Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

A wiesz, że to chciałem pierwotnie napisać w komentarzu, jakbyś czytał w moich myślach :P

Wyczucie chwili i czasu  :lol:

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Zamienił stryjek, siekierkę na kijek  :lol:

500+ ^_^

Tomasz, jeśli MTG był za duży to co o tym powiesz :D

Wiem że lepiej się układa bo mierzyłem ale ... to jeszcze większa krowa ^_^

Oj tam oj tam ;)

Ktoś coś mówił o zdjęciach telefonem?

post-33253-0-70374100-1479327355_thumb.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

No ba jasne, że jest, ale to miało być takie lekko mroczne.

Nie wiem czemu, ale Mud mi jednak bardziej pasuje od MTG.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

500+ ^_^

Tomasz, jeśli MTG był za duży to co o tym powiesz :D

Wiem że lepiej się układa bo mierzyłem ale ... to jeszcze większa krowa ^_^

MT-G się nie wybiera.

To MT-G wybiera Ciebie :)

MT-G się nie wybiera.

500+ :)

Mnie tylko zastanawia dlaczego nie dali zabezpieczenia przed przypadkowym otwarciem klamry??? Rozumiem w innych zegarkach ale w G to powinno być...

500+ :)

Mnie tylko zastanawia dlaczego nie dali zabezpieczenia przed przypadkowym otwarciem klamry??? Rozumiem w innych zegarkach ale w G to powinno być...

A wrecz przeciwnie, w automacie to rozumiem bo jak spadnie na posadzkę to klops a G niech wali  :D

Nie mówie że to się będzie rozpinać ale wszystkie G są zrobione tak aby chronić zegarek: brak teleskopów, duże bezele, podwojne dziurki w paskach... a tu nie dali zapezpieczenia dodatkowego klamry... ale kicha :)

Ale co Wam powiem to Wam powiem ale G wciaga... jak się pozbyłem wszystkich to mnie nie ciągneło ... jak kupiłem znowu jednego już za mną drugi chodzi ;)

Edited by szuwar1978

Mi też się nigdy samo nie rozpięło takie pojedyncze zapinanie w Casioku, a w Citizenie podwójne nawet mnie wkurza czasem ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

przecież dużo jest G na teleskopach  (wszystkie starsze modele praktycznie ) i nie wszystkie mają podwójne dziurki .

Edited by Arthoor

MT-G się nie wybiera.

Mnie wybrał. Gdyby jeszcze za siebie zapłacił... :D l

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

przecież dużo jest G na teleskopach  (wszystkie starsze modele praktycznie ) i nie wszystkie mają podwójne dziurki .

Większość jest na teleskopach :)

no dobra troszkę mnie poniosło... ;)  ;)

Ale konsensus jest taki że w tak pancernych zegarkach jak G powinno być zabezpieczenie klamry...

Ale jak tomaliusz napisał jak srujnie to się go podniesie uroni łezkę że złapał ryskę  :D   :P  i tyle... :)

Witam, ostatnimi czasy zaczęła rwać mi się w pasku ta gumka odpowiadająca za przyleganie obydwu części paska do siebie  (?) , którą wskazuje śrubokręt. Dwa razy próbowałem ratować ją kropelką ale jak widać nie dało to oefektu poza jeszcze gorszym wyglądem :D Chciałbym się was zapytać czy jest możliwość zakupienia gdzieś samej tej "gumki" bez konieczności wymiany całego paska który kosztuje 60 zł? 

post-43559-0-22399600-1479406696_thumb.jpg

Edited by Shadyz

Witam, ostatnimi czasy zaczęła rwać mi się w pasku ta gumka odpowiadająca za przyleganie obydwu części paska do siebie  (?) , którą wskazuje śrubokręt. 

Szlufka znaczy się... ;)

Raczej nie dokupisz chyba że ktoś z forumowiczów Cię poratuje :)

:)

Byłem z tym pytaniem u jednego z zegarmistrzów ( zerwałem szlufkę )  , miał pasek "zamiennik" identyczny jak mój za 10pln,szlufka była identyczna , dałem mu zegarek przy mnie ściągał sprzączkę założył szlufkę i różnicy nie było żadnej ( resztę paska mu zostawiłem :) więc popróbował bym nawet po bazarach/targowiskach, stoją nie raz handlarze z zegarkami/paskami po kilka pln i można dopasować coś idealnie.

Guest

Też myślę, że na upartego coś się dopasuje, ale oryginalnej szlufki solo raczej nie znajdziesz.

Ale tak trzy naraz??? :blink: toż się człekowi może w głowie poprzewracać z tej radości ;):D Spory zakup.

:)

Tak eglobal. Juz sie uzaleznilem od zakupow u nich. Te akurat ida dalej w swiat ale GW 9400 mi przypasowal ☺ wiec pewnie znajac zycie na dniach znowu cos klikne ale tym razem dla siebie.