Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.
Recommended Posts
-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By pajakleon97
Witam serdecznie
Nie za bardzo dbam o zegarki i oto pojawily sie brzydkie rysy na bezelu w moim Glycine Combat Sub. Niezaladnie to wyglada a lubie ten zegarek i jak dla mnie byl dosc kosztowny wiec chcialbym go zatrzymac na dluzej. Wiecie moze gdzie we Wroclawiu moglbym ten bezel wymienic? Przy okazji zrobic tez przeglad bo mam wrazenie, ze rezerwa chodu krocej trzyma. Dobrze zeby bylo to tez oplacalne a nie w cenie nowego zegarka...
-
By Abaddon184
Witam
Pacjent: G-Shock GG-B100
Problem: wskazówki godziny i minut zatrzymały się, w trybie kompasu widać jedynie symbol stopni, w trybie termometru widać jedynie jednostkę, nie działa podświetlenie.
Zegarek zakupiony w sklepie stacjonarnym dokładnie rok temu. Trzy dni temu zauważyłem różnicę między czasem analogowym i cyfrowym. Wskazówki godziny i minut zatrzymały się. Zegarek nie chciał połączyć się z aplikacją. Reset i anulowanie sparowania nic nie dały. Gdzieś znalazłem informację, że to prawdopodobnie wyczerpana bateria. Udałem się do sklepu, w którym go kupiłem i zegarmistrz na miejscu mi ją wymienił. Spakowałem go do pudełka i dopiero w domu zacząłem go konfigurować. Zauważyłem, że nie wskazuje temperatury i kierunku, ale już bez problemu łączy się z aplikacją. Sądziłem, że to kwestia kalibracji i odłożyłem temat na później. Dzisiaj zauważyłem, że wskazówki znów się zatrzymały i do tego nie działa podświetlenie. Podczas ręcznej regulacji wskazówek przyciski działają tylko na sekundniku. Ktoś wie co mogło się stać? Czy zegarmistrz mógł coś spieprzyć czy to jednak ja? Trochę się tego obawiam, bo mocno średnio zamontował osłony teleskopów.
-
By tesiwoj
Cześć poszukuję bezel do Seiko snzh57, straciłem go w wyniku wypadku, chciałbym odremontować zegarek.
Poproszę was o informację gdzie mógbym zdobyć oryginalny lub ewentualnie pasujący od innego modelu Seiko.
-
By boski
Witam,
czym przykleić wkładkę bezela, żeby można ją było w miarę łatwo zdemontować w przypadku chęci zmiany na inną?
Widziałem samoprzylepne taśmy 3M, jednak potrzebuję sprawę załatwić w miarę szybko. Jaki klej polecacie?
P.S. Chętnie odkupię owe krążki z taśmy 3M w ilości kilku sztuk.
-
By Kuka
Cześć,
kto pyta też błądzi ale może trochę mniej. Podoba mi się konkretny zegarek Timex Waterbury:
Ale widze 2 referencje, różnie opisane w różnych sklepach.
TW2P83900
TW2P84500
Zakładam, że pewnie chodzi o rozmiar. A może o coś jeszcze: koperta matowa lub polerowana? Jakieś pomysły? Ktoś coś? Może ktoś nawet ma i chce sprzedać?
-