Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
zegarek_watch

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE vs TUDOR HERITAGE BLACK BAY

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE VS TUDOR HERITAGE BLACK BAY  

180 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie i wybrania zegarka heritage który bardziej Ci się podoba/wolałbyś nosić.

Wybór między BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE a TUDOR HERITAGE BLACK BAY.

Proszę o zamieszczanie uzasadnień dlaczego wybrałeś Breitlinga lub Tudora.

Proszę również o zamieszczanie propozycji zegarków, które byłyby dobrą alternatywą dla tych z ankiety.

Poniżej zdjęcia zegarków ze stron Breitlinga i Tudora

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE

ab201012-bf73-278s-a20s1.jpg

ab201016-c960-154a.jpg

ab201012-g827-154a.jpg

ab201033-q617-294s-a20d2.jpg

TUDOR HERITAGE BLACK BAY

grid-m79230n-0001.pnggrid-m79230n-0002.png

grid-m79230b-0002.pnggrid-m79230b-0001.png

grid-m79230r-0005.pnggrid-m79230r-0003.png

ładniejszy jest Tudor, ale ich ambasadorem jest lady gaga, także wolę Breitka :D

Trudny pojedynek, oba są mocno atrakcyjne, ale wybrałbym burgundowego Tudora na bransolecie. Za Black Bay'em przemawia rozmiar, luma, wykończenie koperty, obecnie również inhouse. Poprawcie jeśli się mylę, ale B20 Breitlinga to właśnie MT5612 Tudora. Szkoda tylko, że nie ma już róży na tarczy ;)

Edited by dodge66

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Wybrałbym Brejtka, Tudor ze skodą mi się kojarzy.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Breitling.

Widziałem jednego i drugiego na żywo na jakimś lotnisku. 

Breitling wygrywa.

Ten Breitling po prostu mi się najbardziej podoba.

pozdrawiam, Grzegorz

Guest fidelio

Gdybym na któregoś musiał się zdecydować /swoją drogą chciałbym mieć taki dylemat/  :) , to z tych dwóch zdecydowanie Breitling!

Jak nie lubię Brajtków, to Superocean jest dla mnie świetny :wub: .

Podobają mi się te Tudory, ale jednak czarny Breitling ma w sobie tą moc i elegancję.

Nowy Brajtek jest fajny, ale Tudor BBR wymiata i to byłby mój wybór. Tak głosuję.

I'm not myself, but not dead and not for sale...

BB za vitydżowy styl, kultowe wskazówki i brak daty. Brałbym burgunda na bransolecie.

pozdrawiam

Marcin

Zdecydowanie Breitling, nie jestem milosnikiem tej marki ale superocean i transocean to modele, ktore akceptuje. Natomiast Tudor moglby dla mnie nie istniec, ani marka, ani zaden z ich modeli nigdy nie wzbudzal u mnie wiekszego zainteresowania. To troche taki ubogi krewny Rolexa i niestety, moim zdaniem, tak wyglada :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Oddałem głos na Tudora ze względu na bardziej klasyczny wygląd a co za tym idzie większą uniwersalność zegarka. Breitling jest już zdecydowanie sportowy no i wersja 46mm nadaje się do powieszenia na ścianie  :P

Oba nie w moim zasięgu przynajmniej teraz. Oba chciałbym mieć. Jednak pomimo że Tudor jest świetny to głos oddaje na Breitlinga. Jest świetniejszy od Tudora ma dodatkowo okienko daty a indeksy są ładniejsze. Okrągłe placki jakoś mi już się przejadły i wskazówki w Breitlingu też są fajniejsze. Ogólnie to w diverach ktoś w końcu mógłby wpaść na jakiś nowy fajny wzór wskazówek.

Byłem wczoraj w sklepie oglądnąć sobie "w realu" jeden z ocenianych zegarków. Moja ocena z przed oględzin się potwierdziła. Bardziej odpowiada mi oszczędniejszy design i styl nie tak często powielany przez wielu producentów od USA poprzez Szwajcarię po Japonię. Co do trwałości i jakości wykonania to doświadczenia mam tylko z Breitlingiem. Sam nie mam Tudora ale i nikt ze znajomych nie ma zegarka tej marki. Jakość Breitlinga z mojego kilkunastoletniego doświadczenia z coltOceanem jest wzorowa. Wystarczy o niego dbać by nie było jakichkolwiek problemów i śladów zużycia. Co do polskich realiów użytkowania, konserwacji i serwisu obu marek to sprawa jest raczej oczywista.

Przy ewentualnej odsprzedaży sądzę, że z Breitlingiem będzie szybciej.

Reasumując ......... Breitling......... wybór nie sercem lecz na chłodną logikę.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By tommly
      Jako, że czarnej wersji jeszcze nie miałem, więc z chęcią spróbowałbym na własnej skórze.
      Jeśli ktoś ma i chce się pozbyć "problemu", to zapraszam. Nie musi być nowy, wolę używkę w ładnym stanie.

Zapraszam na priv.

Ps. Foto pożyczone od kolegi forumowicza, dla atencji

• By gedackt
      Jakis rok temu dostalem bardzo sympatyczne wsparcie od uzytkowniow podczas zakupu mojego zegarka, wiec po raz kolejny zwracam sie do spolecznosci z prosba o wsparcie.

Poszukuje zegarka dla piekniejszej i madrzejszej polowy mojego zwiazku. 
      Poniewaz zonie z racji wykonywanej pracy zdarza sie bywac na bankietach, galach i innych oficjalnych imprezach w towarzystwie przedstawicieli srodowisk artystyczno-kulturalnych (teatry, malarstwo, muzyka klasyczna etc..) potrzebuje czegos nienachalnego, podkreslajacego dobry smak, a przy tym nieukrywam, rozpoznawalnego.

Po glowie chodzi mi:

1) Tudor Royal (ref. M28500-0005) (mechanik)
      https://schullin.at/uhren/tudorroyal-1141-12896/

2) Tudor 1926 (ref. M91350-0011) (mechanik)
      https://schullin.at/uhren/tudor1926-1341-1638/

3) Omega Constellation (123.10.35.60.02.001) (kwarc)
      https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-constellation-quartz-35-mm-12310356002001

4) Omega Constellation (131.10.25.60.06.001) (kwarc)
      https://www.omegawatches.com/de-at/watch-omega-constellation-quartz-25-mm-13110256006001

Kwestia estetyki jest wtorna i zapewne malzonka w ostatenczym rozrachunku sama zdecyduje co jej bardziej pasuje.

Moje pytanie bardziej koncentruje sie na kwesti prestizu i rozpoznawalnosci marki. Tj. czy na "salonach" Tudor nie jest postrzegany w kategorii "zbyt biedny na Rolexa" i czy warto na niego spogladac. Moze macie ewentualnie wlasne propozycje, ktore moglyby z powodzeniem rywalizowac z wyzej wymienionymi.

Kwestie techniczne:
      koperta max 38mm ze wskazaniem na ok 28-30mm.
      nadgarstek ok 4 cm -> gdybym sprobowal zmierzyc dostalbym po glowie
      drobna budowa ciala (155 cm wzrostu)
      baaardzo jasna karnacja
      mechanizm zegarka -> bez znaczenia ze wskazaniem na kwarc 
      budzet -> ok 2.5k euro
      wodoszczelnosc -> bez znaczenia
      pasek -> skora lub bransoleta -> bez znaczenia
      miejsce zakupu -> cala EU ze wskazaniem na Austria i Niemcy

Z gory dziekuje za wszelkie wsparcie i komentarze.
    • By Beqn
      Pokażcie jakie macie Breitlingi na sprzedaż. Interesują mnie różne modele od Coltów, Avengerów po Navitimery. 

• By rzepcior
      Witam serdecznie, podejrzewam, że starszych kolegów!

Kilka najbliższych dni stoi u mnie pod znakiem dylematu. Od jakiegoś czasu marzył mi się Breitling. Początkowo chciałem kupić entry zegarek, czyli najtańszy z całej ich gamy. Colt 44 Automatic (tańszy jest Quartz, jednakże nie wpada w oko jak Automatic). Oczywiście po przeszukaniu i przestudiowaniu całej gamy, zainteresowałem się innymi modelami i stoję w tej sytuacji przed ciężkim wyborem.

Colt 44 Automatic jest oczywistą oczywistością, jednak traktuję ten model jako opcja zapasowa na ten moment.

Przepiękne są Avengery. Mam możliwość kupna nowego Avenger Seawolf z czarnym cyferblatem. Mam 18-19cm w nadgarstku, więc jego masywna koperta 45mm będzie idealnie wyglądać.

Niemniej jednak jest także inny Avenger, który zachwyca. GMT. Także mam możliwość kupna nowego okazu. Jest cieńszy, mniejszy, gdyż koperta ma 43mm, niemniej jednak pomimo tego i tak mi się podoba. Szczególnie ciekawa dla mnie jest funkcjonalność GMT, jednakże nie jest mi do życia konieczna (telefon komórkowy służy).

Kolejny, chyba najpiękniejszy ze wszystkich do wyboru, jest Superocean Heritage II 46. Cena nowego znacznie przewyższa powyższe modele, jednakże za dużo mniej mam opcję kupna modelu z 2012 roku, w idealnym stanie. Oczywiście jest z papierami i pudełkiem. Tutaj rodzi się pytanie do bardziej doświadczonych kolegów w tej dziedzinie, jest warto kupować już 9 letni zegarek za taką cenę? Mam na myśli kwotę około 13tys PLN. Trochę mnie to odstrasza, jednakże sam w sobie ten zegarek jest chyba najładniejszym z całej gamy (Nie umniejszając Navitimerowi, na którego przyjdzie u mnie czas ).

Pozdrawiam serdecznie
    • By enpa
      witajcie, zastanawiam się nad kupnem tego Bretilinga:
      https://allegro.pl/oferta/breitling-navitimer-a2332212-full-set-2007r-9597467006
      jest dowod zakupu, ale ponieważ nie wybieram się w tamte rejony Polski żeby sprawdzić go osobiście (to znaczy podjechać tam do jakiegoś zegarmistrza) to chciałbym Was prosić o pomoc w ocenie tej oferty i zegarka
      czy widzicie na tych zdjęciach cokolwiek co powinno wzbudzić czujność?  coś co trzeba sprawdzić przed zakupem? czy może wygląda ok i tylko brać? 
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.