Baranmc 3 #1 Posted July 23, 2018 (edited) Panowie zwracam się do was jako fachowców, specjalistów w tej dziedzinie :-) .Wielki krokami zbliżam się do kupna któregoś z wymienionych zegarków, podpowiedzcie co według was jest trafniejszym wyborem, co z serwisem obu zegarków i ogólnie wasze plusy i minusy. Z racji że większość czasu zegarek będzie zdobił strój koszulowo, sportowo casual owy moje wybory to ;(fotki wykorzystane z www ). 1. Breitling Avenger II Chronograph Czarny/Stal Ø43 mm ref. A1338111.BC33.170A 2. TAG HEUER CARRERA HEUER-01 43MM CAR201V.BA0766 Edited July 23, 2018 by Baranmc 0 Share this post Link to post Share on other sites
pawelb29 750 #2 Posted July 23, 2018 Z dwóch zaprezentowanych , glos na Breitlinga . Jak dla mnie Tag przekombinowany . 0 Deus Dona Me Vi Share this post Link to post Share on other sites
Baranmc 3 #3 Posted July 24, 2018 Czytałem na WUS, że podobno TAG ma się z niego niebawem wycofać na rzecz własnego mechanizmu. Za kilka może być znacznie bardziej problematyczny w serwisie niż Breitling. Oba świetnie będą wyglądały na oryginalnych gumach, ale na skórze IMHO już tylko Breitling.Breitling ma stare logo na tarczy - ta referencja to aktualny model? TAG w tym wydaniu ma fajny efekt "wow", ale jego tarcza ma bardzo słabą czytelność. Pojedź na przymiarki, a przekonasz się, że odczyt daty i godziny nie jest taki oczywisty przy krótkim zerknięciu na tarczę. Jeśli TAGa zastąpiłbyś modelem CAR201Z 43mm to wtedy sam bym miał dylemat, ale w tej sytuacji wybrałbym Breitlinga. Wszystkie modele są dobrze dostępne w sklepach, więc koniecznie udaj się na przymiarkę. To ciekawa informacja na temat tego mechanizmu.Ten Avenger ma stare logo bo właśnie o nie mi chodzi, jest bardziej klasyczne.Heuer 01 faktycznie robi WOW ale tak jak piszesz jest strasznie nie czytelny co do Breitlinga akurat nie znalazłem w okolicy konkretnie chrono , oglądałem zwykłego GMT i tak jakoś nie zaiskrzyło ........... może na czarnej skórce....... CAR201Z 43mm też mierzyłem jak i tego 01 i o dziwo 01 zrobił na mnie większe wrażenie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Baranmc 3 #4 Posted July 24, 2018 Uparłem się na 43/44 0 Share this post Link to post Share on other sites
Maxim 33 #5 Posted August 1, 2018 Breitling. Szczególnie ze starym logo 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Share this post Link to post Share on other sites
Aliszja 2 #6 Posted August 4, 2018 Uparłem się na 43/44 Jak 44 to moze piekna szara Formula? 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomipaluch 8 #7 Posted August 4, 2018 Jako że miałem oba - tag ma lepiej jakby wykonaną bransoletę, cały ma wiele kątów, załamań, krawędzi. Breitling jak to breitling błyszczy się. Ja wolę breitlinga i ma u mnie "dożywocie" Formula jest kiepskiej jakości, to taki lonżin, nawet oris lepiej robi swoje zegarki. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 814 #8 Posted August 5, 2018 Wybrałbym brajtka, ale do koszuli trochę niedźwiedź 0 INSTAGRAM Share this post Link to post Share on other sites
Baranmc 3 #9 Posted August 7, 2018 Sytuacja się lekko wyklarowała :-) dziś odbieram TAGa , ciut inny model, Brajtek fajny ale jakoś nie zaiskrzyło na tyle aby go nabyć drogą kupna, może jako kolejny w kolekcji pojawi się Avenger GMT na czarnej skórze. Choć jak wiadomo ze facet to czasem bardziej nie zdecydowany niż baba w ciąży :-) 0 Share this post Link to post Share on other sites
Maxim 33 #11 Posted August 7, 2018 będzie Pan zadowolony. A Avengera polecam - ten zegarek ma u mnie jak to kolega napisał "dożywocie" . 0 "...nóż przy szyi skruszy nawet najtwardszy imidż..." Share this post Link to post Share on other sites
tomipaluch 8 #12 Posted August 7, 2018 będzie Pan zadowolony. A Avengera polecam - ten zegarek ma u mnie jak to kolega napisał "dożywocie" . Witam w klubie Pan byłby bardziej zadowolony z grand carrery podejrzewam 0 Share this post Link to post Share on other sites
marreg 0 #13 Posted January 21, 2019 Breitling Avenger II Chronograph , z TAG nie odczytałbym wskazania 0 Share this post Link to post Share on other sites