Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
zegarek_watch

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE vs TUDOR HERITAGE BLACK BAY

BREITLING SUPEROCEAN HERITAGE VS TUDOR HERITAGE BLACK BAY  

199 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Szczególnie ten błyszczący ceramiczny bezel Breitlinga jest bardzo "heritage".

Mój głos na Tudora.

Breitling! Biała tarcza czarny bezel i żeby był na meshu.

Jakby ktoś miał w rozmiarze 42 to chętnie kupię ;)

Breitling, bo nie udaje Rolexa (analogicznie wybrał bym np Seiko w konfrontacji ze Steinhartem)

Breitling, bo nie udaje Rolexa (analogicznie wybrał bym np Seiko w konfrontacji ze Steinhartem)

Jakiego to Rolexa udaje Black Bay?

Tudor na żywo bardzo mnie rozczarował. Wskazówki wydały się wręcz tandetne. Breitling jest świetny, moze nie każdy ale ten jest cacy. Duży plus za antyrefleks.

Edited by wytrych

Glos na Tudora - zegarek moim zdaniem bardziej uniwersalny niż ten Breitling.

Wskazówki wydały się wręcz tandetne.

Oryginał oglądałeś ? ;)

Glos na Tudora - zegarek moim zdaniem bardziej uniwersalny niż ten Breitling.

Oryginał oglądałeś ? ;)

Jeżeli nie był to oryginał to Rolex powinien cofnąć sprzedawcy autoryzację. Dla mnie wielkie rozczarowanie, nie zagłosowałbym swoimi pieniędzmi na żaden z Tudorów.

Oba fajne, ale ja wybieram Tudora. Oba miałem wielokrotnie na nadgarstku, ale to Black Bay na nim został. Mechanizm ten sam, oba wykonane świetnie, ale dla mnie Brajtek za bardzo się świeci, taki „bling” to nie dla mnie. Tudor dużo bardziej oddaje ten charakter „Heritage”, a Brajtek to błyskotka. Oczywiście to moje subiektywne zdanie wynikające z własnego gustu, bo tylko tym się powinieneś kierować. Cała reszta jest na tym samym poziomie.

Edited by Viggen

Może i błyskotka, ale nawet jako fan BB, doceniam nową wersje SOH:

Ja też! Bardzo się nad nim zastanawiałem, ale wybrałem Tudora. Super fotka, SOH wygląda na gumie lepiej niż na tym świecącym meshu imho.

Jeżeli nie był to oryginał to Rolex powinien cofnąć sprzedawcy autoryzację. Dla mnie wielkie rozczarowanie, nie zagłosowałbym swoimi pieniędzmi na żaden z Tudorów.

Pytam bo napisałeś ze wręcz tandetne.

Akurat w tym zegarków bym sie do jakości wskazówek nie przyczepił :)

Breitling. Wizualnie ładniejszy. Bardzie rozpoznawalna marka. TUDOR źle mi się kojarzy po spotkaniu rocznym 2 lata temu (ten kto był ten wie co mam na myśli).

Czas zmienia perspektywę

Tudor z własnym werkiem na codzień byłby bardziej praktyczny

Breitling bardziej jako następny w kolekcji

Głos na Tudora Black Bay Black.

Breitling do mnie nie przemawia... nie rozumiem sensu obrotowego bezela, w którym zastosowano te same znaczniki prze co nie znacznie utrudniony jest odczyt czasu...

RG

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By alex_k
      Sprzedam,

piękny zegarek Breitling Aviator 8 B35 Automatic Unitime 43.

Zegarek zakupiony w maju 2022 roku w Aparcie, na 5-letniej gwarancji do maja 2027 r. Gwarancję można wydłużyć w Breitlingu za dopłatą na kolejne 3 lata.

Cena katalogowa w 2022 roku 35 200 zł, moja cena 18 500 zł.

Podstawowe dane:
      średnica 43 mm
      bransoleta Professional III
      mechanizm in-house Breitling B35 z certyfikatem COSC
      70 godzin rezerwy chodu
      wodoszczelność 100 m

Zegarek używany wprawdzie na zmianę z innymi ale złapał trochę śladów. Koperta stan super, trzeba z bliska się przyjrzeć dopiero, że na polerowanym bezelu są otarcia od rękawów, na bransolecie i zapięciu widać trochę rysek - bransoleta łapie szybko. Zegarek według mnie jest w bardzo dobrym stanie, określiłbym go na co najmniej 8/10. W razie zainteresowania podeślę video.

Sama bransoleta Professional III wygląda bardzo fajnie z polerowanymi elementami w środku a szczotkowanymi zewnętrznymi, do tego kształt poszczególnych linków jest przekoszony.
      Generalnie na żywo zegarek wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Nosi się świetnie, szczególnie na większych nadgarstkach. Komplikacja wortldtimera pokazuje czas w 24 strefach czasowych. Daje dużo radości przy ustawianiu, kiedy tarcze się obracają i cały zegarek żyje.

Odbiór osobisty i możliwość obejrzenia w Bielsku-Białej.
      Oddaję oczywiście cały zestaw z paragonem z Apartu.

• By enpa
      Witam, 
      sprzedam Breitlinga Navitimera Chrono w wersji 41mm.
      WR30, lekko wypukłe szafirowe szkło z AR.
      Szerokość koperty to 41mm bez koronki, grubość 14,4mm, szerokość między uszami 22mm, waga 90g. 
      Mechanizm to bazujący na Valjoux/ETA7750 Breitling Caliber 13, werk znany i niezawodny, Trzyma dobry chód, rezerwa 48 godzin, częstotliwość 28800 uderzeń/h.
      Zakręcana koronka sygnowana logiem producenta. 
      Chronograf z dwoma guzikami, 3 subtarcze, obracany wewnętrzny bezel, datownik.

W zestawie wszystko co fabrycznie: zegarek z oryginalnym paskiem(niestety po nieudanej próbie renowacji żółtego wnętrza) i klamrą, pasek+klamra zamienniki(obecnie założone), karta gwarancyjna, oryginalne pudełko oraz dowód zakupu.
      Zegarek zarejestrowany na stronie Breitlinga(na życzenie udostępnię link), zakupiony w lipcu 2021.

Stan oceniam na 8/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, znajdą się małe ryski na polerowanym deklu, technicznie wszystko sprawne, jedynym mankamentem jest oryginalny pasek. 
      Cena dla forumowiczów: 20750zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• By enpa
      Witam, 
      sprzedam Breitlinga Navitimera Chrono w wersji 41mm.
      WR30, lekko wypukłe szafirowe szkło z AR.
      Szerokość koperty to 41mm bez koronki, grubość 14,4mm, szerokość między uszami 22mm, waga 90g. 
      Mechanizm to bazujący na Valjoux/ETA7750 Breitling Caliber 13, werk znany i niezawodny, Trzyma dobry chód, rezerwa 48 godzin, częstotliwość 28800 uderzeń/h.
      Zakręcana koronka sygnowana logiem producenta. 
      Chronograf z dwoma guzikami, 3 subtarcze, obracany wewnętrzny bezel, datownik.

W zestawie wszystko co fabrycznie: zegarek z oryginalnym paskiem(niestety po nieudanej próbie renowacji żółtego wnętrza) i klamrą, pasek+klamra zamienniki(obecnie założone), karta gwarancyjna, oryginalne pudełko oraz dowód zakupu.
      Zegarek zarejestrowany na stronie Breitlinga(na życzenie udostępnię link), zakupiony w lipcu 2021.

Stan oceniam na 8/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, znajdą się małe ryski na polerowanym deklu, technicznie wszystko sprawne, jedynym mankamentem jest oryginalny pasek. 
      Cena dla forumowiczów: 20750zł z wysyłką(kurier/paczkomat).
      Chętnie odpowiem na ewentualne pytania.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• By Seler
      Tudor Pelagos FXD
      25707B/23

Pełen komplet z kartą gwarancyjną. Dwa oryginalne paski. 
      Zegarek kupiony w Chroneo.
      +1/+2 sekundy dziennie.
      Stan 8,5/10 - jedna płytka rysa na kopercie, którą starałem się złapać na zdjęciu. Niewidoczna w "normalnym" oświetleniu. Reszta jak fabryka.
      Gwarancja do 2028.
      Dorzucam kilka pasków niespodzianek od CNS (model paratrooper).

Odbiór osobisty Warszawa/Pruszków lub paczkomat.

12900zł

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.