Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Guest Capri

Jakiego G-shocka masz dzisiaj na ręku

Recommended Posts

W dniu 15.01.2024 o 22:44, TomG80 napisał(-a):

Ciężko stwierdzić. GWG-1000 podoba mi się najbardziej i leży idealnie. Jest to u mnie zegarek pierwszego wyboru, jak rano zakładam zegarek niezależnie czy do pracy czy na dzień wolny. GWG-B1000 kupiłem, bo mi się po prostu podobał - taki kaprys. Jednak nie zakładam go z przyjemnością, bo raz, że jakoś pasek mi się na nadgarstku nie układa i chyba uwiera mnie jedno ze skrzydełek stabilizujących, a dwa, że czekam na czarne elementy do niego, bo zieleń mi nie podchodzi, ale z kolei tarcza w tym modelu podeszła mi najbardziej, dlatego wybrałem zielony.
GWG-2000 z kolei nigdy nie miałem okazji ponosić, miałem tylko kilka modeli na chwilę do recenzji statycznej, więc jedyne założenie zegarka na łapę to było na kilkadziesiąt sekund podczas nagrania no i ewentualnie do jakichś zdjęć. Mi projekt GWG-2000 podoba się akurat najmniej z tych trzech rozpatrywanych, ale to moje indywidualne zdanie i rozumiem tych, którzy wybrali ten model, bo to generalnie ładny zegarek. Ale w mojej ocenie Casio wypuszczając pod koniec 2015 roku GWG-1000 zawiesiło samo sobie tak wysoko poprzeczkę, że do teraz nie są w stanie jej dosięgnąć.

Podobnie zresztą jest z Romkiem GW-9400 - ani GPR-B1000, ani ten nowy GPR-H1000 nijak się mają do uniwersalności i bezobsługowości pierwowzoru, a już w szczególności do jego - w mojej ocenie - ponadczasowej urody, jeśli można tak to nazwać. GPR-B1000 raczej nie odniósł szczególnego sukcesu rynkowego, ile on był produkowany? 2, 3 lata? Z GPR-H1000 przypuszczam, że będzie podobnie - jest po prostu mnóstwo podobnych funkcjonalnie zegarków innych producentów na rynku o podobnej funkcjonalności i często tańszych i ładniejszych (oczywiście kwestia gustu), ale GW-9400 nie ma naturalnego następcy. Była przez chwilę nadzieja, że zastąpi go choć w części nowy Mudman GW-9500, ale pierwszy kontakt z tym modelem, w szczególności w wersji negatywowej rozwiał wszelkie nadzieje, a w pozytywie nie było wiele lepiej - dwuwarstwowy wyświetlacz po prostu się nie sprawdza, jeśli chodzi o czytelność. Dało się to zrealizować lepiej, na jednym wyświetlaczu, no ale zrobili, jak zrobili.

Akurat jeżeli chodzi o Romki to GPR B1000 dla mnie jest najładniejszy, wielki i czytelny, plus ogromny za szafir, najwygodniejszy w noszenie ze wszystkich G Schockow jakie miałem. GW 9400 trochę za mały, taki zabawkowy się wydaje, szafir by mu się przydał. Nowy GPR H1000 hmm, trochę mam wrażenie za na siłę go zrobiłi, żeby jakiegoś Rangemana wyuścić. 

Edited by shizofremia