Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
Master Yoda

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Recommended Posts

NÓWKA!!!, łódka na chodzie,sprawny.

Cena 165zł z PP

Gorąco polecam i zapraszam do zakupu.post-79147-0-02264600-1542476230_thumb.jpgpost-79147-0-08615300-1542476375_thumb.jpgpost-79147-0-97126600-1542476497_thumb.jpgpost-79147-0-92545700-1542476634_thumb.jpgpost-79147-0-54486300-1542476755_thumb.jpgpost-79147-0-25330400-1542476869_thumb.jpg

Edited by 50 CENT

Na sprzedaż każdemu znany Poljot 55g. Koronka stalowa, cały w oryginale poza prawdopodobnie szkiełkiem. Tarcza ma małe kropeczki widoczne na zdjęciu, w rzeczywistości właściwie nie widoczne, jedynie pod światło. Oczywiście na chodzie, dokładności chodu nie sprawdzałem. Pasek gratis. Cena to 290zł + 10 zł za przesyłkę.

attachicon.gifP1011038.JPG

250 zł - oferta tylko do końca weekendu

Sprzedam pobiede. Chodzi ale zatrzymuje się. Do czyszczenia. Cena 60zl plus wysyłka.

a198136c5364733eb7e01f5db0ab61a7.jpg50812bf58bdaecac8da4d8b73e6f1740.jpgfb48a1f2653a1afcd92ebfe7d086e521.jpg

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

no jest jak wiele chrono z tego okresu, nie radziecki przecie i nie ładniejszy moim skromnym zdaniem

no właśnie, moim zdaniem, Delba "szlachetniejsza", a jednocześnie właściwie wszystko jest powtórzone. Tak jakby dwa bliźniaki, które dorastały po różnych stronach żelaznej kurtyny.

Kupię bezel do takiej Amfibii:

images.jpg

oraz wskazówkę "łopatkę" godziny do amfibii.

Edited by Qba.

Zaria mała 1szt. 90pln z PP -1 zostala
Slava Precision Quartz 1szt 50pln z PP

Podane ceny są za 1szt.

nowe

stan fabryczny

post-104334-0-55982100-1542701009.png

post-104334-0-41998800-1542716628.jpg

Edited by davvido

Sprzedam pobiede. Chodzi ale zatrzymuje się. Do czyszczenia. Cena 60zl plus wysyłka.

50zl + przesylka

Panowie, pomóżcie. Niedawno u zegarmistrza, którego nie odwiedzałem od lat, zobaczyłem wystawiony na sprzedaż Poljot 3133. Dziś poszedłem trochę przepytać go na ten temat, ale jakoś mało był konkretny. Zegarek wystawiony jako "uszkodzony", ale okazało się, że 1. od razu startuje 2. osłuchowo OK 3. balans pracuje poprawnie. 4. górny przycisk z oporami, ale uruchamia i zatrzymuje sekundnik chronografu 5. dolny przycisk nie resetuje jego wskazań 6. centralny sekundnik stoi nieruchomo, operacje koronką nic nie dają (jakby stop - sekunda była na stałe, nie wiem jak to inaczej opisać), 7. lewa koronka od sumatora godzinowego normalnie operuje, da się obracać dodatkowym ringiem. 

Niestety, robiłem zdjęcia kartoflem i wyszły "ruszone", więc nie wrzucam (ale jakieś tam mam). Tarcza srebrna bez napisów, z logo "szturmańskim" ze skrzydłami. Koperta w stali. Dekiel gładki. Na werku punce raczej w porządku, małe logo Poljota (korona), numery, ilość kamieni. 

Wg słów majstra, on potrzebuje przede wszystkim serwisu (ale skąd w takim razie kwalifikacja jako "uszkodzony"....). Cena............kilkaset złotych.

No i teraz: kupić i doinwestować? Czy sensowniej wydać te pieniądze na  coś innego? Może nie miałbym tego pytania do was, ale zrobiłem ostatnio kilka słabo przemyślanych zakupów (i teraz skrobię się po głowie - po co mi to było) i ta sama kasa, która poszła na bagatelki właśnie przydałaby się na Poljota.....

Punkt 4 skoro startuje chronograf czyli centralna sekunda duża bo to jest chronograf sekunda a potem piszesz, że centralna wskazówka nie rusza to chyba jednak nie działa.

Sekundowa wskazówka od pomiaru czasu: godzina, minuta i sekunda to tarcza po lewej mała. Duża wskazówka centralna jest od chronografu i uruchamiana jest przyciskiem. Odmierza sekundy a prawa mała minuty.

Coś chyba pomieszałeś ;)

Dobre pytanie, nie mogę wstawić emotikonów, ale z pytań typu w co zainwestować żeby dobrze zarobić.

Jeden powie kupuj, a inny powie daj namiar lub kup w moim imieniu.

Guest Lukas_op

ciekawe, zegarmistrz wystawia uszkodzony chrono i mówi, że trzeba ma tylko serwisu, to czemu go nie zrobi? hmmm trochę jakby szewc sprzedawał dziurawe buty 

Edited by Lukas_op

Dla mnie dziwne jest, że zegarmistrz mając taki zegarek nie naprawia go.

Jak mojego Poljota 3133 zaniosłem do zegarmistrza, to od razu pojawił się u niego uśmiech na twarzy.

I jak powiedział sam na takiego 'poluje'.

Poza powyższym, żeby coś doradzic to musiałbyś sprecyzować te kilkaset złotych. Jak bliżej 100 to bierz jak jest, jak bliżej 1000 to zapytaj zegarmistrz czy nie chce w tej cenie sobie kupić działającego.

Hurtem do powyższych:

Rybak1979GSL - a nie jest tak, że lewa tarcza sekundy, prawa minuty, centralny sekundnik dodatkowo? Znam to z anglojęzycznych internetów, mogłem pomieszać. Grunt, że lewa tarcza z sekundami wyraźnie pracowała, a centralny sekundnik - nie.

Brat Pit - jeden rabin powie "kup", drugi "nie kup" :)

Lukas_op - tydzień temu ten zegarek był bardziej "zarośnięty" więc dla mnie większe prawdopodobieństwo oryginału, pokazywał mi go kto inny (Ukrainka, ciekawy symptomat) i nic nie było mowy o uszkodzeniu. Teraz właściciel na pytanie o uszkodzenia najpierw powiedział, że balans OK, sprężyna napędu trafiona i chrono się przycina. Zegarek wyczyszczony, na pytanie o smarowanie usłyszałem właśnie o serwisie. Potem okazało się, że sprężyna jak najbardziej w porządku, zegarki mu się pomyliły :) na przyciskach są opory i to chrono chyba jednak nie do końca sprawne. Nie wiem, ale miałem wrażenie że koło napędowe do chronografu jakoś krzywo siedzi i niekoniecznie zdaje napęd. Drążyłem o naprawę - a, nie mam części, bo najlepiej jak jest jakiś dawca narządów, to odpada szukanie i oczekiwanie, ale jak pan kupi, to powiem do kogo iść, bo kolega ma taki na rozbiórce.... No i tak to.  Cena - 250 zł, więc relatywnie niska jak za ten model. Smarowanie - minimum stówa. Ale właśnie za te pieniądze to bardziej spodziewałbym się trupa a nie sprawnego do niewielkich poprawek. A jeśli trzeba będzie połowę flaków wymienić, to dziękuję uprzejmie.

Pytanie dodatkowe: tarcza srebrna z czarnym logo szturmańskim, bez napisów, dekiel gładki - były takie? Bo zdawało mi się, że gładki dekiel był tylko w wersji cywilnej.

Edited by Kraft

Za 250 zł bierz. Albo daj namiar to ja wezmę. :D

To nie żart. Za te pieniądze to dla koperty wart, nawet gdybyś drugie 250 zł włożył w naprawę (bardzo prawdopodobne) to i tak dobra cena za stalowego Szturmańskiego.

Kupuj!

Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.