-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By Waldemar77
Nie musi być nowy. Być może któryś z Klubowiczów posiada lub wie, gdzie można kupić w rozsądnej cenie.
-
By zrytytweety
Witam Forumowiczów.
Mam do zagospodarowania półtora tysiąca euro i szukam jakiegoś automatu. Moją uwagę zwróciły dwa modele z 80h rezerwą chodu. Linki:
https://www.certina.com/pl/watch/ds-2/c0244071742100
https://zegarkicentrum.pl/tissot-powermatic-80-t127-407-11-091-01-zegarek-meski/
Myślałem też o dwóch tańszych.
Pracuje na magazynie i myślałem o gshocku do pracy i jakimś wyjściowym auto.
Jestem początkującym amatorem mierzenia czasu, bardzo otwartym na sugestię.
P.S. niekoniecznie muszą być szwajcarskie. Zależy mi na długości użytkowania i solidnej budowie w przypadku zegarka do pracy. Obecnie miałem ediface casio efr 552 po kilkunastu uderzeniach w regał pękło szkiełko; stracił wodoszczelność ale działa.
Pozdrawiam!
-
By Nomateus
Cześć wszystkim! Chciałbym dodać do swojej kolekcji divera Certiny lub Squale'a. Szukam po prostu czegoś budżetowego! Zastanawiam się nad tymi czterema modelami - każdy mogę kupić używany za około 3000 - 3400 PLN. Oczywiście Certina DS PH200M to dość spory rozmiar 42.8m, Squale 40mm, natomiast Certiny DS Action występują w rozmiarach 38mm. Jakieś preferencje/opinie/obiekcje/rady? Dziękuję i pozdrawiam!
-
By MarcinEck
Usłyszałem taką informację od kogoś i proszę Forumowiczów o potwierdzenie lub zanegowanie:
Ponoć pod marką Wilhelm zegarki w czasie II wojny sprzedawała Certina czy też Doxa, prawda-li to?
-
By gedackt
Witam wszystkich,
zastanawiam sie nad zakupem czegos porzadniejszego, co docelowo byloby zakupem przynajmniej na kilka lat.
Jestem wielkim fanem Diverow i na horyzoncie moich zainteresowan znajduja sie obecnie dwa zegarki.
Certina DS Action Diver Powermatic 80 (650 euro)
Tag Heuer Aquaracer – z mechanizmem kwarcowym (ok. 1100 euro)
Podstawowe pytanie brzmi, czy jest jakas zauwazalna roznica w jakosci wykonania jak rowniez trawlosci miedzy tymi zegarkami. Tj. Czy jest racjonalny powod, aby doplacac ponad 500 euro, aby miec Taga, ktory w dodatku jest “tylko“ na kwarcu?
-