Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
adija

Omega Seamaster Automatic

Recommended Posts

Guest fidelio

Ja nie tak dawno kupiłem bardzo podobną Omegę, ale na cal. 1022. W bardzo dobrym stanie, zarówno gdy chodzi o kopertę, jak i o szkło, a było jednak ...taniej  :)

Edited by fidelio

Guest fidelio

Ciekawe, czy to pytający Kolega się skusił, czy może ktoś inny go uprzedził? 

Biorac pod uwage cene, to pewnie ani jedno, ani drugie :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Porównując do cen Omeg na naszym bazarku to tanio wyrwał 

Kupiłem, bo zawsze mogę oddać.

Ciężko jest je znaleźć, więc myślę, że cena nie jest taka zła. Ciekawe czy nikt się nią nie bawił w środku. Jak przyjdzie to pójdę do Omegii w Warszawie niech sprawdzą autentyczność.

Tak zastanawiam się, że jak cena taki komos, to ile miałby kosztować. Ma ktoś jakiś namiar na ten sam egzemplarz taniej?

cena to trochę kosmos i można kupić taniej ale... nie wiadomo ile będziesz czekał na sztukę w podobnym stanie? może miesiąc a może i rok

co do autentyczności nie ma co iść do omegi bo zegarek jest oryginalny

możesz ewentualnie sprawdzić czy w centrum szkła jest znak omegi (na jednym ze zdjęć widać chyba że jest)

wahnik w ładnym stanie więc luzu nie powinno być

ogólnie zegarek w ładnym stanie

warto zrobić test na wibrografie aby mieć pewność czy zegarek wymaga serwisu czy nie

OMEGA SEAMASTER 300M

Grzebane gnioty można kupić taniej - czasem trafiają się okazje że wyrwiesz taką za mniej niż 200euro  :rolleyes:  ale to są okazje i raczej nie są dostępne przez internet tylko na bazarach, giełdach staroci itp.. i to też raczej nie u nas tylko trzeba ruszyć dalej 

Za oryginalny zegarek w ładnym stanie trzeba dać - ten na taki wygląda 

Wypolerować szkło i bransoletę poczyścić wszystko i nosić 

Panowie! Wielkie dzięki za info. Naprawdę jestem wdzięczny.

Wkręciłem się w zegaki i będę tu już stałym gościem :)

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By Michal_Gdy
      Pojawiły się pytania o zdjęcia na bransolecie, więc założyłem i dodaje. Jak ktoś nie potrzebuje tego zapięcia motylkowego i pasków to cena będzie niższa o 2000 zł.

Dzień dobry,

Chciałbym sprzedać mój zegarek Omega Constellation Globemaster - referencja 130.30.39.21.02.001 (Stell on Stell). 

Zegarek zakupiony przeze mnie w Polsce (Jubitom) w grudniu 2020 roku. Objęty pełną gwarancją do grudnia 2025. Posiadam oczywiście pełne opakowanie, wszystkie karty i akcesoria, które były razem z zegarkiem w dniu zakupu.

Stan zegarka oceniam na mocne 8/10 w skali wg. regulaminu forum. Wydaje mi się że, nie tyle jest to zaleta jakiejś mojej wyjątkowej uwagi podczas użytkowania (zegarki po prostu noszę, ale w dużej rotacji, maks. 2 dni w tygodniu na jeden, albo rzadziej) ale udanego projektu - bezel się nie rysuje, boki koperty są delikatnie szczotkowane i tam też trzeba się naprawdę wpatrzeć żeby coś znaleźć. Oczywiście szkło czyste, bez żadnych skaz. Wszystkie krawędzie nienaruszone - bez wgnieceń, śladów po uderzeniach itp.

Mojego Globemastera kupiłem w wersji na bransolecie, jednak praktycznie większość czasu nosiłem go na paskach - powiedziałbym, że proporcja czasu to jakieś 80/20 na korzyść pasków. Oryginalne zapięcie motylkowe jest w stanie 9/10 - u mnie nadgarstek to około 17 cm i zapięcie wychodziło mi relatywnie wysoko po zapięciu, a nie centralnie na środku nadgarstka, nie miało się jak rysować. Największe użycie widać chyba tylko na bransolecie w okolicach zapięcia, a właściwie po jego jednej stronie. Największe rysy ("biurkowe") są na 2-3 ogniach przy samym zapięciu, ale w pudełku są jeszcze dwa nowe więc można sobie szybko je podmienić. W trakcie okresu użytkowania zegarka nie serwisowałem, nie był otwierany, naprawiany, polerowany. Bez żadnych przygód w stylu upadki, kontakt z wodą itp.

Oprócz paska widocznego na zdjęciach i oryginalnego zapięcia w zestawie kupujący otrzyma ode mnie drugi pasek Omega (oryginalny, założony dosłownie 3 razy) w kolorze ciemno brązowym, nawet jeszcze nieuformowany (sztywny). Oprócz tego dołączam 3 inne paski, które są stanie dobry+ czyli generalnie lekko używane. Przy paskach zapięcia ze znakiem przypominającym logo producenta - czyli po prostu nieoryginalne, ale ładne.

Cena jaka mnie interesuje za cały zaprezentowany zestaw to 22.500 PLN (jestem otwarty na wszystkie propozycje - poza wymianą).

Mieszkam w Trójmieście (Gdynia), więc mogę się oczywiście spotkać na miejscu. Wysyłka tylko kurierem DHL (koszt dostawy z ubezpieczeniem po mojej stronie).

Od momentu wystawienia ogłoszenia zegarek nie jest przeze mnie używany (czysty, gotowy do wysyłki).

• By dodge66
      Chętnie kupię Omegę Seamaster ref. 2230.50
      Najchętniej full set, ale nie będę marudził

• By Fitvalf
      Dzień dobry,

Na sprzedaż Omega Speedmaster Professional Ed White, cal. 321
      Ref. 311.30.40.30.01.001
      Zegarek jest nowy, stan to 10/10.
      Pochodzi z polskiej dystrybucji, zakup grudzień 2022.
      W kpl. wszystko co dostajemy od producenta: zegarek, duży box z akcesoriami, kpl. dokumentów oraz dowód zakupu. 

Cena: 89 000 zł, Nowa Cena: 80 000 zł  ( Chętnie przyjmę coś ciekawego w rozliczeniu: Zenith Chronomaster sport lub jakiś fajny Rolex ) 
      Zegarek do kupienia w Warszawie. 
      Zapraszam do kontaktu.

• By tomaliusz
      Na sprzedaż świetnie wykonany nurek z microbrandu PHOIBOS KRAKEN PY033A
      Zegarek kupiony kilka tygodni temu na SW – gwarancja 2 lata.
      Stan spokojnie 9/10 – kilka razy na ręku – nie dostrzegam śladów używania.
      Oczywiście kpl. zestaw producenta z dowodem zakupu.
      Dane techniczne na stronie SW:
      https://www.seriouswatches.com/products/phoibos-kraken-py033a
      Cena: 2000 zł.
      Zegarek dostępny do środy, potem leci na wymianę.
      Zapraszam

• By William Blake
      Na sprzedaż jeden z najrzadszych na rynku zegarków. Omega Speedmaster Professional X-33 Nr ref. 3290.50 (186.1998) z 1999r. w pełnym zestawie!
      Tytanowa koperta 42 mm jest utrzymana w bardzo dobrym stanie. Bezel bez pęknięć i braków w wypełnieniu, obraca się z wyraźnym kliknięciem i idealnie centruje, tylko z rysami włoskowatymi. Wyświetlacz LCD w idealnym stanie, granatowy chapter ring. Oryginalne szkło szafirowe w idealnym stanie. Oryginalna, sygnowana koronka. Oryginalne przyciski działają idealnie, z odpowiednim oporem. Dekiel zakręcany z nieuszkodzonym medalionem i dekielkiem wewnętrznym. W środku mechanizm kwarcow Cal. 1666, (w nowszej referencji 1666C pozbawionej wad wczesniejszych wersji A i B ) w pełni sprawny, wszystkie funkcje działają idealnie. Po przeglądzie z nową baterią i uszczelkami. Oryginalna tytanowa bransolea ref. 1998/988 na nadgarstki do 19,5-20cm. Sama bransoleta w takim stanie kosztuje około 800 euro. (nowa w Omedze ponad 7tys zl) W komplecie znajdują się pudełka, tektura zewnętrzna jak i wewnętrzna z tkaniny z rzepem. Karta gwarancyjna, piktogramy, przywieszka (wszystkie z pasującymi numerami), instrukcja obsługi i ściereczka.
      Polecam. Świetny stan i duża kolekcjonerska wartość.
      Możliwa zamiana na Seamaster Aqua Terra
      Poważnie zainteresowanym prześlę więcej zdjęć

Asekuracyjnie forumowe 8/10. Faktyczny stan widac na zdjeciach.

Możliwa wysyłka kurierem choc z uwagi na wartosc wolalbym osobisty kontakt

Cena 12500zł

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.