Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
kubatar

G-SHOCK GA-100 problem ze wskazówkami

Recommended Posts

Witam! W moim GA-100 nie działają wskazówki. Zegarek dostałem wczoraj od brata, wcześniej on go używał. Ustawiłem godzinę na wyświetlaczu elektronicznym, potem próbowałem synchronizować z nim wskazówki, na początku nie wychodziło, ale potem się udało. Wskazówki obracają się w czasie synchronizacji, ustawiają się we właściwym miejscu (wskazują czas zgodny z wyświetlaczem), ale po zakończeniu ich ustawienia nie chodzą (zostają w tym samym miejscu w którym zostały ustawione podczas synchronizacji). Co może być przyczyną i czy naprawa jest opłacalna? Brat nie ustawiał wskazówek, bo korzystał tylko z wyświetlacza, dlatego nie mogę określić, kiedy wskazówki przestały działać. Jakiś czas temu zmieniał baterię, więc mogło to się zdarzyć po wymianie baterii. Z góry dzięki za pomoc.

Wrzuć zdjęcie zegarka, pewnie czas domowy masz źle ustawiony (chyba że wskazówki w ogóle nie działają).

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

pytanie czy wskazówki kiedykolwiek działały?

masz pewność że to oryginalny zegarek?

OMEGA SEAMASTER 300M

Jak wyżej.  :rolleyes: 

To pierwsza myśl jaka mi do głowy przyszła - czy to oryginalny czasomierz?

Od tego zacznijmy, wrzuć zdjęcia  :) 

Wskazówki chodziły, tego jestem pewien, po prostu nie mogę określić w którym momencie chodzić przestały.

post-33718-0-11465700-1518088676.jpg

post-33718-0-71138500-1518088676.jpg

post-33718-0-24006600-1518088677.jpg

post-33718-0-79194900-1518088677.jpg

post-33718-0-68171400-1518088678.jpg

Jak korekcja położenia wskazówek nie pomaga to tylko wymiana modułu, albo jeszcze baterie sprawdź. A podświetlenie działa?

Edited by GeRmAnOs

zegarek wygląda ok

może wysypał się moduł

jak wejdziesz w ustawienia h-set to też nie idzie nimi ruszać?

OMEGA SEAMASTER 300M

Podświetlenie działa, wskazówki w trybie h-set się ruszają, ale tylko do przodu (zgodnie z ruchem wskazówek), w drugą stronę nie.

Wczoraj zauważyłem, że wskazówki chodzą, ale bardzo wolno (5 min w 8 h)

To Bearwatch, on teraz śpi, metabolizm zwolnił...

Od wiosny będzie OK.

;-)

Klik Klak

W serwisie pewnie 200-250 zł ale sam moduł to jakieś 120-150 zł. Nie mogę znaleźć faktury z zibi jak wymieniałem moduł w ga-120. Samodzielna wymiana jest łatwa ale moduł przychodzi bez wskazówek i tarczy, więc trzeba to przełożyć do nowego modułu.

Edited by DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Gra nie warta świeczki moim zdaniem.

Edited by GeRmAnOs

Witam! Wlasnie zauwazylem ze w moim zegarku( ten sam model ) pojawił się ten sam problem z tym, ze u mnie padło również podświetlenie ... Co to moze znaczyc? Co trzeba zrobić? Wyswietlacz i wszystko inne dziala jak należy

Temat wydaję się omówiono.

Ja mam pytanie.

Jak długo masz zegarek i gdzie kupiłeś.

Pytam aby upewnić się czy jest to produkt oryginalny.

Wrzuć fotki.

Jak oryginał to jest nadzieja.

Po godzinie od momentu kiedy wysiadły wskazowki wysiadła całość wiec podejrzewam ze to kwestia baterii...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By szymonek76
      Dzień dobry. Poszukuję sprawnego (do naprawy również może być) bateryjnego mechanizmu MBQ-1 prod. Metronu oraz wskazówek do ww. zegara. Posiadam rzadszą wersję która nie posiada cyfr na tarczy. Załączam również zdjęcie poglądowe (z internetu) o jakie dokładnie wskazówki mi chodzi. Pozdrawiam, Szymon 

• By Humanista
      Witam, tydzień temu złapałem zegarkowego bakcyla i od tamtej pory ciągle przeglądam zegarki 😅 Wiem na pewno, że chciałbym kupić zegarek marki japońskiej, więc Casio/Seiko/Orient/Citizen. Mój rozmiar nadgarstka to 17 cm.

Szczególnie w oko wpadły mi Casio z serii Edifice. Cieszą się dobrą opinią jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. Co myślicie o tej ofercie EFV-100D?  https://zegarownia.pl/zegarek-meski-edifice-classic-efv-100d-2avuef 
      Podoba mi się ta niebieska tarcza. Ogólnie szukam w miarę możliwości niebieskich wariantów. Z bransoletą może nie ma szału, ale z taką ceną nie mam co wybrzydzać. Jest też wersja ze szkiełkiem szafirowym, tylko droższa o 150 zł i tylko z czarną tarczą https://zegarownia.pl/zegarek-meski-edifice-classic-efr-s108d-1avuef Myślicie, że warto zapłacić więcej dla samego szafiru? Rysuje się znacznie mniej, to fakt.

Podobają mi się też Seiko 5, np. taka oferta: https://www.amazon.com/Seiko-SNK793-Automatic-Stainless-Steel/dp/B002SSUQF6 Trochę wyższa cena, ale jest dosyć fajny. 
      Orienty niestety już są dosyć drogie, podoba mi się Ray 2, ale to już trochę nie na moją kieszeń.

Poza tym mam jeszcze taki guilty pleasure - zegarki szkieletowe. Wiem, wiem, są mało praktyczne, kiepski stosunek jakości do ceny i wszystkie budżetowe mają ten sam chiński mechanizm. Ale kurczę, nie mogę od nich oczu oderwać. Szczególnie kręci mnie ten Fossil ME3055 https://zegarownia.pl/zegarek-meski-fossil-grant-me3055 Szkielet, ale wciąż czytelny. Ale powiedzcie mi szczerze - warto w ogóle wydawać na to kasę, nie wyjdę na tandeciarza? Bo nie wiem, czy jak będę rozmawiać z kimś, kto chociaż trochę się zna na zegarkach, to mnie nie wyśmieje 😶 W końcu to trochę jak jeździć starą Hondą Civic bez maski...

I jeszcze mam pytanie, czy jako początkujący powinienem ryzykować z kupnem używanych, np. na chrono24? czy tylko się sparzę i lepiej kupić w salonie? I czy macie jakieś polecane sklepy stacjonarne we Wrocławiu? Planuję przejść się do Time Trend w Magnolii i przymierzyć chociaż tego Casio, zobaczyć, czy ta bransoleta jest wygodna i czy dobrze na mnie leży. 
    • By Chou
      Witam, na sprzedaż ląduje kolekcjonerska gratka, diver od Casio, model MD-502 w stanie kolekcjonerskim jak na foto.
      Zegarek jest całkowicie sprawny, kupiłem jako po przeglądzie zegarmistrzowskim, jednak zweryfikować tego nie mogę, jednak chód, zmiany daty i kondycja organoleptycznie są perfekt.
      Stan zegarka oceniam na 7-8/10 w skali forumowej, jednak biorąc pod uwagę jego wiek, daję 9/10 (kiedyś znalazłem info o latach 80-tych, jednak nie pamiętam gdzie, a teraz brak czasu na szperanie- zachęcam do tego na własną rękę).
      Pasek zegarka nowożytni, praktycznie nowy, jakości nie ocenię, bo takiego jeszcze nie miałem, ale jest wygodny. Bezel obrotowy, klikany, idzie z odpowiednim według mnie oporem, choć kropelka smaru by myślę nie zaszkodziła, koronka niezakręcana, wygodna przy noszeniu i ustawianiu godziny czy daty.

Cena uważam jest mocno okazyjna biorąc pod uwagę stan, rzadkość i gwałtownie rosnące ceny, zapewne za rok/dwa cena może być podwójna, natomiast u mnie leży w szufladzie, a zbieram tylko zegarki, które noszę regularnie.

Cena:  460 zł

Wysyłka:  15 zł paczkomat/dpd lub odbiór w Gdańsku.
      Zachęcam do kontaktu, pozdrawiam.

• By KapitanMagellan
      Sprzedam Casio G-SHOCK GSTS100D-1A4 Zegarek posiadam od nowości. Założony 2-3 razy. Stan oceniam na 9/10 Specyfikacja na stronie producenta: polecam zakładkę watch features, gdzie opisanych jest mnóstwo funkcji zegarka. https://www.casio.com/us/watches/gshock/product.GST-S100D-1A4/   Sprzedaję w komplecie jak na widocznym zdjęciu. Możliwość odbioru osobistego w Warszawie. Koszt wysyłki inpost pokrywam. Polecam, ponieważ zegarek prezentuje się jeszcze lepiej na żywo niż na poglądowych zdjęciach. cena: 900 800 zł

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.