Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

43 minuty temu, tomaliusz napisał(-a):

Niebieski 219 

Czarny 259

Czarny zdecydowanie polecam 😉

Kurła teroz to po ptokach, albo trza polować druga ręka w cenie zakupu jak komuś nie zatrybi 🙃

Szukam g-shocka, który może w końcu zadomowi się na moim nadgarstku na trochę dłużej... Mam na stanie takie modele jak gxw-56bb-1er, ga-b2100-1aer oraz gd-350gb-1er. Wcześniej miałem jeszcze na krótko gw-5000u oraz gbd-200, ale je niedługo po zakupie zwróciłem do sklepu. Żaden z powyższych modeli mi nie podszedł. Najbliżej ideału był gw-5000u, który miał dwa minusy:
słabą czytelność ekranu pod kątem oraz ciężko chodzące przyciski. Z aktualnych g-shocków najbardziej cenię gd-350. Jednakże tęsknię za multibandem, którego w nim brakuje, a poza tym nie do końca odpowiada mi jego uroda. King wygląda super, ale przy aktywnościach fizycznych przeszkadza jego rozmiar. Co do casioaka, to jest taki trochę nijaki, a ponadto nie jestem fanem bluetooth w zegarku. Cenię większą autonomię.

Dodam, że rok temu kupiłem na próbę mechanika - divera od Citizena (ny-0040), którego naprawdę cenię. Tyle, że jak wiadomo, to nie g-shock i nie zawsze można go nosić. Szczególnie, że przez ten czas i tak zbyt mocno eksploatowałem go w pracy.

Przechodząc w końcu do finału tych rozważań, czy lekiem na całe rozterki będzie rangeman gw-9400? Martwię się o jego rozmiar plus nie podoba mi się brak sekundowego timera. Myślę jeszcze nad gst-b300, ale tutaj jest bluetooth i szkiełko równe z bezelem. Fajne są mudmastery, ale tutaj cena nawet używek jest zbyt wysoka, a nie chciałbym przekraczać 1000 zł. Ostatnim modelem jaki mnie interesuje to gmw-b5000, z uwagi na sentyment do gw-5000u. Tylko tutaj cena używek również jest bardzo wysoka, a w dodatkowo nie wiem jakbym się czuł z cięższym zegarkiem na nadgarstku. Ewentualnie może macie jakiś inny ciekawy, dość stonowany model, który mógłbym wziąć pod uwagę. Aktualne g-shocki mam zamiar sprzedać, bo i tak ich nie noszę.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

16 godzin temu, Madras napisał(-a):

Szukam g-shocka <ciach>

Jak masz więcej niż 18 cm w nadgarstku, to polecam zdecydowanie:

image.jpeg

Posted (edited)

Błąd serwera postimage, sorry

Edited by Waldzior

Posted (edited)

Taki nadciąga do mnie. jak się wkurze to jeszcze drugi sobie zamówię na niedziele.

GD-350-1ER_4m.jpg

Edited by mirek 1969