Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Guest bazant

Klub Miłośników Zegarków Baume & Mercier

Recommended Posts

Guest bazant

Prosto z fabryki, to zegarek kolegi. Wrzucam aby coś się tu działo

post-65162-0-49796400-1525019718_thumb.jpg

post-65162-0-29937700-1525019761_thumb.jpg

post-65162-0-97896100-1525019792_thumb.jpg

Edited by bazant

Guest bazant

W Złotych Tarasach również się pytałem kiedy będzie dostępny , jednak nie uzyskałem konkretnej informacji.

Guest bazant

Z informacji uzyskanych od AD zegarki Baumatic pojawią się w ciągu kilku miesięcy. W ciągu kilku tygodni mają pojawić się pojedyncze egzemplarze do mierzenia i ma być prowadzony pre-order. Nie wiadomo czy u każdego AD będzie tak samo.

A gdzie sie dowiadywales , gdzie maja byc td pierwsze egzemplarze? Jaka ma byc cena w preorderze?

Guest bazant

Klimat nie sprzyja ale jak się ochłodzi to znowu wskoczy na rękę

post-65162-0-62754900-1532697077_thumb.jpg

Mój Club też leży w pudełeczku. Chciałem dokupić do niego bransoletę, żeby można było go nosić w upalne dni. Niedość, że chcą za nią jakieś 2000 złotych to jeszcze są takie szpary między segmentami bransolety, że wygląda idiotycznie. Odpuściłem temat. Coś może wiadomo o Baumatiku w Polsce?

Guest bazant

Zostawiłem jakiś czas temu swój numer w Aparcie i mieli dzwonić gdyby było coś wiadomo. Do dziś nikt nie dzwonił.

Nadszedł czas by wejść do klubu 80fce8ce808d237f5377d958e3afdda7.jpg

Wysłane z mojego BTV-DL09 przy użyciu Tapatalka

Ładnie się prezentuje ja wstawię foty swojej B&M po powrocie z delegacji .

dzięki, widziałem, ale to jest inny model: m.in. inna tarcza i brak chronometru:)

Czas zmienia perspektywę

Guest bazant

W nowościach na stronie producenta jest poniższy model.

post-65162-0-36041300-1551036356_thumb.jpg

Gdy kupowałem swojego Cliftona to nie było żadnego problemu z dokupieniem bransolety.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By M4573R
      Z czeluści babcinej szafy wygrzebałem wiekowy zegarek Baume & Mercier (i nie tylko, ale wszystko po kolei). Oblepiony był wprost nieprawdopodobną ilością syfu, więc bezmyślnie wrzuciłem kopertę do izopropanolu i w ultradźwięki przy temperaturze ok. 70 stopni. Nie przyszło mi do zakutego łba sprawdzić, czy szkło jest rzeczywiście szkłem. Okazało się być jakimś parszywym plastikiem i szlag to trafił. Teraz wygląda jak prażynka.

Po pierwsze primo chciałbym się od Was dowiedzieć co to za model i z jakiego okresu. Wujek google nie pomógł w tym zakresie.
      Po drugie primo chciałbym zapytać gdzie, w jakim zakresie cenowym i czy w ogóle da się dorwać do tego jakieś szkło. Najlepiej szkło szklane, a nie plastikowe, jeśli w ogóle jest taka opcja. To, co zostało z parszywego plastiku jest dość mocno wypukłe, ma mniej więcej 14x13x5 [mm]. Grubość plastiku to ok. 2 mm.
      Po trzecie primo ultimo chciałbym zapytać was o zdanie co zrobić z tą tarczą. Na pewno docelowo nie może zostać tak, jak jest, bo jest po prostu obrzydliwie brudna, aż oczy bolą. Wyczytałem tu na forum, że takie rzeczy nosi się do państwa Głowackich. Problem w tym, że państwu Głowackim trzeba również zanieść pieniążek, znając życie niemały, a mój pieniążek ostatnio uciekł ze znajomym stomatologiem. Jak ktoś mądry powie mi co to za model, to poszukam dawcy, chociaż wydaje się to być zajęciem bez przyszłości, skoro wujek Google nie pomógł w kwestii identyfikacji (no i znowu ten łobuz pieniążek). Mądre głowy na youtube mówią "nie rusz, nie tykaj" i pewnie mają rację, ale w takim układzie co robić, jak żyć? Jeśli ktoś ma taką tarczę i byłby skłonny się jej pozbyć, to rozważę zastawienie nerki.

Zaraz wlezę na forum z telefonu i dodam foty, bo kabelek tym razem coś nie teges.

• By OmegaDeVille
      Cześć,
      Bardzo Was proszę o ocenę oryginalności tego egzemplarza. Będę także wdzięczny za informację, czy według Was jest odnawiany.
      http://www.ebay.com/itm/Vintage-Baume-Mercier-Chronograph-18kt-Solid-Gold-Case-/181493057589?pt=Wristwatches&hash=item2a41d44835

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
    • By Jan M. Krawczyk
      Zastanawiam się nad prestiżem/opinią na temat marki Baume & Mercier.

Przeglądnąłem większość postów na jej temat i zauważyłem, że raczej należy do grupy mniej lubianych. I zastanawiam się dlaczego tak jest oraz czy są jakieś konkretne powody dla których tak się dzieje? Bo szczerze mówiąc ich kolekcja w przedziale cenowym 5 - 10 tys. zł wygląda ładnie. Elegancie tarcze, ładne niebieskie wskazówki, delikatne i przemyślane detale.
      Moja wiedza na temat mechanizmów jest na razie dość słaba, ale chyba inne marki z tego poziomu (Maurice Lacroix, Longines, Epos, Oris itp.) również mechanizmy mają głównie kupowane i ewentualnie modyfikowane? Nawet ubóstwiana Stowa to przecież głównie ETA, a z postu na post tylko widać, że obsługa klienta jest coraz gorsza, a ceny coraz wyższe. Więc dlaczego to Baume & Mercier jest uważany za markę o słabym stosunku jakości do ceny?

Chciałbym to zrozumieć, ponieważ na razie ich Hampton Small Seconds jest na liście do kupienia, ale może błądzę i powinienem być naprostowany przez dużo lepiej znających się na temacie? Czyli Was.
      Z góry dziękuję za odpowiedzi i informacje.
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.