie zdecyduje

Panowie, wiecie może czemu wycofali ze sprzedaży Kenzo Pure Homme i czy kiedyś jeszcze wróci?

20240524_062932.JPG

Taki lajcik wpadł do kolekcji. Przyjemny a grosze kosztował w smyku. W ogóle w smyku sprzedają perfumy np Lutensy i Hermesy, wiadomo partnerzy a smyk czasem daje kupon za zakupy to i cena niższa.

IMG_20240524_115344_copy_600x779.jpg

Posted (edited)
17 godzin temu, Lestaf napisał(-a):

Panowie, wiecie może czemu wycofali ze sprzedaży Kenzo Pure Homme i czy kiedyś jeszcze wróci?

też ubolewam, bo wyrosłem na Kenzo :) Jeszcze pamiętam tego z fakturą kory drzewa, okolice 2000 roku. 

https://allegro.pl/oferta/kenzo-pour-homme-100-ml-eau-de-toilette-unikat-pierwsze-wydanie-15689300243?utm_source=admitad&utm_medium=afiliacja&admitad_uid=69855ec986c725e5487ce0294ddada0e

wycofali, bo zrobili z tego zupełnie inny zapach. Nowa wersja ma DNA starego, ale to nie to samo:

https://www.brasty.pl/kenzo-homme-2022-woda-toaletowa-dla-mezczyzn-110-ml?cjdata=MXxZfDB8WXww&utm_source=CJ&utm_medium=affiliate&utm_campaign=9228982&utm_content=5362228&cjevent=1ea8462519b511ef805f00550a18b8f8

jak chcesz to polecam Krzysztofa Kolumba. Cena bardzo niska i możesz spokojnie zaryzykować czy Ci się spodoba. Co śmieszne wszedł na rynek wiele lat temu. 

https://perfumehub.pl/parfums-christopher-colvmbvs-christopher-colvmbvs-1492-woda-toaletowa-dla-mezczyzn

Edited by RoKoKo

Mój dzisiejszy zakup. Teraz to ja będę pachniał jak wczasy all excuseme 35b783812a25ddfc31f7a69109cfbe89.jpg

8 minut temu, Lestaf napisał(-a):

Mój dzisiejszy zakup. Teraz to ja będę pachniał jak wczasy all excuseme emoji41.png

Miałem dwa podejścia do niego i oba skończyły się pudłem. Dla mnie za słodki i za bardzo nachalny🤷🏻‍♂️ ale to moje odczucia, niech służy👍